Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform. Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
2 posts
• Page 1 of 1
MoDaA więc pierwszy temat, udało się <HIP HIP HURRA> wrzucam, gierka swego czasu siedziała na Geek-world.pl i chwała za to bo umiliła mi kilka wieczorków, aż po ostrej walce z Balonami udało mi się ją skończyć..
jak komuś się nudzi to polecam... Ja miałam zabawy i śmiechu po pachy ;-DMoDaPage 1 of 11https://forum.thecompany.pl/gry/abobos-big-adventure-t1853.htmlhttps://forum.thecompany.pl/gry/abobos-big-adventure-t1853.html
A więc pierwszy temat, udało się <HIP HIP HURRA> wrzucam, gierka swego czasu siedziała na Geek-world.pl i chwała za to bo umiliła mi kilka wieczorków, aż po ostrej walce z Balonami udało mi się ją skończyć..
Nu, co tu dużo mówić, jesli jesteś fanem NESowych (Pegazusowych ) przebojów to gierka dosłownie Cię ZMIAŻDŻY - zarówno wykonaniem jak i dbałością o prawie że IDENTYCZNĄ rozgrywkę w grach które parodiuje.
Zaczyna się dość marnie, jako zwykła parodia Double Dragon, ale co się potem dzieje... żeby tylko wymienić kilka motywów:
SPOJLERY TUTAJ
Ukryta treść:
Pod koniec pierwszego poziomu Abobo zjada szpinak, idzie do klopa, robi w niego kupe tak mocarną że aż zaczyna lewitować po czym osiada spokojnie na siedzeniu, zostaje wsyśnięty w kibel i wyskakuje z jakiejś rury wychodzącej w wodzie, i tak zaczyna się wodny level przypominający ten z Mario zmieszany z Turtlesami. W wodzie w pewnym momencie spotykamy syrenkę, z którą - między innymi - możemy się przespać i po sekundzie spłodzić gromadkę "synków". Niestety międzygatunkowe krzyżówki nie wychodzą zbyt dobrze... Potem mamy level z Zeldy, a mapa poziomu jest w kształcie penisa. Potem jest Balloon Fight, poziom survivalowy głównie, następnie ultra-trudny poziom z Megamana w którym zginie się tysiące razy na laserach. Potem jest Contra, z Kirbym jako bossem głównym I na koniec Punch-out, tylko gramy z odwróconymi ruchami bo my jesteśmy u góry, i wreszcie czeka nas jedno z najlepszych zakończeń w grach video, musicie to zobaczyć.