Polski

ANDROID GAMES AMIGA REMAKE

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
RoniWorlds Witam
Od jakiegoś czasu posiadam Tablet Gooclever A93 i już przetestowałem ten sprzęt. chyba pod wpływam funkcjonalności całkiem, a jak odpaliłem dzisiaj NEED FOR SPEED MOST WANTED 2012 na tym sprzęcię to już kopara mi całkiem opadła. Ale nie o tym chciałem pisać. Zastanawia mnie jedna sprawa znalazłem tylko jeden Emulator Amigi który odpala gry tylko z A500 i jest strasznie okrojony, widocznie programiści nie chcą już go dopieszczać. Więc jak już ma nie odpalać gier z sytemu 2.0 i 3.0 to czy jest jakiś inny emulatorek bo ten co został wymieniony przez kogoś, to tak odpala gry z wyższych systemów ale pod Ipad.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/android-games-amiga-remake-t2231.html
2012-10-31T22:21:42+01:00
Witam
Od jakiegoś czasu posiadam Tablet Gooclever A93 i już przetestowałem ten sprzęt. chyba pod wpływam funkcjonalności całkiem, a jak odpaliłem dzisiaj NEED FOR SPEED MOST WANTED 2012 na tym sprzęcię to już kopara mi całkiem opadła. Ale nie o tym chciałem pisać. Zastanawia mnie jedna sprawa znalazłem tylko jeden Emulator Amigi który odpala gry tylko z A500 i jest strasznie okrojony, widocznie programiści nie chcą już go dopieszczać. Więc jak już ma nie odpalać gier z sytemu 2.0 i 3.0 to czy jest jakiś inny emulatorek bo ten co został wymieniony przez kogoś, to tak odpala gry z wyższych systemów ale pod Ipad.

2012-11-01T00:26:41+01:00

Re: ANDROID GAMES AMIGA REMAKE

Jest jeszcze: http://droidpuae.blogspot.com/2011/11/n ... uszki.html ale mi on nie działa na tablecie Pentagram Tab 8.0 z Androidem 4.0. Poza tym nie powstały żadne inne zgodne z kickiem 3.1 i obsługą hdfów. Nie wliczam oczywiście tego czeskiego tworu napisanego w oparciu o PUAE z użyciem bibliotek SDL, jest na prawdę strasznie wooolnyyy. Załadowanie samego Tiny Launchera z hdfa zajmowało mu więcej czasu niż jakbyś spróbował wczytać go z jakiegoś adfa. Natomiast wiem, że autor QuickJoya IME w korespondencji ze mną wspominał, że pisze po swojemu emulator oparty o UAE4Droid, ale ma być szybszy. Tylko, że niestety nie będzie on raczej publicznie dostępny, a moje sugestie aby dodać tam porządny joy ekranowy ze skosami i dużymi przyciskami, a przede wszystkim emulacje kickstartu 3.1, AGA i hdfów nie uważa za swój priorytet i raczej ich nie uwzględni. Ogólnie moim i Jego okiem na rynku aplikacji dla Androida jest mnóstwo cwaniaków, którzy chcieli by kase za emulatory oparte na darmowych źródłach, a ich produkty są niedokończone i z małymi możliwościami (vide UAE4Droid czy nawet płatny DosBOX Trubo, który lepiej pobrać choćby z chomikuj).

2012-11-01T00:40:21+01:00

Skoro są oparte na darmowych źródłach, to chyba nie bardzo mogą żądać kasy?

2012-11-01T01:06:50+01:00

Nie znam się. Zależy pewnie jaka jest dokładnie licencja. Nie zagłębiałem się w temat.

Return to Gry