bebokus wrote:Doom 3 nie był taki zły, chyba nikt się nie spodziewał, że zrobi furorę jak pierwsza część, bo taki efekt byłby chyba niemożliwy do osiągnięcia. Grafika, pamiętam robiła wrażenie, a i klimat też był.
Pamiętam kiedy Doom 3 się ukazał to w nocy nastawiłem wspaniałego wtedy emula na ściąganie i rano już miałem na dysku świeżutkiego Dooma 3 ociekającego krwia niewinnych istot

Co do Dooma 3 to mnie i nie tylko mnie trochę zawiódł. Zamiast niezłej rozwałki w większych pomieszczeniach to twórcy zaserwowali na sieczkę w ciasnych i klaustrofobicznych korytarzach marsjańskiej bazy kosmicznej. Dla fanów poprzednich kultowych części to był niemalże policzek w twarz

Mnie jednak klimaty baz marsjańskich początkowo się spodobał bo ja lubię ciasne i klaustrofobiczne bazy kosmiczne. Mnie najbardziej jednak w grze zraził prawie kompletny brak ciekawej fabuły. Jeszce na początku nie było najgorzej, ale po przejęciu bazy przez diabelskie stworzenia zacząłem ziewać z nudy bo było ciągle to samo było w grze. Ja maksymalnie w Dooma 3 mogę grać z półgodziny później po prostu zasypiam z nudów. Jako, że jestem już wiekowych graczem to w Doomie 3 nic mnie nie było stanie wystraszyć. Czytałem, wtedy na forach komentarze podjaranej dzieciarni, że grając w nocy na słuchawkach ze strachu mało co nie robili w gacie. Ja natomiast też na słuchawkach na uszach ziewałem niemal z nudów po półgodzinie gry. Nie wiem co mi jest może jestem chory ?
-- 29 Maj 2012, 23:32 --
Nieoficjalne screeny z Doom 4, które pojawiły się w sieci :
http://gamezilla.komputerswiat.pl/galerie/2012/2/doom-4
-- 29 Maj 2012, 23:35 --
bebokus wrote:Swoją drogą ciekawe jaką drogę przebyły Fps do czasów pierwszego Doom'a czy Wolfa.
Moim zdaniem bardzo ewoluowały przebywając dosyć długą drogę, ale wszystko jeszcze przed nimi

-- 29 Maj 2012, 23:37 --
"...chyba nikt się nie spodziewał, że zrobi furorę jak pierwsza część..."
Moim zdaniem jak pisałem wcześniej ludzie masowo pobiegli do sklepów bo oczekiwali produktu na miarę dwóch pierwszych części.