Polski

w co aktualnie gracie ?

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox Biorę Elmka13 w obronę - sam uwielbiam trainery.
Na przykładzie Mafii 1:

1. Najpierw przechodzę grę normalnie - wściekając się, ale przejście daje mi satysfakcję. Normalnie po ukończeniu gra wylądowałaby na półce na x-lat. Pojawia się jednak na horyzoncie trainer i ...

2. Mogę dla rozrywki pozwiedzać sobie miasto, rozpierduchę zrobić - upierdliwe misje przejść z uśmiechem na ustach z Thompsonem w dłoni (co dla mnie wydaje się jak najbardziej NORMALNE, żeby mieć taką broń przy każdej misji - albo chociaż Colta :) )
Dzięki trainerowi można też wyprawiać cuda, o których normalnie moglibyśmy pomarzyć i zobaczyć parę ciekawostek.
Np. w Mafii nie widzę nigdzie możliwości zabrania miecza - za pomocą trainera można go aktywować jako ciekawostkę i...
... mega zajebiście niszczy samochody - baseball się chowa. A to nie żaden mod, a tylko ukryty featute w grze :-)
Page 6 of 14 14 https://forum.thecompany.pl/gry/aktualnie-gracie-t3533.html
2016-10-23T22:16:22+01:00

Re: w co aktualnie gracie ?

Biorę Elmka13 w obronę - sam uwielbiam trainery.
Na przykładzie Mafii 1:

1. Najpierw przechodzę grę normalnie - wściekając się, ale przejście daje mi satysfakcję. Normalnie po ukończeniu gra wylądowałaby na półce na x-lat. Pojawia się jednak na horyzoncie trainer i ...

2. Mogę dla rozrywki pozwiedzać sobie miasto, rozpierduchę zrobić - upierdliwe misje przejść z uśmiechem na ustach z Thompsonem w dłoni (co dla mnie wydaje się jak najbardziej NORMALNE, żeby mieć taką broń przy każdej misji - albo chociaż Colta :) )
Dzięki trainerowi można też wyprawiać cuda, o których normalnie moglibyśmy pomarzyć i zobaczyć parę ciekawostek.
Np. w Mafii nie widzę nigdzie możliwości zabrania miecza - za pomocą trainera można go aktywować jako ciekawostkę i...
... mega zajebiście niszczy samochody - baseball się chowa. A to nie żaden mod, a tylko ukryty featute w grze :-)

2016-11-02T20:58:15+01:00

Teraz męczę Battlefield 1, (wiem znowu PC) ale co ja poradzę. Ale bez trainera, bo to multi. :haha:

Watch Dogs + All DLC, Euro Truck Symulator + DLC (wiekszość) + mody wybrane przez misia. Oraz Quantum Break.

2016-11-03T00:52:15+01:00

Soulsy 2.
Jedna z najlepszych gier ostatnimi czasy. W sensie seria, trójka mi nie pójdzie i mam ból dupy :((((

@antek
No wiadomo że po przjsciu gry można se pouzywac xd. To nawet jest wskazane. Ale żeby tak za pierwszym razem...
Ja np inaczej zapamietalbym canon fodder jakbym z trainerem grał. Tak sobie można powspominać...
Tyyy stary a pamiętasz ta misję co dzialkiem trzeba było bunkry ro***bac dookoła?? Ile ja się nawkurwialem przy tym, to przesada była xd
Coś w ten deseń.

2016-11-03T20:23:52+01:00

FarCry3 Blood Dragon - szybko poszła.
Teraz gram Legend of GrimRock II - niezły progres w stosunku do jedynki ;)

2016-11-04T07:53:49+01:00

Właśnie przechodzę zapalenie oskrzeli, ponoć przewlekłe, z zapaleniem uszu! Miód, że jasna cholera. Żona w pracy, potomstwo w przedszkolu więc staruszek napieprza.
W co? W "Stellaris" - dla mnie powiew świeżoci.

