Polski

Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
borias Hahahaha! Mam to samo - ściągnąłem, chciałem się zalogować, ale zablokowali mi konto z powodu "podejrzanej działalności", potem pomoc techniczna zasugerowała mi, żebym ustawił sobie alert na komórkę (na koncie, na którym nie mogę się zalogować :-E , albo k..wa tokena se kupił). Napisałem w dosadnych słowach, co o nich myślę i czekam, co dalej. Człek chciał zobaczyć czy D3 to taki szajs, jak wszędzie piszą i wiecie co? Nawet nie grając i nie widząc tego na oczy już mi się odechciało. Chcę tylko moje konto odzyskać, bo kilka gier tam siedzi a Diablo niech idzie w diabły. Page 6 of 9 9 https://forum.thecompany.pl/gry/djabolo-wiedz-cos-sie-dzieje-t1204.html
2012-08-18T17:46:31+01:00

Re: Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Hahahaha! Mam to samo - ściągnąłem, chciałem się zalogować, ale zablokowali mi konto z powodu "podejrzanej działalności", potem pomoc techniczna zasugerowała mi, żebym ustawił sobie alert na komórkę (na koncie, na którym nie mogę się zalogować :-E , albo k..wa tokena se kupił). Napisałem w dosadnych słowach, co o nich myślę i czekam, co dalej. Człek chciał zobaczyć czy D3 to taki szajs, jak wszędzie piszą i wiecie co? Nawet nie grając i nie widząc tego na oczy już mi się odechciało. Chcę tylko moje konto odzyskać, bo kilka gier tam siedzi a Diablo niech idzie w diabły.

2012-08-18T20:32:27+01:00

Następna na kasę pazerna firma w dupie ma klientów, kolejna korporacja jak Microsoft, która chce rządzić światem na swój własny sposób, ale w grudniu koniec świata wiec wszystko się skończy...

2012-08-18T21:14:27+01:00

pomijając Wasz problem z zabezpieczeniem i autoryzacją konta (mówię Wasz, gdyż ani u mnie, ani u żadnego z moich kumpli ów problem nie wystąpił) i nie sławny error 37, trzeba przyznać że D3 to całkiem udany hack&slash, dzielnie kontynuujący opowieść z części drugiej, z również udanym trybem multi, więc kiedy już ochłoniecie to spróbujcie zagrać :) w wolnej chwili chętnie do was dołączę ;)

2012-08-19T08:24:43+01:00

Ja też jakoś gram i problemów nie mam, a gram codziennie po parę ładnych godzin :D
Poza tym jak patrze na przyszłe zmiany w łatce 1.0.4, to aż się rzucę na resztę aktów na inferno ]:->

2012-08-19T08:31:32+01:00

borias wrote:pomoc techniczna zasugerowała mi, żebym ustawił sobie alert na komórkę
Wal pomoc techniczną.
Też do nich pisałem i albo trzeba czekać kilka(naście) godzin na łaskawą odpowiedź albo sami sie motają w tym co trzeba im dostarczyć żeby w końcu uznali że Ty jesteś właścicielem konta.

Zadzwoń do nich, jest numer 0800cośtam dla polaków.
Ja w sobotnie popołudnie dosłownie w 2 minuty załatwiłem sprawe.

ihtius wrote:Następna na kasę pazerna firma
Tak, bo wszystkie inne firmy wszystko oferują darmowo, Ty pewno też robisz tylko żeby mieć co zjeść i sie gdzie wyspać? :-E

ihtius wrote:w dupie ma klientów
Rozumiesz różnicę między automatem a człowiekiem?
Automat - zawiódł.
Człowiek - załatwił mój problem w 2 minuty.

tauri5 wrote: (mówię Wasz, gdyż ani u mnie, ani u żadnego z moich kumpli ów problem nie wystąpił)
Okej, ale co to ma do rzeczy? :-E
Przecie mówie że to nowy system. Zaloguj(cie) się z innej lokacji niż dotychczas i też Was zablokuje, i co wtedy? :-E

tauri5 wrote:kiedy już ochłoniecie to spróbujcie zagrać :)
Ja nie zamierzam się wkurzać na debilny system, jak mi pozwoli grać to będę w miarę wolnego czasu, jakby mnie znowu blokło to nie i już, lol. :-E

