Diablo 3 mnie nie lubi i robi wszystko żebym sobie nie pograł... ale od początku.
Chciałem wczoraj sprawdzić startera Diablo 3.
Ściągnąłem, zainstalowałem i już się chciałem zalogować ale po wpisaniu poprawnych danych ich system wykrył "niewłaściwe zachowanie" (błąd 42003) z mojej strony (cokolwiek to miało znaczyć

) i zadowolony z siebie poinformował mnie że zablokował mi konto.
LOL, yyyyy... okej...
Na maila też dostałem info o zablokowaniu i że se mam zresetowac hasło... no dobra.
Podałem pytanie kontrolne i inne dane, zmieniłem hasło, zalogowałem się na battleneta przez przeglądarke, ok, działa.
Logujemy się do gry, system wykrywa "niewłaściwe zachowanie" (błąd 42003) i informuje mnie że zablokował konto.
No to znowu to samo, resetujemy hasło... loguję się... błąd 42003.
Jeszcze raz zresetowałem hasło, zalogowałem się na przeglądarke, złożyłem bug reporta i poszedłem spać.
Dziś w południe nie wytrzymałem, i znowu dwa razy chciałem się zalogować i dwa razy to samo, błąd 42003, a rozpatrzenia bug reporta ani widu ani słychu.
Poszukałem numeru telefonu do Blizza, zadzwoniłem do jakiegoś gościa, on mi wyjaśnił to co podejrzewałem: system zabezpieczający sprawdza że mam zmienne IP i nie pozwala mi grać bo mam zmienna IP. Aha. Super.
Ale nic, gość był spoko, więc wyłączył go na 5 dni bo podobno to system bardzo inteligenty i jeśli się będę regularnie logować to on będzie się uczył że mam zmienne IP. A jak nie chce mieć problemów zawsze se moge kupić Authentifikatóra za 30-90zł.
Fajna promocja.
No nic, teraz już mogę się logować, ale grać mi się odechciało...
Jedno mnie irytuje, dlaczego ten genialny system po zresetowaniu hasła nie "widzi" z jakiego IP to robiłem i potem logowałem się na BattleNeta tylko ma to w dupie i tak czy siak blokuje konto? Kto to qzwa pisał?