Polski

ExekiPC

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
AdamZeku elo.. chciałbym się podzielić moimi exekami..

Wczoraj siedząc z Córą w szpitalu (miała wycinany migdałek), kiedy spała po narkozie ciołem w mojego ulubionego exeka "Bluse Brothers". po przejściu pomyślałem o "Blues Brothers 2 The Jukebox Adventure", tyle że nie włącza się go jush tak fajnie jak część pierwszą... trochę pogrzebałem w necie, poczytałem, pościągałem, potem pobluzgałem i tak powstała archaiczna wersja EXE.. potem przypomniały mi się inne gry z PC..

jeżeli ktoś chciałby luknąć wrzucam..

kilka uwag:
-chodzi jedynie na sys 64bit - taką wersję konvertera użyłem
-używać jedynie w folderze w którym zostały ściągnięte
- nie wrzucać do foldów z innymi plikami (poszedłem na łatwiznę w usuwaniu plików tymczasowych)..

ExekiPC.zip
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/exekipc-t2021.html
2012-06-01T13:15:34+01:00
elo.. chciałbym się podzielić moimi exekami..

Wczoraj siedząc z Córą w szpitalu (miała wycinany migdałek), kiedy spała po narkozie ciołem w mojego ulubionego exeka "Bluse Brothers". po przejściu pomyślałem o "Blues Brothers 2 The Jukebox Adventure", tyle że nie włącza się go jush tak fajnie jak część pierwszą... trochę pogrzebałem w necie, poczytałem, pościągałem, potem pobluzgałem i tak powstała archaiczna wersja EXE.. potem przypomniały mi się inne gry z PC..

jeżeli ktoś chciałby luknąć wrzucam..

kilka uwag:
-chodzi jedynie na sys 64bit - taką wersję konvertera użyłem
-używać jedynie w folderze w którym zostały ściągnięte
- nie wrzucać do foldów z innymi plikami (poszedłem na łatwiznę w usuwaniu plików tymczasowych)..

ExekiPC.zip

2012-06-01T13:19:08+01:00

Re: ExekiPC

Możesz rara / zipa wrzucić jako załącznik, chyba ograniczenie jest do 60 MB.
Szkoda, żeby Twoja twórczość przepadła :tuptup1:
Pobiorę i ocenię.

2012-06-01T13:34:28+01:00

oj tam zaraz ocena;)..

2012-06-01T13:48:07+01:00

Pamiętaj, że jak dodasz załącznik KONIECZNIE wciśnij "umieść w treści wiadomości" - inaczej zwykli ludzie nie będą widzieli tego załącznika. Wygląda to jak dodanie BBCode - zobacz sobie.
Wyjątkowo poprawiłem.

2012-06-01T13:54:59+01:00

Waść Anthrox ma ciągoty gogicze i lubi stawiać oceny :haha:

2012-06-01T13:58:19+01:00

trele morele.. :haha:

2012-06-06T08:30:36+01:00

Exe Pc to by było to. Tyle fajnych gierek wyszło przecież.

2012-06-06T11:41:23+01:00

Sprawdziłem Twoje exeki Zeku i podobają mi się.
Gdyby ktoś Ci pomagał, można by Ci stworzyć osobną subdomenę, gdzie wrzucałbyś swoje produkcję.
Oczywiście, wtedy nie omieszkałbym paru rad udzielić - np. żeby wyłączyć splash dosboxa niepotrzebny :hee:

Póki co tylko jedna uwaga: zrobiłeś exeka 64-bitowego.

2012-06-06T12:03:33+01:00

Ano właśnie, cóż to za dziwactwo, "uruchamiaczka" 64-bit, a DOSBox i tak 32-bit.
Ten syf który robi się w katalogu z exekami kiedy włączymy jakiś też niezbyt elegancko wygląda. ;)

bebokus wrote:Exe Pc to by było to. Tyle fajnych gierek wyszło przecież.
Takie coś już dawno istnieje w postaci polskiej inicjatywy: http://www.gog.com

2012-06-06T12:26:07+01:00

@Anthrox dzięki ;) .. uwag z chęcią wysłucham..

@Shoonay ze wszystkim się zgadzam..

co do "uruchamiaczka", jakoś nie przywiązałem wagi do tego.. mam sys 64bit, a więc mi żadna wersja nie jest problemem, natomiast w druga stronę wiadomo...

początkowo miało byc zrobione tylko dla "Blues Brothers 2 The Jukebox Adventure" i wyłącznie dla mnie..

-- 06 Cze 2012, 13:26 --

co do "gog.com".. widzę że trzeba chyba jakąś symboliczną kwotę przelać..?

2012-06-06T12:32:33+01:00

AdamZeku wrote:co do "uruchamiaczka", jakoś nie przywiązałem wagi do tego.. mam sys 64bit, a więc mi żadna wersja nie jest problemem, natomiast w druga stronę wiadomo...
Jasne, spoko, mnie też to wisi bo mam 64-bit sys, poznałem jego zalety i wady i nie zamierzam schodzić niżej, a jeśli miałoby to spowodować że ludzie ruszą tyłki i wreszcie przejdą na x64 to proszę bardzo, rób 64-bit only. :mrgreen:

AdamZeku wrote:co do "gog.com".. widzę że trzeba chyba jakąś symboliczną kwotę przelać..?
Parę gierek jest darmowych, w sam raz na przetestowanie: http://www.gog.com/en/catalogue/?price=free

Z jednej strony trzeba "symboliczną kwotą" rzucić, raz mniejszą raz większą, wszystko zależy od tego jak bardzo sobie cenisz ich pracę, sentymentu do danej gry i jak wielkie miałeś problemy z jej uruchomieniem na współczesnym sprzęcie. ;)
A z drugiej strony zawsze możesz ściągnąć wersje GOG z torrentów, oni są tak znani że są jednocześnie piraceni i promowani na praktycznie każdym lepszym torrencie/warezie.

2012-06-06T13:30:28+01:00

Kolejna uwaga: nie taka powinna być polityka exeków, że wszystko wypakowujesz do katalogu. Robi to burdel.
Równie dobrze mogłeś w takim razie zrobić silent SFX rarem :hee:

2012-06-06T17:05:18+01:00

zgadza się mały burdelik jest, ale zaraz po wyłączeniu, burdel rozmywa się;)

2012-06-06T18:00:01+01:00

Nie, jeżeli ubiję aplikację - a zrobiłem to, bo nie mogłem znaleźć właściwego przycisku do QUIT :tuptup1:

2012-06-06T18:02:36+01:00

W dosowych grach piecowych to różnie bywało, zazwyczaj Alt lub Ctrl + Q lub X czy nawet Y, czasami standardowe ESC, czasami Break, czasami klawisze funkcyjne a czasami najróżniejsze ich kombinacje.

2012-06-06T19:22:22+01:00

W sumie nie pomyślałem - mogłem użyć uniwersalnego ALT + F4

Return to Gry