AmiQuake

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.

Moderator: xittam

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

RoniWorlds wrote:Ale nie wiem w jakim celu te hejty, to tylko była propozycja. Quake wcale nie musi być wydany w exe. Wiadomo że na pierwszym planie mają czysto Amigowe pozycje. A w motor head też by się pograło.


oh roni, ja nie zauwazylem ze tobie zalezy na tym quaku, i jestem gotow do jebniecia ikony, hehe. i nie chodzi o hejty, ja tam nie mam takiego wyrazu w slowniku, po prostu po ostatnich wypasach typu szachista, poliglota etc zatesknilo sie nam za prawdziwymi amigowymi grami ;)
User avatar
Pancio Netherlands (nl) Male
Legenda
 
Posts: 1531
Joined: 27 Jun 2010, 03:34
Last Visit: 05 Jul 2019, 12:30
Online: 1503d 18h 11m 6s
Location: Rotterdam
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1018
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

RoniWorlds wrote:Ale nie wiem w jakim celu te hejty, to tylko była propozycja. Quake wcale nie musi być wydany w exe. Wiadomo że na pierwszym planie mają czysto Amigowe pozycje. A w motor head też by się pograło.


Roni Roni Roni - źle to odebrałeś, nikt Cie tutaj nie hejtuje, sam jestem pełen uznania dla ciebie i Twojej pracy włożonej w zrobienie Quejka-srejka na Ami. Jeżeli Antek planuję wydać Quakę 1 i 2 czy inną grę PC w formie EXE w ramach ciekawostki, ot tak raz na ileś tam miesięcy to OK, ale jeżeli planuje to robić częściej czy w ogóle zacząć wypuszczać gry PC to ja po prostu tego nie ogarniam, ale mój punkt widzenia co do gier PC znacie więc nie będę tu się rozpisywał.

@Roni jeżeli Cię uraziłem to naprawdę przepraszam, ale ze Starych e-gier przeszedłem do The Company z powodu bycia fanbojem Amigi i po prostu bronie pierwotnych założeń TC ;)
Image

siedzi kot na pustyni i mówi :
ku***, nie ogarniam tej kuwety ^^
User avatar
tauri5 Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 3503
Joined: 26 Nov 2011, 15:44
Last Visit: 14 Jul 2019, 12:34
Online: 51d 4h 49m 43s
Location: Legnica
Lamps demolished: 1629 (+1238)
Reputation point: 2144
Don CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon CorleoneDon Corleone

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

Tauri- Słuchaj wiadomo że cisnąć Antka na temat jakiś exeków teraz ciężko, chłop za bardzo czasu nie ma, więc tak sobie stworzyłem ten obraz Quake, Wiadomo że jesteśmy związani z grami i programami na Amisię, Quake to miał być taki bonusik, a nie że przechodzimy na robienie exeków gier PC -towych odpalanych pod WinUae. Bo ogólnie to się mija z celem naszej strony i planów na przyszłość. Amigowych pozycji jest tego tyle że i tak nie damy rady ogarnąć wszystkich, a żeby nie było nadal są programiści którzy robią nowe gry na klasyczne Amisie.
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 771
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 14 Jul 2019, 22:12
Online: 45d 5h 8m 28s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1015
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

Ja też nie hejtuje Roniego za Quake'a. Ogólnie fajna sprawa. ;) Chociaż na chwilę bym zobaczył Quake'a II na PPC. :-)
Co do Motorhead'a wydawało mi się, że olesio obiecał NRGeekowi tą produkcję. Nie pamiętam dobrze tego filmiku o emulacji Amigi NRGeek'a.
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

A jaki jest problem aby wydac Motorhead w postaci EXE ?
Wydaje mi sie, ze jesli gra jest w wersji whdload, to kazdy taki exek robi sie tak samo.
No chyba ze sie myle ? ....
User avatar
norbi Poland (pl) Male
User level 4
 
Posts: 448
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Yesterday, 22:01
Online: 41d 8h 49m 46s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1060
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

@norbi: problem w tym, żeby Antek siadł i tego exeka zrobił. Bo jakby "bazę w" postaci hdfa z grą i optymalnym configiem pod kątem prędkości, to już ode mnie dawno dostał.
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

Nie potrafię dalej odpalić tego qwaka. Jak rozpakuję plik to mam już widoczny HDD, poustawiane pamięci Chip 2MB, Slow 1, Z3 32 i 32bit 32MB, ścieżki poustawiane. Nie muszę przypadkiem włączyć Workbencha i coś zrobić?? Już nawet to próbowałem robić, ale nie pokazało mi dysku.
Amiga: 500/500+/1200 i wiele innych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 12
 
Posts: 2784
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Today, 04:54
Online: 137d 4h 48m 59s
Location: Silesia
Lamps demolished: 15193 (+11417)
Reputation point: 1031
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

1.jakiej wersji używasz WinUae ??
2.jaki masz rom ?
3.czy wgrałeś mój plik konfiguracyjny do WinUEA ??
4.Ten Quake już ma Workbencha w sobie.

Po załadowaniu wszystkiego odpalasz i grasz. Będę w domu to wyślę screeny jak ma być ustawione.
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 771
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 14 Jul 2019, 22:12
Online: 45d 5h 8m 28s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1015
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

chyba miałem niewłaściwy rom, teraz już działa, choć nie powiem że wywaliło mnie z gry gdy się bawiłem rozdzielczością, pokazało mi Software Failure Error 8000 0003 Task 08002044
Amiga: 500/500+/1200 i wiele innych... ;)
User avatar
santa13 Poland (pl) Male
User level 12
 
Posts: 2784
Joined: 06 Nov 2012, 02:06
Last Visit: Today, 04:54
Online: 137d 4h 48m 59s
Location: Silesia
Lamps demolished: 15193 (+11417)
Reputation point: 1031
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: AmiQuake

Post IP: rejestrowane!

Będzie wywalać cię jak się będziesz bawić w grze gdyż nagle brakuje mu pamięci ram, dlatego na sztywno masz ustawiony wybór na dzień dobry odpalenia rozdzielczość.
Image
User avatar
RoniWorlds Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 771
Joined: 22 May 2010, 21:57
Last Visit: 14 Jul 2019, 22:12
Online: 45d 5h 8m 28s
Highscores: 2
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1015
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Previous

Return to Gry

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests