Tak sobie pogrywam i ani strasznie, ani śmiesznie w tej grze, ani ciekawie zbytnio.
Zabawny jest motyw z ogrzewaniem się w ogniu. Dlatego, że temperatura naszego ciała nie może przekroczyć magicznej liczby 37 stopni Celsjusza, mimo że stoimy prawie w ogniu. No tak przecież nasz super, hiper skafander chroni nas przed zbyt wysoka temperaturą ciała, ciekawe dlaczego nie chroni przed zbyt niską ? Czyżby muszę go bardziej rozbudować ?
Rozbiliśmy się na lodowej planecie, będzie coś ciekawego się na niej działo, oprócz strzelania do potworków ?
Ogólnie częsta zmiana miejsca akcji może się podobać. Chociaż w 1 i 2 akcja działa się praktycznie w jednym miejsca to i tak było wystarczająco strasznie i momentami ciężko jeśli chodzi o klimat. W dwójce po godzinie gry na początku musiałem kilka dni odpocząć bo klimat był dla mnie miejscami za ciężki tak się w niego wczułem, ale podobało mi się to bardzo. Po niedługim czasie wróciłem do dwójki i ja skończyłem bo naprawdę było warto.
Ciekawe kiedy zrobią spolszczenie fani gry, bo napisy za szybko dla mnie idą. Jak na razie gram i nie jest tak źle, jak myślałem że będzie.

-- 09 Lut 2013, 04:16 --
Chciałem się zapytać, czy podczas wchodzenia w atmosferę planety można było nie stracić członków załogi, na przykład lepiej sterując statkiem czy lepiej strzelając do min i innych "dupereli" ?
-- 09 Lut 2013, 04:58 --
Zebrało mi się na filozofowanie.
Wymagania są z jednej strony małe i duże. Małe dlatego, że to gra z 2013 roku i optymalizacja jak na ten czas dobra bo ponoć gre pociągnie Geforce 7600 GS, czyli podobna karta jak moja na starym komputerze z 2006 roku.
Duże, bo lokacje są strasznie małe, więc gdzie ta cała moc idzie ?
Jak na razie plusy:
1. nie najgorsza fabuła
2. nie za duże wymagania
3. możliwość stworzenia sobie broni od początku
4. nie najgorszy design lokacji
5. ?
Minusy:
1. słabo wyglądające twarze postaci
2. mało zaskakująca miejscami
3.dlaczego zrobili z głównej postaci pijaka i człowieka przegranego
4. ?
Jak coś mi się przypomni to dopisze dalej.

-- 09 Lut 2013, 05:01 --
Gram na jakimś wczesnym cracku a nie od reloaded czy nie będzie z tego powodu pózniej jakiś problemów z grą ?