Polski

Franko powraca.

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox
xittam wrote:Po prostu ukradli.

Cóż... nikt się nie skarży jakoś -- oprócz mnie nie słyszę niezadowolonych głosów, że kasa przepadła.

Elmek13 wrote:Może my też coś ukradnijmy? Skoro wszyscy walą w hu** (rząd i inni) to czemu my nie możemy. Antek pomyśl. Szybko się wzbogacisz. Ale pamiętaj kasą się masz podzielić na forum.

Szkoda mi tracić 10-letnią reputację TC na jakieś marne grosze.
Page 18 of 24 24 https://forum.thecompany.pl/gry/franko-powraca-t2680.html
2018-08-31T22:01:42+01:00

Re: Franko powraca.

xittam wrote:Po prostu ukradli.

Cóż... nikt się nie skarży jakoś -- oprócz mnie nie słyszę niezadowolonych głosów, że kasa przepadła.

Elmek13 wrote:Może my też coś ukradnijmy? Skoro wszyscy walą w hu** (rząd i inni) to czemu my nie możemy. Antek pomyśl. Szybko się wzbogacisz. Ale pamiętaj kasą się masz podzielić na forum.

Szkoda mi tracić 10-letnią reputację TC na jakieś marne grosze.

2018-09-01T07:26:05+01:00

Anthrox wrote:Cóż... nikt się nie skarży jakoś -- oprócz mnie nie słyszę niezadowolonych głosów, że kasa przepadła.

Ja się skarżę wirtualnie, bo byłem taki malusieńki, malusiesiesienieni kroczek od sporej wpłaty za jakąś wypasioną kolekcjonerkę, ale coś odwróciło moją uwagę i zapomniałem, a później to kasiorka się rozpłynęła. Ale można by na hypie Franko zrobić jakąś mordobitkę. Znam kilku młodych niedoświadczonych programistów i spróbuję podrzucić im bakcyla.

Anthrox wrote:Szkoda mi tracić 10-letnią reputację TC na jakieś marne grosze.

ŚP dziadek i mój autorytet mówił mi, że jak kraść to miliony a na lewiźnie dup.czyć tylko księżniczki.

2018-09-01T11:26:13+01:00

xittam wrote:Znam kilku młodych niedoświadczonych programistów i spróbuję podrzucić im bakcyla.

Jak ogarniają C++ podeślij ich do mnie.

2018-09-01T21:56:49+01:00

Ja również o F2 zapomniałem, i chyba już nie chcę pamiętać - za to zapamiętam lekcję o polskim crowdfunding'u ;-( ;-( ;-(

2018-09-23T13:43:18+01:00

Wg cdaction Franko 2 chcą wydać na 25cio lecie istnienia Franko.

2018-09-23T14:43:07+01:00

xittam wrote:Wg cdaction Franko 2 chcą wydać na 25cio lecie istnienia Franko.

Skan? Printscreen?

2018-09-23T16:02:10+01:00

Nie mam telefonu pod ręką. Numer 10/2018 strona 110 - "(...)zapytałem Mariusza Pawluka o postępy prac. Odpowiedział: na razie nie wiadomo nic nowego, poza tym że będzie [dop. smuggler]. Podobno sequel ma się ukazać w 2019, w 25 lat od premiery Franko: Crazy Revenge.Oby.(...)".

2018-09-23T16:06:02+01:00

Według chrum Kospolitam, Franko 2 wydadzą w przyszłym stuleciu na okazję 30 letniej obsuwy :D

2018-09-23T16:29:02+01:00

Prędzej się chyba doczekamy Duke Nukem Forever 2 wraz z Half Life 4 niż drugą część Franko :rechtacz:

2018-09-23T16:31:28+01:00

Cyctat wyrwałem z artykułu poświęconemu grze Franko. Niby, że smgler zna się dość dobrze z ekipą WorldSoftware.

2018-09-24T12:15:56+01:00

Ciekawe kiedy ta gra wyjdzie o ile wyjdzie...takie podgrzewanie atmosfery.

2018-10-31T18:26:45+01:00

Franko 2 trafi na konsole! Kultowa gra z Amigi wraca do żywych
Jedna z najbardziej kultowych produkcji z Amigi żyje! Franko 2 powstaje w nowym studiu i projekt zmierza już nie tylko na komputery osobiste. Nowi deweloperzy postanowili zaoferować przygodę również na konsole.