Jest to fajna gierka, poklikałem se trochu Wizardem i pomału zaczyna wciągać...

esial wrote:Ja też jakoś gram i problemów nie mam, a gram codziennie po parę ładnych godzin :D
No a kto mówi że są jakiekolwiek problemy z graniem? Patrze że Wy nie patrzycie co sie do Was napisowywuje. :-E

Hint: zaloguj się z innej lokacji niż dotychczas... ]:->

2012-08-19T08:49:14+01:00

esial a jakie to zmiany ? padaj linka :)

Shoonay wrote:
tauri5 wrote: (mówię Wasz, gdyż ani u mnie, ani u żadnego z moich kumpli ów problem nie wystąpił)
Okej, ale co to ma do rzeczy? :-E
Przecie mówie że to nowy system. Zaloguj(cie) się z innej lokacji niż dotychczas i też Was zablokuje, i co wtedy? :-E

ale ja już logowałem się z innej lokacji i było w porządku :P:P

2012-08-19T11:13:04+01:00

Czyli inny komputer + inne IP?
Ile miesięcy temu?

Przecie mówie że na początku sys nie był tak restrykcyjny i się tylko uczył że masz zmienne IP czy Twoich lokacji.

Ja się tylko logowałem raz, w maju, więc w bazie było tylko jedno IP, to go zmyliło przedwczoraj.

Chodzi o to żebyś TERAZ zalogował się z INNEJ NIŻ DOTYCHCZAS lokacji.

EDIT: Pomoc techniczna nareszcie raczyła mi odpowiedzieć, i przyznali mi rację że takie coś niepowinno mieć miejsca że system każe zmieniać hasło a potem i tak blokuje konto bo "nie widzi" z jakiego IP zmieniałem hasło.
Zostało to zgłoszone do Panów adminów, Szón uratował Blizza przed światową kompromitacją. :lol2:

Image

Jak widać ich pierwsza odpowiedź to była standardowa formułka na odwal się: "zrób to i to a może se poradzisz", ale już na moją uwagę odpisał jakiś ludź.

2012-08-19T14:14:50+01:00

no fakt, ze 2 miechy temu :-E

2012-08-20T14:04:32+01:00

Shoonay - dzięki za info, zadzwoniłem (czekałem z 15 min. - chyba nie tylko ja mam problem :-E ), ale po połączeniu człek konkretny, zorientowany i pomocny załatwił problem w ciągu 5 min. A sama gra? Niezła, ale za 80 zł. Dlaczego? To samo, co ze Starcraftem II - nie interesuje mnie W OGÓLE trollowanie na Battlenecie, tylko samotna rozgrywka (fabuła), w związku z czym cały moduł multi, farmienie bohatera/złota, dom aukcyjny mam w głębokim poważaniu.

2012-08-20T14:20:57+01:00

Fajno że załatwiłeś sprawę, nie warto się wkurzać na automat bo to zawsze bedzie debilne stworzenie, cóż, Blizz to robi dla nas po ostatnim wycieku danych, ufiem że w końcu sobie poradzą i system nie będzie karał też legalnych włascicieli kont. :hee:

borias wrote:(czekałem z 15 min. - chyba nie tylko ja mam problem :-E )
No wiesz, nie tylko z tym muszą akurat ludzie dzwonić a pozatym są wakacje i masa dzieci neo dzwoni z debilnymi problemami typu "wpisywałem hasło mając włączony Caps Lock i mi powiedziało że jest nieprawdziwe" i takie tam... na amerykańskich forach czytałem że jak wyszło D3 i wszyscy dzwonili z powodu przeciążanych łącz (jednocześnie je jeszcze bardziej przeciążając :-E ) to ludzie po godzine do kilku musieli wisieć na linii żeby się doczekać na połączenie. :lol2:

borias wrote:A sama gra? Niezła, ale za 80 zł.
Ano tak, sporo sobie każą zapłacić... ale to jest w końcu Diablo. ;)
Jeszcze nie wiem czy cena jest właściwa, ale rośnie na mnie urok tej gry z każdym kolejnym zabitym bucem.

