Polski

Death Cargo

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Rekkimaru Użytkownik YouTube, niejaki piranhasoldier, który do tej pory zajmował się przeróbkami fatali z nowego MK, podał ostatnio do wiadomości, że współpracuje z debiutancką firmą Necrostorm nad, jak to sam mówi "najbardziej realistyczną i brutalną bijatyką". Obecnie prezentuje co nieco na swoim kanale. Gra jest narazie w fazie beta i będzie oldschoolową bijatyką w 2D, z systemem walki a'la Street Fighter, czy King of Fighters. Z tą różnicą że z jakością HD i żywymi aktorami (tak jak to kiedyś miało miejsce w MK).
Oficjalne info pojawi się 20 maja gdy ruszy strona http://www.necrostorm.com .
Póki co, Piranhasoldier ,co jakiś czas ukazuje małe co nieco z powstającej bijatyki.
Warto zaznaczyć, że gra ma ukazać się na PC.

Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/death-cargo-t1149.html
2011-05-11T12:41:51+01:00
Użytkownik YouTube, niejaki piranhasoldier, który do tej pory zajmował się przeróbkami fatali z nowego MK, podał ostatnio do wiadomości, że współpracuje z debiutancką firmą Necrostorm nad, jak to sam mówi "najbardziej realistyczną i brutalną bijatyką". Obecnie prezentuje co nieco na swoim kanale. Gra jest narazie w fazie beta i będzie oldschoolową bijatyką w 2D, z systemem walki a'la Street Fighter, czy King of Fighters. Z tą różnicą że z jakością HD i żywymi aktorami (tak jak to kiedyś miało miejsce w MK).
Oficjalne info pojawi się 20 maja gdy ruszy strona http://www.necrostorm.com .
Póki co, Piranhasoldier ,co jakiś czas ukazuje małe co nieco z powstającej bijatyki.
Warto zaznaczyć, że gra ma ukazać się na PC.

2011-05-11T12:48:59+01:00

Re: Death Cargo

Ciekawe. Zobaczymy co to będzie.

2011-05-11T13:34:23+01:00

Od pierwszego screena tytułowego wykonanie wygląda pro, tylko sami pod sobą dołek niechęci podkopują nazywając ją najbardziej brutalną i realistyczną... czyli jak? jeden cios w czuły punkt i po walce jak to w prawdziwym życiu? Nie dzięki. ;)
W brutalności też chyba już niewiele da się wymyśleć po tym co pokazał nowy MK, chyba że pojadą po bandzie i na wzór azjatyckich horrorów będzie można porywać kobiety w ciąży i szlachtować je w naszej piwnicy achievementów. :-E
Ten białowłosy emo gostek jakoś nie pasuje mi do roli materfakera którym chciałbym wymiatać.

Ale mam nadzieję że to tylko takie hasełka pod publiczkę i będzie to poprostu solidna bijatyka.

2011-05-11T13:47:06+01:00

Necrostorm jest firmą, która zajmuje się produkcją filmów i gier. I mają już na koncie parę krwawych horrorów więc można się spodziewać jeszcze gorszych (lepszych) fatali niż w nowym mk.
Co do realizmu to tutaj raczej chodzi o samą grafikę. To jakby stary MK, ale zrobiony przy użyciu dzisiejszej techniki.

Shoonay wrote:Ten białowłosy emo gostek jakoś nie pasuje mi do roli materfakera którym chciałbym wymiatać.

I wcale Ci pasować nie musi. To nie jest główna postać. Jest jedynie pierwszą w pełni ukończoną postacią, którą zrobili. Tak samo w głównym menu, losowo każda postać będzie w zbliżeniu pokazana.

P.S.
Shoonay wrote:... czyli jak? jeden cios w czuły punkt i po walce jak to w prawdziwym życiu?

Nie.. Jak w Capital Punishment :-E

2011-05-12T01:27:53+01:00

Tak, popieram grę ;]
Bo jak czytam jak Boon olał mnie (użytkowników PC, którzy może by nie chcieli dla jednej gry kupować konsoli?) to mi się rzygać chce i chętnie powitam alternatywę - tylko nie chcę się rozczarować.
Najpierw pirat :hee: , a potem oryginał jeśli bijatyka okaże się solidna

2011-05-16T10:30:35+01:00

Wieści od Piranhasoldiera. To że oficjalna strona Necrostrom ruszy 20 maja to już wiecie.
Z nowych wiadomości przekażę wam że w tym czasie ma zostać udostępnione demo Death Cargo do ściągnięcia.
Celem developerów z Necrostorm jest przywrócenie dawnego klimatu gier z lat 90. Oby im się udało.
Jak sam PS zapewnia Death Cargo pójdzie bez problemu na każdym PC.

2011-06-04T07:53:13+01:00

Update.

Stona Necrostorm ruszyła. Można na niej znaleźć info odnośnie gameplayu i silnika, na którym Death Cargo jest tworzone. Jutro pojawi się introdukcja postaci oraz screeny i trailer z gry.
Poza standardowym gameplayem w 2D ,gra ma posiadać zoomy aktywujące się podczas konkretnych akcji, oraz szybkie obroty kamery.

Demo Death Cargo zostanie udostępnione na stronie pierwszego sierpnia.

