Polski

Drugi Portal

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay MediaFire (200MB Links) http://safelinking.net/p/87a579ca81
Megaupload (1GB Links) http://safelinking.net/p/822ddabeee
Rapidshare (200MB Links) http://safelinking.net/p/570dff9532
FileSonic (1GB Links) http://safelinking.net/p/43b9cf2188
Fileserve (1GB Links) http://safelinking.net/p/d05b2b699c
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/gry/drugi-portal-t1000.html
2011-04-20T15:00:49+01:00

Re: Drugi Portal

2011-04-20T18:39:38+01:00

mam, gram, jest zajebisty w hu* ;)

2011-04-20T18:54:11+01:00

Niewiem o co chodzi bo sam dopiero instaluję, ale już jest crackfix więc SKIDROW jak zwykle coś spierdzielił, hihi

http://www.megaupload.com/?d=B6ZJ41DW

2011-04-20T19:45:46+01:00

Zainstalowane, sckrackfixowane i działa. Na średnich detalach śmiga jak szalony, mój 6-letni sprzęt nadal daje rady :)

A oto prawdziwy powód wynalezienia "spluwy portalowej" :-E
Image

2011-04-20T20:05:46+01:00

Tez chce takie cudo, juz nawet wiem jak wykorzystac to lepiej :D

2011-04-20T21:13:11+01:00

A ja wiem ;>

2011-04-20T22:16:06+01:00

Drugi portal to ja widzę cienko.... I tak hu** widzę...bo chrześniak postawił 3 x 0,75.... ale żyję. Staram się. :mysli:

2011-04-21T13:21:29+01:00

Podzielił byś sie mistrzu ;>

A Portal to cudo :)

2011-04-21T14:02:32+01:00

O qzwa, moc!
Nie zrażajcie się początkowymi poziomami, chodzi tylko o naukę rzucania portalami, jak już dorwiecie swojego kulistego przyjaciela w łapy zaczyna się dziać... jego dialogi są niesamowite, to jakby oglądać dobry program satyryczny. Pamiętajcie żeby się zatrzymać i posłuchać za każdym razem wszystko co ma do powiedzenia, spadniecie z monitora i oplujecie krzesło... :-E
Kulisty ma "ego wielkości muru chińskiego" (hihi) traktując nas zawsze z góry, jako zwykłego, phi, człowieka. Podobnie było w filmach z serii "Armia Boga", gdzie anioły traktowały nas tylko jak małpy ;)
Nie chcę już więcej spoilować, ale to i tak wiadomo już z trailera... po jakimś czasie pojawia się GLaDOS, i dopiero zaczyna się testing. :mrgreen:
Jej test auto-sarkazmu rulez kiedy co chwile przypomina nam że ją zabiliśmy, lol...
Pewno to dziwne poczucie humoru dla kogoś kto nie grał w jedynkę (szczerze współczuję Ci smutny marny człowieczku :-( ), ale w tej grze jest to po prostu GENIALNIE przedstawione.

2011-04-21T15:37:19+01:00

Widocznie tylko JA mam takie szczęście:

otwarte.png

Sprawdzone dosłownie minutę temu...

2011-04-22T02:35:23+01:00

Poczucie humoru jest wrecz czasem chore ;) to kocham w tej grze . 3:33 ja w 6 rozdziale i nie zamierzam sie kłaść spać :D zaskoczył mnie rozmach poziomów a także ilość . naprawde mamy do czynienia z potężną produkcją a nie próbką jaką była 1 .

2011-04-22T11:13:29+01:00

Ja dopiero w czwartym, napawam się kazdym dialogiem bo jak poczekasz chwilę to GLaDOS albo Kulisty zaczynają to komentować. :haha:
Ogólnie to Kulisty zaczyna teraz odwalać niezłe szopki nazywając ludzi śmierdzielami, a potem robi mu się z tego powodu głupio i zaczyna się tłumaczyć. :-E
Ale najlepsze jak "zhackował" okno w testerowni wieżyczek, ROTFL! :hee:

2011-04-22T21:20:40+01:00

A tu mała próbka gry między konsolą PS3 i PC ;)

http://www.ppe.pl/news-7147-Uzytkownicy ... dzina.html

Ciekawe na ile prawdą jest jakoby PS3 miało dostać najlepszą wersję Portala 2......

2011-04-22T21:26:36+01:00

Co do komentarzy tamtych idiotów nie zgodze sie na PC jest znacznie więcej gier i to że nie ma wielu produkcji z konsoli na PC wcale mnie nie boli . Ile to produkcji oni nie mają na konsole świetnych gier które nigdy nie wyjdą na konsole . posiadałem xbox360 i sprzedałem żałowałem że kupiłem . teraz za taką cene złożysz sobie pieca 3x mocniejszego i leprzego na którym wszystko ci pójdzie a nie jak te konsolowe badziewia okrojone i ze zmniejszoną grafiką .