Ja tam też najpierw zalicze tryb single conajmniej jedną postacią do końca, ale już kilu znajomych do listy dodałem, słuchawki z mikrofonem leżą w pogotowiu i pewno sobie trochu pogierczę w multi. :)

2012-08-21T21:55:03+01:00

Od jutra najnowsza "łatka" oznaczona numerkiem 1.0.4 zostaje powołana do życia. Już moja Łowczyni Demonów szykuje strzały... Barbarzyńca ostrzy topór dwusieczny... Szamanka truje strzałki... a buc Czarodziej siedzi w wieży, bo z takim lvl niema się co na Infreno pokazywać... ]:->

2012-08-22T14:51:53+01:00

łatka pobrana i zainstalowana :)
szón - dziś się minęliśmy o jakąś godzinkę ^^
kiedy grasz ?

2012-08-22T17:12:26+01:00

Nini, ja żem tylko wszedłem ściągnąć pacza i nie grałem nic, narazie czasu brak...

2012-09-18T15:21:37+01:00

:lol2:

2012-09-18T17:40:08+01:00

Okay, gram już prawie miesiąc i chociaż dopiero dobiłem 60lvl + 2lvl paragona demonicą, 45lvl wizem oraz po 10 każdą inna postacią, ale myślę że już czas coś napisac na sucho po wstepnej podniecie.
Zacznijmy z grubej rury: to nie jest Diablo.
Diablo 3 to ani Diablo 1 ani Diablo 2, to poprostu gra w świecie Diablo. Ale po kolei.

Pierwsze co się rzuca w oczy to... wait for it... grafika.
Tym razem nie prerenderowana tylko wszystko w 3D, nie mam zastrzeżeń, wszystko ładnie wygląda i ma swój styl.
Design niektórych postaci mi się nie podoba, szczególnie motylicy Magdy, co to z pony levelu spierdzieliła.

Dźwięki.
Standardowe. Wszystko na miejscu - postukiwanie, rzucanie przedmiotów i chlanie flaszek, a pakowanie ciosów/czarów w przeciwników rajcownym basem poświadcza skuteczne wejście.

Muzyka.
Epickie wykonanie ale bez duszy. Nu ale to był problem w Diablo 2 już, oprócz świetnego tematu z miasta w D1 to seria nie mogła nigdy pochwalić się muzyką zapadającą w pamięć, którą mógłbyś podgwizdywać pod nosem.
Cóż, Blizzard nie ma swojego Nobuo Uematsu a ja zbyt wiele oczekuję od gier po zagraniu w FF7 ;)

Filmy.
Jak to Blizz, świetne rendery. Skromnie ale porządnie. Nadal imho depczą po piętach panom z Squaresoftu, ale nadal nie mają kilku tysięcy małych skośnookich grafików siedzących przy setkach dużych farm renderujących, może kiedyś. ;)

Tłumaczenie.
Standardowo przeszedłem grę najpierw po angielsku a potem bezproblemowo dociągnąłem polskie tłumaczenie i skończyłem grę na nim, i jest w miarę ok, niektóre rzeczy zostały dostosowane do polskich memów (słynne już "co ja pacze" "i mięsny jeż") a inne... średnio (np acziwment "Kulltowa historia" w oryginale "Kullstory bro"), no ale co tu zrobić, żadne tłumaczenie nigdy nie bedzie tak dobre jak oryginał. Dlatego wolę oryginał. ;)

Grywalność.
Nie mam zastrzeżeń. Naprawili dwie cholernie irytujące rzeczy z dwójki: dobieganie do własnego ścierwa po śmierci i zajmowanie jednego miejsca przez jedną sztukę klejnotu. Anulowali potrzebę kupowania skroli z teleportem i identyfikujących, co już tak średnio mi się podoba, ale bardzo źle że nie ma masowej opcji identyfikacji oraz mocno mi przeszkadza długaśny czas karny do wypicia następnej flaszki. Mogliby zrobić takie rozwiązanie jak w Path of Exile - jest kara po wypiciu ale są extra sloty na flaszki.
Generalnie jest OK, masa rzeczy do znalezienia, masa do kupienia, masa do zaliczenia/odkrycia/zdobycia/wykrycia... po zdobyciu 60 levelu możemy pakować w poziomy Paragona które zwiększają nasz magic/gold find, więc jest po co dalej grać, tylko problem w tym że...

