Polski

Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
esial Shoon to djablo fanboi, nie widzi innych gier takich jak half-life :hee: Page 8 of 9 9 https://forum.thecompany.pl/gry/djabolo-wiedz-cos-sie-dzieje-t1204.html
2012-09-23T07:26:50+01:00

Re: Djabolo 3, wiedz że coś się dzieje!

Shoon to djablo fanboi, nie widzi innych gier takich jak half-life :hee:

2012-09-23T10:02:28+01:00

ihtius wrote:
Shoonay wrote:Ile gier może się poszczycić wsparciem i aktywnymi graczami przez tyle lat? ;)
Seria Half Life i szczególnie mody singleplayerowe robione przez fanów, które są z roku na rok coraz lepsze ;)
No właśnie, fanów, bo autorzy dawno grę porzucili i jeśli chcesz sobie pograć musisz szukać fanowskich patchy/modów. To nazywasz wsparciem? :-E

Bo mnie chodziło o wsparcie ze strony AUTORÓW (patche) i danie graczom możliwości grania nadal na PODSTAWOWEJ wersji gry (serwery online), na oryginalnym, oficjalnym kontencie.

Wiesz, nie wszyscy są fanami modów i chce im się grzebać w miliardach popierdółek które zmieniają model postaci na cytatą zdzire czy dodają efekty świetlne na jajcach obcego, ja tam wolę oryginalny kontent, chyba że mod jest naprawdę duży, robi wiele dobrego dla rozgrywki i zapewnia jej na kilka godzin, ale takie można policzyć na palcach jednej ręki do praktyczniej każdej gry. Reszta to wypociny gimbazy nie warta uwagi.

Zresztą, jedną z najstarszych modowanych do dziś gier jest Fallout a nie Half-Life.
W jej przypadku nie były nigdy nawet oficjalne edytory dostepne, wszystko napisali fani i dzięki temu trzymają jakość.

EDIT: Dóóm jest pewno najstarszą.

esial wrote:Shoon to djablo fanboi, nie widzi innych gier takich jak half-life :hee:
Nabijasz sie bucu z moich problemów ze wzrokiem? :foch1:
Nie moja wina że taką rozdziałkę w Black Mesa dali że nie widzę już moich ulubionych gigantycznych pikseli... ;-(

PS: Moderzy to też fanboje. :hee:

2012-09-23T12:55:51+01:00

Do Half Life 2 i kolejnych epizodów często steam ściagał sobie patche swego czasu.
Ja mówię o modach singleplayerowych z nową fabuła, nowymi lokacjami, misjami itd. Szczególnie pod Half Life 2: Episode 2 jest multum map, mappacków czy duzych modów będącymi totalnymi konwersacjami. Wystarczy zawitać na modb czy http://www.planetphillip.com/ oraz polska stronę http://www.grinder74.com/ i naprawdę grać mozna miesiącami albo w nieskończoność bo fani jak pisałem świetnie zdążyli poznać specyfikację silnika source i tworza coraz bardziej odjechane totalne konwersacje na tym silniku. W maju 2010 roku na steamie była duża aktualizacja Half Life'a 2 do silnika jaki miał orange box i na przykład dodali w Half Life 2 achievmwnty, które były dostepne wcześniej tylko dla posiadaczy xboxa oraz nowe efekty graficzne jak na przykład HDR, LDR i takie tam pierduły więc nie mów, że valve zapomniała o swoim głównym dziecku :-)
Żeby nie byc gołosłownym, dla przykładu:
http://www.moddb.com/games/half-life-2/ ... me=&type=1
http://www.moddb.com/mods?filter=t&kw=S ... 496&type=1
http://www.hlportal.de/?sec=mods&site=m ... =2&tag_id={tag_id}
http://www.moddb.com/games/half-life/mo ... me=&type=1
Musiałem o tym napomnieć bo jako fan Half Life'a poczułem się nieco urażony twoim stwierdzeniem, że mody do hl to tylko tekstury na jajcach Alyx, to coś znacznie więcej to cała fanowska i moderska społecznosć. Ja nie mówię, że w Diablo jedynymi modami są tylko tekstury na jajcach czy coś w tym stylu. ;)

