Polski

w co aktualnie gracie ?

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
tauri5 Driver: San Francisco

Ostatnio w me łapki wpadł ostatni driver (dołączony do cda), jako że nigdy nie byłem specjalnym fanem tej serii to do owej gry podchodziłem z dużym dystansem. Mówiąc krótko spodziewałem się co najwyżej średniaka.
Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu gra okazała się bardzo grywalna, za sprawą kilu czynników - całkiem dobrze opowiedzianej historii, naprawdę dobremu modelowi jazdy i pewnej nowince.
Ową nowinką jest możliwość wchodzenia w ciało innych uczestników ruchu, co daje naprawdę duże możliwości - chociażby zwykły wyścig - trzeba w nim dojechać na 1 lub 2 miejscu do mety, niby wszystko normalnie, ale dzięki owej nowince podczas wyścigu możemy na chwilę wskoczyć w buty kierowcy jadącej na przeciwnym pasie cysterny i "niechcący" zahaczyć jednego z uczestników wyścigu.

Dodatkowymi atutami gry są różne zadania poboczne, nie będę się tu o nich rozpisywał bo nie jest to przecież recenzja, ale zabawy jest naprawdę sporo, oraz bardzo duża liczba samochodów do kupienia, odblokowania i zebrania.
Warto też wspomnieć że wszystkie samochody są licencjonowane, i w każdym można włączyć widok za kierownicy ( czego nie uświadczymy chociażby w GRID 2) , oraz że nie musimy obawiać się masakry po wjechaniu na chodnik - zwinności i umiejętności przechodniów w unikaniu aut pozazdrościłby sam Spider-Man :)

Na niewielką reprymendę zasługuje tylko ścieżka dźwiękowa - skoro twórcy gry sypnęli kasą na licencje samochodów, to mogli również posmarować odpowiednim ludziom na porządne soundtracki :-E

a teraz troche screenów z mojej rozgrywki :

Image
(311 km/h McLarenem F1 ma czteropasmówce, czyli prawie jak w realu - prawie, bo w realu ekipa TC tylko takich dróg nie ma :D)

Image

Image
(mapa z dostępnymi zadaniami i wyzwaniami)

Image

Image

Image

Image
Page 2 of 14 14 https://forum.thecompany.pl/gry/aktualnie-gracie-t3533.html
2014-09-20T16:35:05+01:00

Re: w co aktualnie gracie ?

Driver: San Francisco

Ostatnio w me łapki wpadł ostatni driver (dołączony do cda), jako że nigdy nie byłem specjalnym fanem tej serii to do owej gry podchodziłem z dużym dystansem. Mówiąc krótko spodziewałem się co najwyżej średniaka.
Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu gra okazała się bardzo grywalna, za sprawą kilu czynników - całkiem dobrze opowiedzianej historii, naprawdę dobremu modelowi jazdy i pewnej nowince.
Ową nowinką jest możliwość wchodzenia w ciało innych uczestników ruchu, co daje naprawdę duże możliwości - chociażby zwykły wyścig - trzeba w nim dojechać na 1 lub 2 miejscu do mety, niby wszystko normalnie, ale dzięki owej nowince podczas wyścigu możemy na chwilę wskoczyć w buty kierowcy jadącej na przeciwnym pasie cysterny i "niechcący" zahaczyć jednego z uczestników wyścigu.

Dodatkowymi atutami gry są różne zadania poboczne, nie będę się tu o nich rozpisywał bo nie jest to przecież recenzja, ale zabawy jest naprawdę sporo, oraz bardzo duża liczba samochodów do kupienia, odblokowania i zebrania.
Warto też wspomnieć że wszystkie samochody są licencjonowane, i w każdym można włączyć widok za kierownicy ( czego nie uświadczymy chociażby w GRID 2) , oraz że nie musimy obawiać się masakry po wjechaniu na chodnik - zwinności i umiejętności przechodniów w unikaniu aut pozazdrościłby sam Spider-Man :)