Pewnie tylko starsi użytkownicy naszego portalu kojarzą „Franko”. Produkcja rodzimego World Software została wydana w 1994 roku i przeniosła graczy do Szczecina. Tytuł to sztandarowy beat'em up z grafiką 2D, w którym gracz kierował bohatera, przechodził w prawo na kolejne plansze, a po drodze okładał po mordach bandę Klocka.

O powrocie IP i Franko 2 pisaliśmy na portalu kilkukrotnie – ostatni raz 5 maja 2017 roku – jednak od tego czasu sporo się zmieniło. Prawa do marki wylądowały w rękach Blue Sunset Games i Mariusza Pawluka (współtwórca oryginału) i zespół rozpoczął przygotowanie gry od podstaw.

Poprzednia ekipa zebrała gotówkę na stworzenie przygody na Wspieram.to, ale od lat twórcy nie potrafili zaoferować odpowiedniej jakości, więc projektem zainteresowało się Blue Sunset Games. Teraz deweloperzy mają ogromne plany i zamierzają wskrzesić kultową markę.

Franko 2 trafi na PlayStation 4, Xboksa One, Nintendo Switch oraz komputery osobiste, a podczas rozgrywki nie zabraknie nowych scenerii, kooperacji i zespół pamięta o najważniejszym – dresiarskim klimacie.

Wspominam o tym nie bez powodu, ponieważ kilka tygodni temu Roger napisał do mnie krótką wiadomość „GRUCHA MAM BOMBĘ”, ale ja zamiast wysłać do Warszawy antyterrorkę, zadałem tylko pytanie – kto wraca? Nasz naczelny miał już wtedy okazję poznać dokładne informacje o Franko 2 i jego tekst o tytule przeczytacie w najnowszym numerze PSX Extreme.

„Drugi duży ekskluzywny materiał dotyczy powrotu jednego z najbardziej kultowych bohaterów z Amigi – Franko. Kto obijał mordki szczecińskim oprychom, krzycząc „wąchaj”, ten doskonale wie, czego się spodziewać. Tytuł powstaje na nowo z myślą o... konsolach! Pytamy twórców, dlaczego nie wypalił pomysł stworzenia gry przy współpracy z serwisem Wspieram.to, kto obecnie ma prawa do IP, rozmawiamy o latach 90. i tym, jak będzie wyglądał nowy Franko.”

Zaciekawieni? Już wkrótce postaramy się przedstawić konkretne materiały z gry, bo możecie mieć pewność, że jeszcze wielokrotnie opowiemy Wam o Franko 2. Dokładny spis materiałów z nowego numeru PSX Extreme znajdziecie klikając w poniższą grafikę.
info. ppe.pl

2020-03-08T22:47:51+01:00

https://www.facebook.com/franko2revengeisback

Wspieram.to zdaje się, że usunęło stronę na Facebooku...
Cóż... naciągnięty się czuję - miał być HIT, TC w grze, a tutaj jaka opinia idzie w świat...

2020-03-08T23:25:26+01:00

Szkoda, wyciągnęli kasę od ludzi żerując na nostalgii ;-(

2020-03-09T00:14:18+01:00

Oj widać wywiad TheCompany musi zadziałać :lol2:
Gdybyście śledzili dalsze losy Franko 2 to zapewne wiedzielibyście, że prawa do gry przejęło studio Blue Sunset Games. Co prawda nie ma nic poza screenami znowu, więc jeśli ktoś jest bardziej ciekaw i posiadający moce motywujące do spowiedzi to może zajrzeć na ich stronę, skontaktować się i dowiedzieć się co tam kombinują.

Oto nowi projektanci: http://www.bluesunsetgames.com/#video

Oczywiście nie da się nie zauważyć ZMIANY TYTUŁU ;)
Image

Nowa strona na fejsie:
https://www.facebook.com/SkinnyAndFrankoFOV/
Kolesie są z Gdańska więc też możecie im pomóc jak co :P

2020-03-09T02:17:46+01:00

Coś tam słyszałem, z ciekawości napisałem, czy Mariusz Pawluk uczulił, żeby TC znalazło się w grze.

2020-03-09T07:13:49+01:00

Anthrox wrote:Mariusz Pawluk uczulił, żeby TC znalazło się w grze.

Znając życie to raczej nie. :roll:

2020-03-09T18:24:46+01:00

Że tak zapytam - te studio wydało jakąkolwiek grę ?? W ich portfolio widzę tylko jakiś TD na andka.

2020-03-09T20:00:37+01:00

A po co kopać leżącego ??

2020-03-09T22:54:49+01:00

Może kolejni chcą wyciągnąć kasę z fanów Franka...

Return to Gry