2016-11-07T22:08:04+01:00

Właśnie przeszedłem pierwsze 8 misji w fire force z samym nożem, no prawie, w jednym miejscu konieczne było użycie karabinka :D (savestate tylko na początku każdej misji)
Po czym zrobiłem save po wczytaniu którego okazało się że tylko 2 pierwsze misje są przesznięte, więc postanowiłem się poddać.

2016-11-14T06:40:26+01:00

Dead Space z 2008 roku (to juz tyle czasu minelo?!).

2016-11-14T18:29:46+01:00

Niedawno zakupiłem wersję GOTY Wiedźmina 3 i wciągnęło mnie jak bagno. Gra posiada obydwa dodatki, więc grając można natknąć się na misje z tychże extrasów. Kiepsko gdy się trafi na postać z levelu "??" a samemu ma się np. 7 :D Odezwę się za rok ;)

2016-11-14T19:44:21+01:00

Wiedźmin 3 to wielka gra, dosłownie i w przenośni. Zanim ograłem wszystko tak, jak trzeba, minęło 619 h.

2016-11-16T07:18:13+01:00

orhom wrote:FarCry3 Blood Dragon - szybko poszła.
Teraz gram Legend of GrimRock II - niezły progres w stosunku do jedynki ;)

Potężny wręcz - przeszedłem w zeszłym roku jakoś, gra fenomenalna, najlepszy crawler obok Evil's Dooma.

Ja ostatnio skończyłem Life is strange, rewelacyjna przygodówka śledcza, taka mocno o przyjaźni, z elementem nadprzyrodzonym. Trzeba znać angielski, bo wersji PL chyba nie ma, ale jak ktoś zna, to bardzo polecam.

2016-11-16T11:56:34+01:00

PSP żyje!
W sumie ppsspp :D
Po sieci w Monster Hunter freedom unite
Image

2017-02-06T10:02:07+01:00

A mnie coś wzięło na Lost Planet. Także obecnie pogrywam w wersję Colonies, no i Lost Planet 2. O ile LP:CE to głównie zabawa dla jednej osoby, o tyle LP2 można pykać kooperacyjnie. Nawet nieźle jest, pod warunkiem, że gra się na wyższych poziomach trudności =]

2017-02-10T13:48:49+01:00

husar wrote:A mnie coś wzięło na Lost Planet. Także obecnie pogrywam w wersję Colonies, no i Lost Planet 2. O ile LP:CE to głównie zabawa dla jednej osoby, o tyle LP2 można pykać kooperacyjnie. Nawet nieźle jest, pod warunkiem, że gra się na wyższych poziomach trudności =]

Jak widziałem u znajomego jak przechodził jedynkę, nie było nawet w planach wtedy wersji Colonies, i zauważyłem, że boss z levelu 1 jest zwykłym przeciwnikiem w levelu 2, potem ten z levelu 2 jest zwyklym przeciwnikiem w levelu 3 itd. to jakoś mnie ta gierka zniechęciła do siebie. Nie zapominaj o trójce, która niby jest badziewna, no ale jak ogrywać serię to całą nie? :)

2017-02-12T18:36:55+01:00

Jak widziałem u znajomego jak przechodził jedynkę, nie było nawet w planach wtedy wersji Colonies, i zauważyłem, że boss z levelu 1 jest zwykłym przeciwnikiem w levelu 2, potem ten z levelu 2 jest zwyklym przeciwnikiem w levelu 3 itd. to jakoś mnie ta gierka zniechęciła do siebie. Nie zapominaj o trójce, która niby jest badziewna, no ale jak ogrywać serię to całą nie? :)

To jest normalne, wpisuje się to poniekąd w mechaniki gry. Jak w monster hunterze tej samej firmy.

2017-02-12T22:32:41+01:00

GoliBroda wrote:

To jest normalne, wpisuje się to poniekąd w mechaniki gry. Jak w monster hunterze tej samej firmy.

