Polski

Beholder

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox 20 kwietnia Techland ma wypuścić rosyjską odpowiedź na This War of Mine - tytułową grę Beholder.
Gra swoją światową premierę miała 9 listopada 2016 r. na Steamie, a za miesiąc zagramy w nią po polsku.
Jestem zainteresowany tą produkcją, a Wy?

Gry-Online wrote:Beholder jest grą przygodową, stworzoną przez niezależne studio Warm Lamp Games. Źródło inspiracji dla deweloperów stanowiły dzieła George’a Orwella, Aldousa Huxley’a oraz Ray’a Bradbury’ego. Tytuł został wydany na platformę PC Windows.
Fabuła

Beholder przenosi gracza do dystopijnego świata, gdzie życie obywateli podporządkowane jest przepisom wyznaczonym przez autorytarny rząd – prywatność nie istnieje, podobnie jak wolność słowa. Głównym bohaterem gry jest Carl – menadżer apartamentowca, którego oficjalnym obowiązkiem jest dbanie o wygodę mieszkańców. Jego profesja jest jednak przykrywką, bowiem prawdziwym celem protagonisty jest inwigilacja rezydentów i raportowanie o odkrytych dowodach, mających potwierdzić ich działalność na szkodę totalitarnego porządku.

Fabuła gry ma wiele rozgałęzień, zależnych od podejmowanych przez nas decyzji. Często przychodzi nam dokonywać niejednoznacznych moralnie wyborów, gdzie na jednej szali spoczywa dobro obywateli, a na drugiej utrzymanie własnej rodziny. Opowieść może więc zakończyć się na wiele sposobów.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=32781
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/beholder-t4337.html
2017-03-24T01:38:51+01:00
20 kwietnia Techland ma wypuścić rosyjską odpowiedź na This War of Mine - tytułową grę Beholder.
Gra swoją światową premierę miała 9 listopada 2016 r. na Steamie, a za miesiąc zagramy w nią po polsku.
Jestem zainteresowany tą produkcją, a Wy?

Gry-Online wrote:Beholder jest grą przygodową, stworzoną przez niezależne studio Warm Lamp Games. Źródło inspiracji dla deweloperów stanowiły dzieła George’a Orwella, Aldousa Huxley’a oraz Ray’a Bradbury’ego. Tytuł został wydany na platformę PC Windows.
Fabuła

Beholder przenosi gracza do dystopijnego świata, gdzie życie obywateli podporządkowane jest przepisom wyznaczonym przez autorytarny rząd – prywatność nie istnieje, podobnie jak wolność słowa. Głównym bohaterem gry jest Carl – menadżer apartamentowca, którego oficjalnym obowiązkiem jest dbanie o wygodę mieszkańców. Jego profesja jest jednak przykrywką, bowiem prawdziwym celem protagonisty jest inwigilacja rezydentów i raportowanie o odkrytych dowodach, mających potwierdzić ich działalność na szkodę totalitarnego porządku.

Fabuła gry ma wiele rozgałęzień, zależnych od podejmowanych przez nas decyzji. Często przychodzi nam dokonywać niejednoznacznych moralnie wyborów, gdzie na jednej szali spoczywa dobro obywateli, a na drugiej utrzymanie własnej rodziny. Opowieść może więc zakończyć się na wiele sposobów.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=32781

2017-03-24T02:49:26+01:00

Re: Beholder

Myślałem na początku, że będzie kontynuacja Eye Of The Beholder, ale potem mój entuzjazm opadł :-E

2017-03-24T14:26:34+01:00

Myślałem na początku, że będzie kontynuacja Eye Of The Beholder, ale potem mój entuzjazm opadł :-E

No fajnie by było

2017-03-25T12:11:38+01:00

A graliście, w This War Of Mine? Jeśli nie, to szczerze polecam. A na tę grę, również rzucę okiem. :)

2017-03-25T18:59:47+01:00

O tak, świetna gra - Bober mnie nią zaraził.

2017-03-30T14:17:33+01:00

WOW, nie wiedziałem o tym:
(...) Grzegorz Miechowski prezes zarządu firmy 11 bit studios, znany szerzej jako szef produkcji przygodówki Teenagent oraz popularnej strategii turowej Gorky 17. (...)

2017-06-06T16:49:57+01:00

https://play.google.com/store/apps/deta ... e.beholder (jest polska wersja - ściągam i badam pirata - jak mi się spodoba i będzie promocja w Black Friday / Cyber Monday to kupię! )

[EDIT]
Łeeeeeeeee, rozczarowałem się. Grafika od początku mnie nie urzekała, ale dałem grze szansę. Niestety rozgrywka jest dla mnie zbyt chaotyczna - w This War of Mine spokojnie się odnalazłem, tutaj mam z tym duże problemy.
Możemy wybierać na jaki temat porozmawiać z lokatorem - szkoda tylko, że przeprowadzona rozmowa nie znika ani nie ma żadnego zaznaczenia, że dany dialog już przeprowadziliśmy. Najlepiej sami zagrajcie i oceńcie wrażenia.

[Edit2]
Ok dam grze jeszcze szanse ;d

Return to Gry