... Wyważenie...
Kuleje. Ja wiem, nie ma gry idealnej, nie ma gry idealnie wyważonej i co dla jednego znaczy wyważona to dla drugiego nie musi, wystarczy spojrzeć na argumetny ludzi: jedni przywołują przemioty z pre-paczniętego Diablo 1 gdzie mogłeś spotkać w pierwszym lochu przedmiot który trzymałeś do końca gry a drudzy Diablo 2 który wprowadził to losowe łupienie.
Z D3 zostało to imho zbyt uśrednione wszystko w dół, ku przeciętności.
Na początku jest ok i w miarę łatwo, nawet wizem, a z czasem robi się coraz lepsze wyzwanie, tylko z kolejnymi poziomami trudności przedmioty unikalne są tak crapowate że darowałem sobie grę moim wizem bo obrywał od wszystkich na nightmare. Tak, wiem, moja wina że poszedłem w Magic Find, tylko powiedzcie mi dlaczego od kiedy do mnie to doszło na pierwszym akcie na nightmare nie znalazłem nic lepszego do 3 aktu? :/
Tutaj też dochodzi druga kwestia, wyważenie postaci też jest nierówne.
Generalnie poziom trudności dzieli się tak: grając Barbarem jesteś na spacerze w parku i możesz z lewą ręką podstawioną pod brodą napierdzielać ile chcesz, podobnie monkiem chociaż nim już czasami będzie trzeba jakiejś dodatkowej zdolności użyć. Potem jest już odrobinę lepiej, szaman z daleka może posłać swoich podwładnych a demonica i wiz cały czas muszą cykać, zmieniać zdolności i zapierdzielać robiąc fikołajki naokoło wrogów.
Na forach ludzie się śmieją, bo podobno w najnowszym paczu ma gra być jeszcze łatwiejsza (ale będzie można spotkać mega-mega trudne elity) więc dla Barbarów gra już jest tak łatwa że na samych białych przedmiotach inferno przechodzą ;)
No i jeszcze legendarne przedmioty. Jakie legendarne przemioty? :-E
Spędziłem ogólnie jakieś 106 godzin wszystkimi postaciami w grze i znalazłem tylko 3 sztuki, z czego wszystkie to jakieś niskopoziomowe gówienka warte tylko sprzedania po przejściu paru aktów. W D2 miałbym już 10x tyle... :(
Apropos sprzedawania...

Dom Aukcyjny
Strzał w dziesiątkę, już nie trzeba kupować na Allegro, umawiać się na wymiane i dostawać solidny wpierdziel od mocniejszego gracza, trolololo.
(Inna sprawa że nigdy w D2 nie musiałem kupować przedmiotów, ale to już poruszyłem w powyższym akapicie)
Tak czy siak AH rulez. Jeszcze mi się nie udało zbić biznesa za prawdziwą kasę, lololol, ale za kasę z gry już kupiłem kilka cacuszek, niestety wszystko na 60 poziom dość drogie i musiałbym ostro przyfarmić żeby mnie było stać, ale na niższych poziomach właściwie możesz kupić spokojnie wszystko, kartki/książki dla kowala/złotnika czy mocniejsze bronie magiczne/unikalne. W końcu w Diablo 2 kupowanie to też była jedna najlepszych mechanik, tak i tutaj Blizz się popisał oddając ją całkowicie w ręce graczy.
Nie ma bata na dorobienie się fortunki, może na początku to było mozliwe, trudne ale mozliwe, tylko teraz jak paru napisało ile tysiaków zgarnęli sprzedając coś za 100 ojro to tyle tysięcy graczy wpadło na ten sam pomysł że sprzedać coś w gąszczu setek tych samych przedmiotów jest jak znaleźć igłe w stogu siana.
Do tego dochodzą małe zawiłości z kontrolą konta Battlenet w przypadku wypłacania kasy - możesz wypłacić (lub kupić coś w sklepie Blizza/innej ich grze) dopiero jak osiągniesz 250 ojro (jak nie wypłacisz tej kwoty to blokują na ten czas możliwość sprzedaży bo nie można mieć więcej na koncie) z tym że musisz mieć w tym wypadku podpięte pod konto Battlenet konto PayPal. A żeby mieć konto PayPal musisz mieć pod to konto podpięte konto bankowe/kartę kredytową... oczywiście wszystko to jest osiągalne w polsce, ale proces zakładania tego wszystkiego jest dość zamotany i tak na dobrą sprawę to wiele roboty o nic jeśli już nie masz tych 250 ojro do wypłacenia. Ja bym chciał uzbierać chociaż trochę na koncie Battlenet żeby chociaż gra się zwróciła + ewentualna bonusowa kwota na przyszły dodatek do D3. ;)