2011-04-22T21:31:12+01:00

Po filmiku od razu widać który ma drętwe ruchy sterując na padzie a który swobodnie się rozgląda grając myszką, hihi :mrgreen:

Tryb coop jest też niezły właśnie, słyszałem że można grać przez lan... ciekawe czy można grać na piracie? ;>
Chętnie bym sobie z kimś stąd zagrał.

2011-04-22T22:57:23+01:00

Skidrow wypuścił łatke . Nie polecam instalować na słabszych kompach . Na piecu chodzi oki . Na starym laptopie miałem 45fps po instalowaniu łatki 6fps i nie dasie grać :)

2011-04-22T23:08:14+01:00

Chodzi Ci o crackfix czy update1? U mnie są obie od dzisiejszego rana i nie ma żadnej różnicy między tym co było na początku a kolejnymi łatkami w wydajności.

2011-04-23T00:42:18+01:00

Update u mnie jest dziwne . Na pc chodzi oki . na jednym lapku ok . lecz mam też złoma z 7300go podkręconą i było 45fps po update 6 fps inie dało sie grać . Reinstall pomógł i działa oki dziwne

Ps. Właśnie skończyłem Potala koniec ciekawy aczkolwiek skoro tak sie skończyło interesuje mnie Portal 3 co wymyślą by to sie kupy trzymało . Gra przednia miła odmiana od gier identycznych z inną nazwą ;) Humor i pomysł mistrzostwo

2011-04-23T16:13:57+01:00

Także i dla mnie nastał koniec. :-)

Grafika: 6/10
Okejowa, chodzi szybciej niż w jedynce na moim gracie a efektów można ustawić znacznie więcej.

Muzyka: 7/10
Świetna elektronika. Bez tąpnięcia ale na tło i podkreślenie zdarzeń idealna.
+1 pkt za Pachelbelowski Canon w intrze :)

Fabuła: 5/10
Chciałoby się dowiedzieć więcej... Jaka dokładnie była C.? Kim był Cave? W jakich latach rozpoczęto projekt? Co się stało że GLaDOS dostała się do władzy? Gdzie zniknęli wszyscy ludzie? Ile lat minęło od skonstruowania projektu do czasu kiedy gracz się budzi? W jakich latach kończy się gra?
W sumie niewiele wyjaśnili :(
Z drugiej strony materiału jest jeszcze na parę kontynuacji... ;)

Gameplay: 7/10
Solidny. Taki tetris z fabułą. Kto uwielbia łamigłówki logiczne spędzi trochu miłych chwil.
Są nowe rodzaje zabawek którymi można manewrować, całkiem nieźle wkomponowane w główną atrakcję gry czyli broń portalową.
Chociaż niektóre "zagadki" są dość oczywiste...

Humor: 10/10
W żadnej innej znanej mi grze nie uświaczycie takiego humoru. Poza Portalem Pierwszym oczywiście ;)

Długość gry: 7/10
Mogło być więcej, chociaż niektóre pokoje się dłużyły.

Zakończenie: 8/10
Satysfakcjonujące i otwarte na kontynuację. Nigdy nie zgadniecie gdzie trzeba postawić ostatni portal w grze. :mrgreen:
Szkoda że nie wytłumaczono skąd się tam wzięła i co się dalej stało z naszą niemową.
Zgodnie z tradycją jest pieśniczka na końcu, chociaż już nie daje takiego kopa jak Still Alive.

Jeden z wielu dżołków w grze:
Image
(skończcie grę to dowiecie się co to za ziemniak :D)

2011-04-23T19:39:19+01:00

Pojawił się już update2, oraz sposób na granie w COOP:

HOW TO PLAY COOP:
1. Launch the game and open CONSOLE (to enable console go to options>Keyboard>Advanced and tick "enable developers console", then you can open it with "~" key)
2. Send your friend your IP, for example: "connect 81.57.664.892" (he will need to type that in console to join)
3. Type in console "map mp_coop_start" to start CO-OP game (or chose any of the other maps.. because this is the first mission)
4. When you type in "map mp_coop_start " this is when your friend has to connect to the server using the line "connect 81.57.664.892" (remember this is just an example, you have to use your own IP).
5. Use changelevel or changelevel2 commands in console instead of map to change levels so you won't get droped to main menu between levels. Example "changelevel2 mp_coop_wall_intro"

P.S: I advice you to use voice communication software to communicate such as skype/team speak or ventrilo so you can inform your partner when to connect to the server and it's easier to complete levels that way as well ; )

COOP Maps:

1 CHAPTERIS
" map mp_coop_start"
" map mp_coop_lobby_2"
" map mp_coop_doors"
" map mp_coop_race_2"
" map mp_coop_laser_2"
" map mp_coop_rat_maze"
" map mp_coop_laser_crusher"
" map mp_coop_teambts"

2 CHAPTERIS
" map mp_coop_fling_3"