2012-09-23T13:05:48+01:00

Widzisz, bo to jest tak że w gry Blizza wolimy GRAĆ bo oryginalny kontent jest na tyle dobry że nie trzeba go modować cały czas. :prawytroll:

Zresztą zobacz na date wydania H-L2, a potem na date wydania Diablo czy StarCrafta i sprawdź kiedy ukazał się ostatni patch oraz ilu ludzi gra nadal na BattleNecie, dziękuję dobranoc. :mrgreen:

BTW: Nie mówiłem że do innych gier się nigdy nie ukazały patche.
Powiedziałem że Blizz jako jedna z niewielu (niewielu nie znaczy jedyna) supportuje swoje produkcje latami.

Co to za sztuka upgrejdnąć taki "giętki" silnik gierki FPS jak Source czy inny Unreal pod dzisiejszy sprzęt, przecie one z założenia są tak robione żeby dodając nowsze wersje bibliotek i wsparcie dla nowszych grafik było to możliwe dosłownie jednym kliknięciem. Wyobraź sobie że pacze Blizza dotyczą samej ROZGRYWKI, a nie dodania kilku durnych acziwków.

No fajnie że wymieniłeś te mody, o których sam pisałem że istnieją, więc teraz obaj wiemy że istnieją, ale powtarzam, ja mówię o wsparciu autorów. ;)

A Valve ssie i ma owsiki bo nie chce wydać H-L3! ]:->

ihtius wrote:[...] poczułem się nieco urażony [...]
:-E
Niedługo nie bedzie można powiedzieć "ale brzydka pogoda" bo ktoś się poczuje urażony. Dżizus ludzie, czy wy rozumiecie jeszcze co to są żarty? :-|

Ale podoba mi się że uraziło Cie moje stwierdzenie co do świecących tekstur a potem sam wymieniasz właśnie te bajery graficzne które ja miałem na myśli jako główną atrakcję patcha. :prawytroll:

2012-09-23T14:38:17+01:00

też się macie o co kłócić :lol2:

2012-09-23T14:47:48+01:00

Fanboizm to serious bussiness, śmierć fanbojom Valve! Fanboje Blizza łączmy sie! :mrgreen:

2012-09-24T00:52:17+01:00

Ja nie jestem fanbojem valve ponieważ denerwuje mnie ich polityka odnośnie nastepnej częsci HL, czyli nic nie robienia w tym temacie i tylko trzepania kasy ze steama. Poczułem się urażony, ale nie w negatywnym tego słowa znaczeniu.

2012-09-24T10:21:28+01:00

Tylko fanboj sie tłumaczy! :lol2:

A teraz pytanie za 100 punktów: Od kiedy określenie fanboj jest negatywne? :-E
Niech ten kto nie czuje przywiązania do żadnej serii gier i jest w tej kwestii całkowicie obiektywny niech pierwszy rzuci kamieniem.

2012-09-24T22:11:05+01:00

Shoonay wrote:Tylko fanboj sie tłumaczy! :lol2:

A teraz pytanie za 100 punktów: Od kiedy określenie fanboj jest negatywne? :-E
Niech ten kto nie czuje przywiązania do żadnej serii gier i jest w tej kwestii całkowicie obiektywny niech pierwszy rzuci kamieniem.

Teraz ze strachu nikt się nie bedzie chciał dalej wypowiadac :lol2:
Ja lubie HL, ale valve mnie denerwuje w pewnych kwestiach.
Fanboj nvidii na przykład dla mnie ma negetywny wydzwięk.

2012-09-25T13:05:59+01:00

ihtius wrote:Fanboj nvidii na przykład dla mnie ma negetywny wydzwięk.
No a potrafisz wytłumaczyć dlaczego?

Bo właśnie tak się rodzi nienawiść. Sam już nie pamiętasz napewno dlaczego ale skupiasz się na tym że to coś negatywnego i tak do tego podchodzisz.

