Błąd w King's Quest?
Gram sobie w IV część "King's Quest" i gra jakby mi się blokuje, kiedy zapada noc. Mogę nacisnąć escape, oglądać przedmioty, zmieniać ustawienia, zapisać, wczytać itd., natomiast nie wiem, jak wrócić do grania. Ktoś może to miał?
Re: Błąd w King's Quest?
Wydaje mi się, że jest to w takim układzie element gry - wzywam rokiego i Pancia - może wiedzą.
Też mi się tak wydaje, ale dla pewności zrób i podeśłij SGF-a. Sprawdzimy 

Ojejku, jak podesłać, skoro nie pamiętam, który program jest do pakowania? Może najpierw załóżmy, że to element gry - co w takim razie trzeba nacisnąć, żeby przejść dalej? Enter nic nie daje...
WinRAR, 7-zip.
A sprawdzałaś może jakieś solucje albo longpleje ?
Komplet longplejów wrzuciłem tu na forum: KLIK
A sprawdzałaś może jakieś solucje albo longpleje ?
Komplet longplejów wrzuciłem tu na forum: KLIK
Emu ty psujesz te gry.
Dbasz, żeby Beta miała co robić.

^^ hehe mozesz tez znowyu wyslac na mejla to ja wrzuce potem;]
-----------------------
Otrzymalem wlasnie mejla ze stanem gry ktory umieszczam w zalaczniku...:> do roboty Panie i Panowie:>
rzeczywiscie gdy zapada zmrok( pojawia sie ksiezyc i informacja ) nic sie nie dzieje, probowalem zdobyc wiecej punktow zanim dotre do tego punktu w grze ale niestety nic to nie zmienilo:( a o ile dobrze pamietam to ta informajca powina zniknac po jakims czasie i gra powina zostac wznowiona ^^ jak narazie czekam 15 minut... i nic;)..... Emu popsula kolejna gre

-----------------------
Otrzymalem wlasnie mejla ze stanem gry ktory umieszczam w zalaczniku...:> do roboty Panie i Panowie:>
rzeczywiscie gdy zapada zmrok( pojawia sie ksiezyc i informacja ) nic sie nie dzieje, probowalem zdobyc wiecej punktow zanim dotre do tego punktu w grze ale niestety nic to nie zmienilo:( a o ile dobrze pamietam to ta informajca powina zniknac po jakims czasie i gra powina zostac wznowiona ^^ jak narazie czekam 15 minut... i nic;)..... Emu popsula kolejna gre

Jeżeli to wina tcUAE, to wystarczy wymiana, ale jak problem powoduje sama gra - to trzeba to będzie zgłosić na mantisie.
Potwierdzam, coś jest nie tak. Postępowałem wg longpleja ale nic nie mogłem zdziałać. Pytanie tylko co jest nie tak ?
Może za dużą prędkość cpu dałem i gra głupieje.
Może ktoś to sprawdzić pod Workbenchem?
Bo jak nie, to spróbuję zmniejszyć prędkość cpu oraz dać nowego tcUAE
Może ktoś to sprawdzić pod Workbenchem?
Bo jak nie, to spróbuję zmniejszyć prędkość cpu oraz dać nowego tcUAE

Dzisiaj na główną trafi King Quest z wymienionym tcUAE.
Gdy tak się stanie proszę o ponowny test i jak dalej będzie występował błąd, to będziemy szukać przyczyny tego błędu.
Gdy tak się stanie proszę o ponowny test i jak dalej będzie występował błąd, to będziemy szukać przyczyny tego błędu.
Ściągnęłam grę. Zapisane stany gry (z poziomu gry, nie emulatora) mi działają, ale najwyraźniej nadal pojawia się błąd. Czy jeżeli zacznę grę od początku, błąd zniknie?
heh... :] wszystko jest mozliwe... zostaje Ci tylko sprobowac:]
Przykro mi, ostatecznie exek nie został jeszcze wydany, bo w ostatniej chwili dowiedziałem się o komplikacjach z tcUAE. W nowym tygodniu myślę, że wyjdzie - po prostu mając obecnego exeka co jakiś czas go odpal i gdy status up-to-date zmieni się na incorrect to wtedy wiesz, że wyszła nowsza wersja.
Zresztą postaram się poinformować w tym temacie, gdy nowszy exek zostanie wrzucony.
Zresztą postaram się poinformować w tym temacie, gdy nowszy exek zostanie wrzucony.
Przepraszam, że się znów upominam, ale... Kopanina już się kończy, to może weźmiecie się za obie gry?...
Dzisiaj finał, więc nie przeszkadzaj 

Antek już naj... pijany, ale pewnie przeczyta i się zmotywuje. W końcu płeć piękna prosi o poprawki. Także zmięknie i zrobi co może 

Płeć piękna? Nie łudźcie się. Ja jestem wielka baba, 90 kg żywej wagi, wielki zad, biceps 34 cm
, biżuteria tak pstrokata, że trudno mówić o jakiejkolwiek kobiecości i subtelności, kosmetyków upiększających nie tylko nie używam, ale nawet nie posiadam... 

Przede wszystkim chcę The Blues Brothers Ci zrobić. Z King Quest tak różowo może już nie być. Być może będziemy nawet zmuszeni do użycia alternatywnego engine, aby naprawić ten błąd. Póki co jednak naciskaj na The Blues Brothers, bo też i w moim interesie jest naprawa tej pozycji - mam do niej sentyment i na Amidze przeszedłem całą 

Napisałam tutaj, bo drugi wątek kończy się moim wpisem
, ale mam na myśli obie. BB, jak wspominałam, nigdy nie przeszłam - gdzieś tam w sieci sobie zerkałam, jak wyglądają dalsze poziomy, ale sama nigdy tam nie dotarłam - w wersji DOS nie ma oszukańca, w wersji na Amigę ów błąd - oby rychło naprawiony...