Multiplayer
Mega rajcowny, dawno mi się tak dobrze nie grało. To wszystko dlatego że ludzie z którymi grasz nie mogą cię trollować... znaczy mogą np. przyciągnąć na nas silnego przeciwnika albo aktywować pułapkę czasową, ale tak samo mógłbym na nie sam wpaść. Jedno jest pewne - nie mają ku temu powodu, gra nie daje im żadnych bonusów za naszą śmierć a wszystkie łupy są losowane pod nas = każdy widzi inne przedmioty, oczywiście dopóki nie upuścimy swojego na ziemie.
Z dobrze dobraną drużyną, czyli dwóch barbarów/mnichów i demonica, wiz lub szaman gra się prześwietnie.
Zobaczymy co wprowadzi patch 1.1 w którym ma być PvP :>

Zabezpieczenia
Mimo wstępnych problemów jakie miałem z moim kontem, (które jakby na to nie patrzeć było połowicznie ich a połowicznie moją winą i support mi pomógł bez żadnych problemów) czuję się bezpiecznie. Dokupiłem token za 32zł (+ wysyłka) a do tego podrejestrowałem swój dresofon na nagłe wiadomości SMS w przypadku jakichkolwiek problemów i nawet "chaker" hasłujący płytę główną na odlegość czy apokalypsa zombie mnie nie zaskoczy. ;)

Podsumowując, w pierwszych dwóch tygodniach gry dałbym jej ocenę 8/10, teraz, po miesiącu już "tylko" 6/10.
Twój ruch Blizzard. Czekam na naprawę bugów, lepsze wyważenie i masową identy*fuck*ację.

PS: Ten filmik i ta infografika prezentują naocznie jak słaby jest losowy generator przedmiotów w tej grze :(

2012-09-19T17:46:54+01:00

Przeczytałem i jestem już pewien - nie kupię. Jutro premiera Torchlight 2 - wykupienie 40% zniżki w Kompanii Graczy plus Darmodostawa na Muve daje nam 48 zł za pudełkową wersję - ile T2 można kupić w cenie D3, żeby też pogierczyć sobie z kumplami? :-E

2012-09-19T18:19:28+01:00

A wiesz że są nawet DARMOWE alternatywy w które możesz sobie pogierczyć z kumplami? ;)

Ja tam nie chcę nic mówić o T2 zanim wyjdzie, ale wyważenie w T1 było dopiero żałosne...

2012-09-19T19:23:28+01:00

ej mi torch 1 się podobał, co masz do wyważenia ?

i fajna recka :D szón

2012-09-19T19:43:02+01:00

To że każdy przedmiot w T1 był o +1 lepszy od poprzedniego... :-E

2012-09-19T20:13:33+01:00

Mi T1 też się podoba, w przeciwieństwie do D3, który tak mnie zmęczył (i to tylko demo), że ledwo skończyłem. O wyważeniu, o którym mówi Shoon nic nie wiem, bo wg mnie rozgrywka była nieźle zbalansowana - dobry itemek służył bardzo długo. Do tego dochodzi wspólny schowek do wymiany przedmiotów (znalazłem wypaśny łuk, grając barbarem - chowam do skrzynki - przy następnej grze moją łuczniczką będzie jak znalazł), fajna krypta do farmienia po skończeniu gry (nie jest już tak łatwo - nawet wcześniejsze "leszcze" przyprawiają o ból zębów przy 60 lvl) i ogólne wrażenie związanie z grą (graficznie, dźwiękowo) też bardzo pozytywne. Gram do tej pory np. w pracy (bo lap to ciągnie) i pogrywał będę pewnie jeszcze długo. "Dwójkę" kupię na pewno (bardziej rozbudowana, kooperacja i relatywnie tania nawet w dniu premiery), że o zabezpieczeniach (może nawet braku - GOG) i edytorze (full modów do pobrania) nie wspomnę.

Return to Gry