2012-09-25T13:12:25+01:00

Prawda, co komu szkodzi, że ktoś lubi daną markę i poleca ją innym, skoro się sprawdza :-)

2012-09-25T13:23:35+01:00

Dokładnie, jeśli nie jest przy tym dupkiem który robi z tego kwestię "jesteś gópi jak tego nie używasz/nie grasz w te grę" to co za problem?
Każdy ma prawo do własnego zdania, jeśli chociaż próbuje przy tym obiektywnie wymienić wady i zalety tego czegoś, to jestem otwarty na dyskusję. :)

2012-09-25T14:05:37+01:00

uważam że zawsze warto wysłuchać drugą osobę, o ile faktycznie tłumaczy swoje racje w sposób kulturalny :)

2012-09-26T16:29:57+01:00

Hmmmm. A ja KOCHAM Age of Empires 1,2 oraz Red Alert 1 , 2 i nie ma lepszych strategi nawet teraz. HL to gra genialna tak samo jak HL2 gra boska. Blizzarda nie trawie jakos :( WoW to dno Warcraft 3 też. Wole Battle Realms :) Diablo 3 dno wole T2 . Nie ma obiektywnych ludzi :D A co do grania na oficjalnym koncie dla mnie to żaden problem grać inaczej Np. AOE2 dziennie na voobly 1500graczy rozgrywa potyczki w tym ja :D. Jak widać można. Diablo 3 negatywnie mnie zaskoczyl Po prostu nie łykam tego co tam wysmarowali. :/ Ehhh Mam zły dzień :foch1:

2012-09-27T11:05:38+01:00

Oh well, psy szczekają - karawana jedzie dalej.
My mamy ubaw a hejterzy robią darmową reklamę D3. ]:->

Piwcio wrote:Nie ma obiektywnych ludzi :D
Oczywiście.
Są za to ludzie którzy przynajmniej próbują być obiektywni.
Testują daną produkcją dłużej niż 30 minut, i są w stanie zauważyć wady i zalety, itp. itd.
Są też fanboje/hejterzy ekstremiści - dla których wszystko jest albo w 100% dobre, albo w 100% złe.

2012-09-27T13:20:09+01:00

Hejtować Diablo to ja mogę po całkowitym zaliczeniu poziomów trudności i osiągnięciu 60lvl wszystkimi klasami postaci.. zamiast tracić czas na hejtowanie polecam pograć w mari0.

2012-09-27T13:33:33+01:00

Nie słuchajcie tego buca powyżej bo to fanboj apflów i nintendów, lepiej se we SuperFroga zagrać.

2012-09-27T16:40:16+01:00

ja przedwczoraj po zmianie systemu padłem ofiarą nadopiekuńczości systemu zabezpieczeń blitza, co skończyło się rozmową telefoniczną ze wsparciem tech., i muszę przyznać że zostałem obsłużony szybko i profesjonalnie (bez skojarzeń ]:-> quźwa )

w czasie oczekiwania na połączenie z konsultantem postanowiłem wrócić do początku historii i odpaliłem :

niestety po zamknięciu serwerów nie ma już takiego funa jaki był kiedyś :(
rozgrywka solo nudzi się po godzinie grania, przynajmniej mi, nie wiem czy to efekt uboczny gier w multi, ale fak jest faktem - D1 miło wspomnieć, ale zabawa już nie jest taka jak kiedyś :o

-- 27 Wrz 2012, 17:40 --

szón kiedy idziemy znów na PONY :?: !!

2012-09-27T18:58:20+01:00

tauri5 wrote:szón kiedy idziemy znów na PONY :?: !!
Nie prędko, ja robię sobie przerwe aż do premiery 1.0.5, ewentualnie moich 10 poziomowych dopieszczę. Już miałem prawie 500k na piekielną laskę jak udało się pare dobrych amuletów po 5-15k zakupić i sprzedać za 50k ale sie inne fajne przedmioty na AH nawineły i znowu nimom kasy. :-E
Tylko że teraz mnie naszła ochota na stare filmy sci-fi i sobie sciągnałem 5 filmów i 19 odcinków serialu V z 1983, więc czas odpocząć od djaboła ;)

2012-09-27T21:08:35+01:00

Pony level... już wiem co mi tak to przypomina jak gram w Torchlight 2...

Return to Gry