Polski

Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay Mylicie pojęcia. Ja nie mówię że mi się nie podoba gra, tylko że w początkowej fazie gry jedyne przedmioty jakie dostajesz to gówienka o +1 lepsze od tego co masz.
No trudno, różni gracze - różne doświadczenia, je generalnie stronię od hack'n'slashy od czasu przedawkowania D2, więc w T1 zaliczyłem tylko parę godzin wieki temu już nawet nie pamiętam na którym patchu, podobnie kilka godzin w Path of Exile i teraz o wiele za dużo w D3, i jeśli Blizz nie poprawi tych rzeczy które mnie w nim irytują podziękuję im znowu na dłuższy czas, bo za dużo zajebistych innych gier jest żeby farmić w kółko w tych.
BTW: wspólna skrzynka jest też w D3, podobnie kasa oraz levele złotnika i kowala.
Page 7 of 9 9 https://forum.thecompany.pl/gry/djabolo-wiedz-cos-sie-dzieje-t1204.html
2012-09-19T20:22:06+01:00

Re: Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Mylicie pojęcia. Ja nie mówię że mi się nie podoba gra, tylko że w początkowej fazie gry jedyne przedmioty jakie dostajesz to gówienka o +1 lepsze od tego co masz.
No trudno, różni gracze - różne doświadczenia, je generalnie stronię od hack'n'slashy od czasu przedawkowania D2, więc w T1 zaliczyłem tylko parę godzin wieki temu już nawet nie pamiętam na którym patchu, podobnie kilka godzin w Path of Exile i teraz o wiele za dużo w D3, i jeśli Blizz nie poprawi tych rzeczy które mnie w nim irytują podziękuję im znowu na dłuższy czas, bo za dużo zajebistych innych gier jest żeby farmić w kółko w tych.
BTW: wspólna skrzynka jest też w D3, podobnie kasa oraz levele złotnika i kowala.

2012-09-19T20:34:41+01:00

Shoonay wrote:To że każdy przedmiot w T1 był o +1 lepszy od poprzedniego... :-E

jakoś nie zwróciłem uwagi :D grunt że był fun, a przecież to się chyba najbardziej liczy :)

2012-09-19T20:38:04+01:00

Siur, co kto lubi :)

2012-09-19T21:53:03+01:00

:D
też w sumie nie jestem ślepym fanem H&S, ale jest kilka tytułów wartych grzechu :
1. diablo
2. dungeon siege
3. sacred
4. torch.

2012-09-20T11:16:15+01:00

Nie zapominaj o DarkStone.

2012-09-20T14:43:56+01:00

nie grałem, wiec go nie liczę, chociaż słyszałem że dobry :)
a jak się przedstawia Twoja lista szón ??

2012-09-20T15:23:34+01:00

Ja jestem fanbojem Blizza, więc:

1. seria Diablo (oczywiście dana część na dany czas, czyli teraz już tylko D3 ;))
(Path of Exile)
2. Dungeon Siege (tylko jedynka)
3. seria Rage of Mages
4. Darkstone (tylko wersja PC)
5. Hexplore

PoE jak na kompletnie darmową grę BARDZO mi się spodobało, i był pierwszym hakiemszlakiem w którego zagrałem od czasu maniaczenia w D2 (i który przekonał mnie żeby wrócić do tego gatunku i kupić D3 ;)). Trudno go umieszczać na liście bo przeszedłem tylko pierwszy akt żeby sobie nie psuć radochy a że nadal jest w trakcie tworzenia wiele może się zmienić. Ma kilka zajebiaszczo ciekawych rozwiązań i na ten czas umieściłbym go gdzieś na równi z D3, może 2 miejsce.

BTW: Do Darkstone przypomniałem sobie że był jeszcze Hexplore który uwielbiałem, też bardzo ciekawy i bardzo stary (1998 rok) hakenslaszer. Działa na W7 x64, właśnie sprawdziłem. ;)

EDIT: dodałem na listę Rage of Mages.