----------------------------------------------

Update 2.0

Na stronie http://www.necrostorm.com zaczyna się pojawiać więcej informacji na temat Death Cargo. Tym razem można przeczytać dokładną historię gry a także zajrzeć na aktualizowany dział z postaciami.
Z powodu ciągłych prac nad grą, opóźnieniu uległy aktualizacje działów ze screenshotami i trailerem. Jednak lada dzień będzie dane nam to ujrzeć. Po więcej informacji odsyłam na stronę.

P.S. Warto w ramach ciekawostki, wspomnieć o gościnnym występie Rokiego w grze.
Image

2011-06-04T08:40:51+01:00

^Kurde, ta fota to musiała chyba wyjść na którejś imprezce Barbórkowej.... :mysli:

2011-06-04T08:53:35+01:00

ROTFL. Wyglóndosz roki jakoby cie prunt popieścił trochu i tran żeś przedawkowoł ;)

2011-06-04T14:27:13+01:00

Bo pierónszczoki mi tran z próndym zmiyszali, bez tóż żech tak wyglóndoł. :nie:

2011-07-02T11:10:19+01:00

Necrostorm ruszyło z kopyta z Death Cargo. Strona na temat gry została odnowiona i zaktualizowana. Zostały podane wszystkie techniczne dane, pełna historia oraz informacje na temat gameplayu i dostępnych opcji. Podczas nawigacji po stronie możemy również posłuchać klimatycznego soundtracku z gry, który zdecydowanie jest inspirowany latami 80/90 w branży gier.
Ujawniono już połowę postaci wraz z ich obszerną historią.
Poza znanymi już wcześniej Plasmą, Leach i Rokim..eee ,znaczy się, Morbo, zaprezentowano nam Agenta Malcolma, pajęczycę Aracno i zombiaka Silenta. Cóż dodać, z pewnością postacie w grze są dość charakterystyczne i uniknie gra problemu który mają niektóre inne bijatyki gdzie ciężko znaleźć faworyta i szybko o postaciach zapominamy (Yo, wszystkie klony Street Fightera i MK) .
Zachęcam do zapoznania się z wszystkimi informacjami oraz przejrzenie galerii postaci oraz screenshotów.
Prócz tego jeszcze na koniec, klip z Fatality (zwane tu DeathRip) od Leach :

P.S. Bonus dla Shoona za namową Rokiego, czyli zdjęcie Aracno.

Image

2011-07-02T11:53:45+01:00

Zapomniałeś dodać że w sierpniu powinno się pojawić demo gry ;)

2011-07-02T15:47:50+01:00

Pykam w Mk od premiery i jest zajebisty, ale juchy i flaków nigdy za wiele więc jak wyjdzie nie omieszkam wypróbować :hee: . To co ten Leach (wygląda troche jak Hulk z lat 80 :tak: ) zrobił z tym emo kolesiem , wygląda lekko dziwacznie, ale przynajmniej oryginalnie. Mogli by zrobić jeszcze jakiś odpowiednik X-Ray z Mk bo to niewątpliwie jedna z najmocniejszych stron obecnych mordoklepek. No cóż zostało poczekać na demówkę aby obczaić jak się sprawdza w praniu :mad: .

2011-07-15T14:24:40+01:00

Ostateczna wersja DeathRip'a Leach

2011-07-20T21:54:53+01:00

Drugi DeathRip od Leach. Jeszcze jakieś wonty Shoon? :D

2011-07-21T17:01:04+01:00

Trochę ten zielony chuderlawy gostek w peruce o tłustych włosach nie-ten-teges, ale kastrowanie twarzy rulez, aż mniem siem kefira truskawkowego zachciało. :-E

O jedno się obawiam, klawiszologie. Amatorskie gry mają to wszystkie spierdzielone, a niektórym nawet większym tytułom nie wyszły.

2011-07-21T17:24:25+01:00

Nie ma co gdybać i marudzić ,trzeba poczekać i się przekonać prawda? Nieco irytuje mnie ,że narazie pokazują fatale bo wolałbym zobaczyć gameplay z jakiejś walki, samo krótkie Training mode to za mało. Z pierwszej ręki dowiaduję się od naszego grafika z youtube czego mogę. Gameplay ma być podobny do tego ze Street Fighter 3 (oby nie totalnie zerżnięty). Bardziej irytujące jest jednak zachowanie użytkowników YT, którzy najpierw marudzili że chętnie w końcu zobaczyliby jakieś fatale a kiedy Necrostorm je pokazało to marudzą że woleliby zobaczyć gameplay :mur:

2011-07-21T19:00:02+01:00

Wiem qzwagosciu, śmierć-giń-tysiąc-wykrzykników-język!
Pogdybać se można bo miło się zrobi jak mnie zaskoczą czymś co i tak by mi się w innej grze nie podobało.
Pamiętaj stare przysłowie zasłyszane w Secret Service "Psy szczekają, karawana jedzie dalej" albowiem to się liczy ŻE o niej gadają, a nie jak. ;)

Tak czy siak, jeśli nie będę se mógł pograć z Wami - buce, to mi się gra nie będzie podobać, z góry oszczegam! W singlu bijatyki już mnie nie rajcują. No chyba żeby co lepsze fatale zobaczyć, ale te znowu wszystkie zostaną pewno na YT pokazane...

2011-07-21T20:23:18+01:00

Fatale fatalami. Necrosi chcą przywrócić oldschoolowy klimat i gameplay. I niech im to na qzwagoscia wyjdzie. I dajta nam online game!

2011-07-21T23:36:42+01:00

na PC zagrałbym w Multi :hee:

Return to Gry