Na niewielką reprymendę zasługuje tylko ścieżka dźwiękowa - skoro twórcy gry sypnęli kasą na licencje samochodów, to mogli również posmarować odpowiednim ludziom na porządne soundtracki :-E

a teraz troche screenów z mojej rozgrywki :

Image
(311 km/h McLarenem F1 ma czteropasmówce, czyli prawie jak w realu - prawie, bo w realu ekipa TC tylko takich dróg nie ma :D)

Image

Image
(mapa z dostępnymi zadaniami i wyzwaniami)

Image

Image

Image

Image

2014-09-20T22:08:40+01:00

Ukończyłem Wolfenstein The New Order. Jednak gra w pewnym momencie zaczęła mnie irytować i nurzyć swoją słabą i wtórną powtarzalnością. Misja na Księżycu słaba widać, że twórcy na silę ją wcisnęli. Potem walka z ogromnym kroczącym robotem tak jak kiedyś walczyło się z bossami 15 lat temu w starych fpsach. Kolejni bossowei też do dupy. Gra w pewnym momencie zaczęła mi poprzypominać Duke Nukem Forever. W 2014 roku takie gry moim zdaniem nie mają prawa istnienia w takiej formie. Dla mnie ten nowy Wolfenstein jest słabszy niż Wolfentsein z 2009 roku.
Jedynie nie najgorzej mi się strzelało z broni, gdyż w niektórych pukawkach czułem moc i siłę.
Po koniec gry festiwal nielogiczność i głupot ze strony twórców.
Ludzie szybko zapomną o grze.

2014-09-21T09:49:54+01:00

Diablo3 - co jakiś czas wracam, żeby załapać trochę golda na ulepszenia kamieni lub na ekskluzywne schematy (głównie zlecenia w trybie przygodowym). Ostatnio doprowadziłem moją drugą postać do maksymalnego 70 poziomu (czyli wymaksowanego mam barbara i łowczynię demonów). Aktualnie gram krzyżowcem i mnichem.
Nadrabiam zaległości pykając też w Assassins Creeda 3, kupiłem też sobie na wyprzedaży Call of Duty 3 na Xkloca (ten, kto gra padem w takie gry jest chyba chory psychicznie - przeszedłem już niezły kawałek, a zabiłem może z 15 wrogów, całą robotę odwalają za mnie boty, bo nie nadążę z celowaniem :-E ).

@ihtius - prawda, Wolfek:NO jest tak kiepską grą, że przypomina właśnie nowego Duke'a - po prostu lipa (i ten IdTech Engine - doczytywanie tekstur, które nawet wyglądają jak rodem z konsoli).

2014-09-21T10:00:08+01:00

Ja ostatnio grywam w Warlocka, tego co był darmowy w Humble Store. Bardzo fajna strategia turowa. W międzyczasie trochę powtarzam sobie Stalkera Shadow of Chernobyl (z modem Oblivion Lost, wcześniej grałem w Lurka - Oblivion Lost wydaje mi się teraz gierką wręcz dziecinnie prostą, do trudności w Lurk się przyzwyczaiłem, ale wkurzało mnie, że nie można nosić artefaktów, dlatego wywaliłem i gram w OLa jednak). Ale nie mam generalnie za wiele czasu na granie. Wcześniej przeszedłem Deus Exa Human Revolution i Missing Link - bardzo dobre gierki, choć pewna schematyczność staje się z czasem nieco nużąca, ale fabuła dobra. Jeszcze wcześniej zrobiłem powtórkę serii i przeszedłem pierwszą część Half Life'a na silniku drugiej, czyli Black Mesa, a potem HL2 i oba epizody. I to są miodne FPSy, nie ten cały obecny chłam.

2014-09-21T10:33:28+01:00

Zapomniałem dodać - jak ktoś chce popykać ze mną w Diabła Trzeciego - Bori4s#2852.