2012-09-20T15:30:48+01:00

Hexplore ? - nie znam tego :)

2012-09-20T15:35:19+01:00

Zajebiaszczy, polecam, taki Legacy of Sorasil w czasie rzeczywistym.
(Przynajmniej mi się tak zawsze kojarzył, więc grało się przyjemnie.)

PS: Omg, do tego była jeszcze genialna rosyjska seria Rage of Mages!

2012-09-20T16:06:35+01:00

Legacy of Sorasil hmmm to była gra :D
w sumie mogli by zrobić jej remake, jaj i Ishara :)
albo chociaż coś w tym stylu jak LoG ^^

2012-09-22T08:23:05+01:00

Demo Torchlight 2 do pobrania na Steamie. Po jakiś 30 min grania wiem - muszę to mieć, gra się jeszcze przyjemniej niż w "jedynkę" - zasuwamy po powierzchni - nie tylko lochy, świat Torchlight "żyje" - NPC jest więcej i są bardziej "wyraziści". Na koniec styl graficzny - nie każdemu może się podobać, ale mi przypadł do gustu jak żaden inny (co może wydawać się dziwne przy tym, że nienawidzę WoW i stylu, jaki reprezentuje :-E ).

2012-09-22T12:31:50+01:00

dzięki za info :)
jeszcze dziś pobiorę

2012-09-22T13:14:00+01:00

borias wrote:Demo Torchlight 2 do pobrania na Steamie.
W przypadku gier Blizza tego typu darmowe wersje demonstracyjne nazywane są starterami, D3 jest dostępny tu.

borias wrote:Na koniec styl graficzny - nie każdemu może się podobać, ale mi przypadł do gustu jak żaden inny (co może wydawać się dziwne przy tym, że nienawidzę WoW i stylu, jaki reprezentuje :-E ).
Klasyczny przypadek hejtowania gry bez jej znajomości, bo ta, a nie inna firma ją zrobiła... :hee:

---

Jeszcze tak abstrahując, gadałem sobie kilka dni temu z kumplem, też maniakiem serii Djabolo od samego początku, i przypomniał mi coś.
Diablo 2 po wiecznie przesuwanej premierze też zostało okrzykniętę najbardziej gównianą grą roku przez wielu.
Zapowiadane były szmery-bajer-lasery-trikodery pokroju gildii, własnych domów i innych cudów a po wyjściu dostaliśmy "tylko" hackenszlacken.
Pamiętam jak pojawił się pirat wersji wersji angielskiej a polska jeszcze nie była dostepna rzuciliśmy się nań jak wygłodniałe psy i graliśmy kilka tygodni.
Potem goniliśmy za kazdym patchem, które jakże były trudno dostępne bez stałego dostępu do netu, potem zdobylismy wersję polską, wyśmialiśmy durny bug z złym tekstem questa w akcie trzecim, ja powróciłem do eng pirata a kumpel skoro już kupił grał na pl dalej. Już nie regularnie, ale grało się...
Następnie wyszedł dodatek. Cudo. Wprowadził wyższą rozdziałkę, dodatkowy akt i runy. Łał. Runy. I znowu zaczęło się napierdzielanie.
Potem były kolejne pacze, kolejne bajery i cały czas się grało.
Ja w końcu przestałem gdzieś w 2005 czy cuś, bo ileż można napierdzielać w jedną grę, ale za kilka lat, w okolicach 2009 roku mi się zachciało choćby pomordować głównych bossów i sprawdzić co nowego - oczywiście gra nadal była wspierana a gracze grali.
Ile gier może się poszczycić wsparciem i aktywnymi graczami przez tyle lat? ;)

D3 jest właśnie w podobnej sytuacji. Tylko kilka paczy wyszło, hajp przemija, Ci co chciali tylko zaliczyć dla fabuły (lol) to zaliczyli i o grze zapomnieli a Blizzik jak zwykle ma to wszystko w dupie i swoim tempem bierze się za ulepszanie. Dla fanów, nie hejterów. :mrgreen:
I nie ma bata, każdy kolejny pacz przyciągnie graczy ponownie do gry żeby sprawdzić co się zmieniło.
Bo Diablo 3, podobnie jak D2 to gra na lata.