Normalne? Jakoś wszystkie inne gry idą innym torem, co level coś nowego, a nie taka wtórność. Nie wiem, czy bym zdzierżył :P

Aktualnie bawię się Shadow Tactics Blades of Shogun.
W przerwie obadałem betę For Honor i nie zachwyciła mnie ta gierka, na bank nie wydam na nią kasy i przewiduję jej rychłe f2p.
Wróciłem też do FlatOuta - trzeba kiedyś to przejść ^^

2017-02-13T21:59:06+01:00

Ostatnie dni, po awarii stacji dyskietek w A500, odpaliłem sobie PSX'a i śmigam w Twisted Metal 2 (trudne dość się wydaje na razie, do tego jak na złość płyta się zacina czasem),Vigilante 8 (klimacik :ok1: ) oraz ponownie MK: Mythologies Sub-Zero, (cholerny 4 level, w bliźniaczych kanałach!).

2017-02-13T23:18:03+01:00

Fallout 4 , DB Xenoverse :) , Transport Tycoon.

2017-02-17T23:39:12+01:00

danteinferno wrote:Jak widziałem u znajomego jak przechodził jedynkę, nie było nawet w planach wtedy wersji Colonies, i zauważyłem, że boss z levelu 1 jest zwykłym przeciwnikiem w levelu 2, potem ten z levelu 2 jest zwyklym przeciwnikiem w levelu 3 itd. to jakoś mnie ta gierka zniechęciła do siebie. Nie zapominaj o trójce, która niby jest badziewna, no ale jak ogrywać serię to całą nie? :)

Ogólnie to o czym piszesz nie jest regułą, dotyczy bodajże tylko bossów z dwóch pierwszych poziomów.
Co do Lost Planet 3 - grałem w to tylko raz i więcej nie mam zamiaru. To są jakieś pomyje a nie rasowy Lost Planet... ilość rzeczy, które psują rozgrywkę i jej odbiór jest cała masa. Element jaki najbardziej "kłuje w oczy" to sztywna i koślawa animacja postaci (w porównaniu z pierwszymi dwoma odsłonami wyglądają jakby mieli zablokowane stawy, a do tego długi kij w dupie) oraz przeciwników (ci z kolei ruszają się tak, jakby brakowało im klatek animacji). Tak to jest jak z dobrego i sprawdzonego silnika gry przeskakuje się na Unreal Engine 3, który moim zdaniem kompletnie sobie z grą nie poradził.

2017-03-26T23:30:41+01:00

Wczoraj odpaliłem Pegasusa, postanowiłem że, w końcu rozprawię się, z Japońską wersją Double Dragon III, gra w wersji USA/Euro jest trudna, za to paradoksalnie, dużo lepsza niż wersja automatowa i inne. Ale wspomniana, wersja Japońska to już hardcore totalny, niby różnice skromne, a jednak na dłuższą metę tworzą, ogromną różnicę. Dla tych, którzy nie kojarzą tej wersji, napominam, że w tej części, mamy tylko jedno życie, za to po czasie, dołączają do nas dwaj pokonani bossowie (Chiński Mistrz kung-fu, na pierwszy rzut oka powolny, za to ma zabójczo skuteczne pięści, oraz Japoński Ninja, którego ciosy są wolniejsze, ale za to mają spory zasięg, plus do tego wysoko skacze, co jest zbawienne w ostatnich dwóch levelach). Z jakiegoś powodu, w wersji z kraju kwitnącej wiśni, pasek energii jest tak mały, że wystarczą 2-3 mocne trafienia, i po nas. Tym razem jednak, ponownie dotarłem do głównego bossa (Faraonki?), wymierzyłem jej wszystkie najmocniejsze ciosy, osłabiony Billy dostał fireballa i po nim, następnie kung-fu champ, teleport Faraonki i adios, ostatni Ninja z jednym paskiem energii, trafiam mieczem serię, trafiam drugą serię, to już musi być koniec, kolejna seria orężem trafiona i... zdzira wykonuje teleport i game over. :mad:

2017-10-26T11:41:03+01:00

Od jakiegoś czasu pykam sobie w:

https://shadowverse.com/

Gra ktoś ? Albo ma w planach spróbować ?

Przymierzam się także do Gwinta :) Tak mnie jakoś na karcianki wzięło.

Return to Gry