2014-09-21T17:57:34+01:00

Wczoraj odpaliłem gierkę, której za cholerę nie mogłem przejść za dawnych czasów. Jej nazwa to Ninja Commando, a grałem na emulatorze Commodore 64. Dzięki opcji save w WinVice mogłem wreszcie ją ukończyć. Nawet nie przypuszczałem, że będzie mnie to tak cieszyć! :-E

2014-12-01T17:13:45+01:00

aktualnie gram w 2 część Borderlands, czyli Borderlands 2 :D
Jeżeli ktoś byłby chętny do popykanie w copie to zapraszam :D

Image

Image

Image

2014-12-01T18:45:49+01:00

Grałem w FarCry 4 skończyłem. Teraz czas wrócić do BF4. I czekać na GTA 5.

2014-12-02T01:27:07+01:00

GTA 5 już wyszło chyba. Ja sobie pykam po dwóch latach przerwy w Settlers Online. Podobno wyszła wersja PvP.

2014-12-02T11:23:32+01:00

Far Cry 3. Nudne jak flaki z olejem, a mam dpiero 5h na liczniku. Coz, na pewno lepsze niz Far Cry 2!

Pykam jeszcze min w Valkyria Chronicles (tytul z ps3, wydany teraz na PC).

2014-12-02T13:01:41+01:00

Space Hulk i Space Hulk: Ascension. Genialne adaptacje gier bitewnych od Games Workshop.

2014-12-02T13:49:28+01:00

santa13 wrote:GTA 5 już wyszło chyba. Ja sobie pykam po dwóch latach przerwy w Settlers Online. Podobno wyszła wersja PvP.

Elmek13 wrote:Grałem w FarCry 4 skończyłem. Teraz czas wrócić do BF4. I czekać na GTA 5.

Santa i Elmek powiem Wam że nie wiem dlaczego ludzie się tak zachwycają GTA V, ja dostałem w zeszłym roku na święta jako prezent i pograłem 2 dni, po czym rzuciłem grę w kąt - nudna jak flaki z olejem. To już nie jest to samo co kiedyś - teraz jak chcesz się pobawić to lepiej kupić Saints Row 3 alba 4 .

P.S ja też gram w The Settlers Onilne :D Na jakim serwerze Santa grasz ??

2014-12-02T19:43:23+01:00

Obecnie po za WA grywam w Super Street Fighter 4, które w odróżnieniu od MK9 ma stabilny system rozgrywek online a gameplay niewiele gorszy. :roll: Oraz Gas Guzzlers: Extreme, druga część opisywanych przeze mnie wyścigów na forum, gra prawie identyczna jak "jedynka", ale najważniejsze to nowe tryby oraz gracze online. Swoją drogą myślałem że daję radę w tą grę ze skillem aż nie zagrałem wyścigu online na 8 osób. :lol2:

2014-12-08T07:13:16+01:00

Borderlands 3

2014-12-08T20:15:39+01:00

ja ciagle mecze przygodowki od telltale games. wlasnie skonczylem Wolf Among Us (spolszczone elegancko przez grajpopolsku.pl ;) ), teraz zabieram sie za Walking Dead Sezon 2 (rowniez ladnie spolszczone). a z ciekawostek dodam ze ukazaly sie juz pierwsze sezony nowych serii od telltale games: Tales from Borderlands (cos wspominales Vato ;) ) i Games of Thrones. mysle wiec ze bede mial co robic.

(ktos powie ze te gry to latwe bo wszystko pokazuje gdzie klikac :P jednak jest mozliwosc wylaczenia podpowiedzi dzieki czemu gra sie "prawie" jak w klasyczne przygodowki)

a tu teasery nowych serii:

2014-12-08T21:14:21+01:00

W nic, bo komp w serwisie. ;-( ;-( ;-(

2014-12-09T18:21:38+01:00

Realm of the Mad God

-- 09 Gru 2014, 18:21 --

Realm of the Mad God

2014-12-09T19:47:23+01:00

Ja katuje Warlighta ,.. na warlight.net :] czyli w Ryzyko w wersji online :]