2012-09-22T13:16:46+01:00

święte słowa szón :amen: :-)

2012-09-22T17:26:06+01:00

@Shoonay
1. Starter D3 pobrałem i skończyłem - pisałem o tym wcześniej - i nie podoba mi się, koniec tematu.
2. Grałem w WoW też na starterze (chyba było coś takiego, że jak ktoś kupił wersję pudełkową, mógł drugiej osobie podarować triala) i też mi się nie podobało, więc nie wyjeżdżaj mi z tego typu tekstami.
3. Guzik mnie obchodzi nazwa firmy/developera/wydawcy, nigdy na to nie patrzę, liczy się tylko odbiór danego tytułu - podoba mi się - kupię, nie podoba - nie kupię.
4. Z drugiej strony - bardzo cenię sobie Warcrafta 2 i 3 oraz Starcrafta.
5. Podsumowując - jeżeli wypowiadam się na jakiś temat - gry szczególnie - to mam pojęcie o tym, co mówię/piszę, a Ty, jak widać, bierzesz mnie za typowego przygłupa/trolla, który powtarza to, co mówi większość, przykro mi trochę.

2012-09-22T18:49:44+01:00

W sumie ja bym się nie odważył na podstawie wersji demo jakąś grę oceniać i jak już to wypominam bez ogródek także wady danej produkcji a nie tylko ta jest w 100% do niczego a ta w 100% doskonała, ale co ja tam wiem o reckowaniu... ;>

:rycerz: *fight* :rycerz:

LOL, ale okej, przepraszam, to był tylko taki gópi trollolo-żarcik made in pusta głowa Szóna, nie sądziłem że to aż taka kwestia honoru. :-E

2012-09-22T20:27:11+01:00

Właśnie chodzi o to, że nie pisałem recenzji, tylko kilka słów o demie. Zresztą - po grze w "jedynkę", wiedziałem, że muszę mieć część drugą, więc mi nie przetłumaczysz :-E

A w ogóle - pokój, bracie w Amidze :-D

2012-09-22T21:17:52+01:00

Kurde no, i moje prowokacje spełzły na niczym :P
W każdym razie chętnie bym przeczytał jakbyś się zdecydował takową skrobnąć, to może na temat T2 jak już pograsz dłużej?

EDIT: nie chcę tu znowu wszczynać wojny D3 vs. T2 i od razu uprzedzam że nie grałem w T2, ale wygląda na to że ma potworne problemy z synchronizacją w sieci.
Zobaczcie sobie ten filmik od 10 minuty.

Pamiętam że w D2 jeśli miałeś problem z desynciem gra dostawała nagłego przyspieszenia żeby dociągnąć i pokazać zagubione pakiety, przez co szansa na śmierć w tym przypadku to było właściwie 100% jeżeli prawie byłeś w środku silnej grupy przeciwników. Jako że z reguły grałem w trybie lan - sam, ale we własnej lokalnej sieci + wpisany kodzik na więcej graczy (/players 8) bo tam wyskakiwały lepsze przedmioty - często, bardzo często przez to ginąłem.
W D3 gra w tym wypadku zostaje opóźniona, więc i wszystkie ruchy postaci są opóźnione, np. dopiero po sekundzie czy dwóch podnosisz dany przedmiot czy rzucasz czar. Jeszcze z tego powodu nie zginąłem.

2012-09-23T00:01:12+01:00

dziś przysiadłem troszkę do Torcha 1 i muszę przyznać że im dalej tym lepiej :)
swoją drogą już wiem skąd pomysł na wspólną skrzynkę w D3 :P

2012-09-23T00:59:16+01:00

Shoonay wrote:Ile gier może się poszczycić wsparciem i aktywnymi graczami przez tyle lat? ;)

Seria Half Life i szczególnie mody singleplayerowe robione przez fanów, które są z roku na rok coraz lepsze ;)

Return to Gry