Polski

Franko powraca.

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
santa13 1,5GB się właśnie pobiera, może coś zdążę obczaić zanim żona wróci do domu :D Page 20 of 24 24 https://forum.thecompany.pl/gry/franko-powraca-t2680.html
2022-12-24T11:41:05+01:00

Re: Franko powraca.

1,5GB się właśnie pobiera, może coś zdążę obczaić zanim żona wróci do domu :D

2022-12-24T13:43:08+01:00

Ja się boję... Zaczekam na Wasze recenzje.

2022-12-24T14:43:48+01:00

Dupa już nie można pobrać. :roll:

2022-12-24T14:52:14+01:00

Elemelek Mistrz w układaniu butelek ale żeby pobrać to nie ómie.

Można pobierać!!
https://store.steampowered.com/app/2114970/Skinny__Franko_Fists_of_Violence/

2022-12-24T22:13:03+01:00

Przeszedłem demko.
Do gry zabierałem się bez wielkich oczekiwań.
Mam pewne zastrzeżenia do gameplaya - brakuje mi skakania, trudność mi sprawia pobicie tak, żeby móc złapać postać i rzucić w coś...
może to być kwestia przyzwyczajenia, więc zaczekam na opinię innych.
Gra nie jest zła, skoro doszedłem do końca demka :)

2022-12-24T22:26:57+01:00

Niczym feniks z popiołów wyłania się Franko z pięściami przemocy.

Od razu pojawia się pytanie, gdzie jest kuxxx Alex? Zamiast kumpla Franko mamy tu Chudego, który za czasów młodości był chyba w Brygadzie Kryzys.

Pierwsze wrażenia są nawet ok, wypada sprawdzić samouczek by opanować sprawne obijanie delikwentów; system walki naturalnie jest bardziej rozbudowany niż ten z Crazy Revenge.

Graficznie nowy Franko prezentuje się całkie nieźle. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

2022-12-24T23:51:01+01:00

Po tylu latach czekania w końcu wyszło... demo.

Ogólnie pozytywnie, jest kilka mankamentów w sterowaniu ale to szczegóły, czekam na pełną wersję.

2022-12-25T00:28:59+01:00

Jak ktoś przejdzie samouczek to będzie wiedział jak rzucać przeciwnikiem. Przede wszystkim to umieć skopać przeciwnika jak mu się czerwone gwiazdki pojawią i wtedy bierzesz kolesia S i można różne rzeczy robić ;)

2022-12-25T02:00:29+01:00

bebokus wrote:Od razu pojawia się pytanie, gdzie jest kuxxx Alex?

On chyba zginął... choć kto wie, bo w grze był grywalny a w outro stało ich dwóch...

2022-12-25T12:31:41+01:00

ppe.pl wrote:Akcja rozgrywa się w Szczecinie w roku 1989. Punktem wyjścia dla gry jest historia dwóch zagubionych w nowej rzeczywistości kumpli, Franko i Alexa, którzy próbują wypełnić egzystencjalną pustkę trenowaniem wschodnich sztuk walki. Hobby daje im sens życia, ale sielanka nie trwa wiecznie. Chłopaków na ziemię sprowadza pewnego dnia Klocek i jego banda rządząca szczecińskimi ulicami. W wyniku mordobicia Franko zostaje mocno poobijany, ale Alex nie ma tyle szczęścia i umiera.

santa13 wrote:Jak ktoś przejdzie samouczek to będzie wiedział jak rzucać przeciwnikiem. Przede wszystkim to umieć skopać przeciwnika jak mu się czerwone gwiazdki pojawią i wtedy bierzesz kolesia S i można różne rzeczy robić ;)

Przeszedłem samouczek, ale jeszcze mam z tym kłopot -jeszcze raz spróbuję.

Podoba mi się prowokowanie ;)

2022-12-25T18:24:50+01:00

Oby Alex został wrzucony jako bonusowa postać.

Franko jest, być może jakiś remake Doman'a? :-E

2022-12-25T20:05:24+01:00

Powiem to raz...
Wara od Domana. Co prawda ci sami ludzie stoją za obiema grami lecz to co zrobili z "nowymfranko", jeżeli chodzi o grafikę, w moim mniemaniu jest tragedią. Wiem, nostalgia krzyczy i woła... Uważam, że kreska wręcz usunęła cały klimat.
Doman ma pozostać jaki jest! Dla mnie jest religią i polskim arcydziełem. I wyprzedzę czyjąś myśl i zaprzeczę; najpierw grałem we Franko a dopiero później w Domana... Pochwalę się i napisze, że przeszedłem sam całą grę bez "sramnapc" oraz "kalasznikov".

2022-12-25T20:10:30+01:00

Ja dodałem, że już coraz bardziej idzie mi ogarnięcie Franko 2 i już któryś raz z kolei przechodzę - jestem zadowolony z gry na dzień dzisiejszy - pewnie, że miałbym uwagi, ale nie udało mi się wkręcić w beta testy - a i sami wiecie jakie zamieszanie było z grą - do dzisiaj mam uraz do wspieram.to i czuję się przez nich wyrolowany i przez ich przedstawiciela :)

2022-12-26T00:23:22+01:00

SARTAM wrote:Wara od Domana. Co prawda ci sami ludzie stoją za obiema grami lecz to co zrobili z "nowymfranko", jeżeli chodzi o grafikę, w moim mniemaniu jest tragedią. Wiem, nostalgia krzyczy i woła... Uważam, że kreska wręcz usunęła cały klimat.

Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?

2022-12-26T00:26:03+01:00

Hardy wrote:Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?

No co... Mother Russia Bleeds czy Final Vendetta wyglądają zajebiście w stylu pixelart / 8-bit :)

Kwestia gustu... mi się grafika Franko 2 podoba.

2022-12-26T00:29:28+01:00

Anthrox wrote:
Hardy wrote:Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?

No co... Mother Russia Bleeds czy Final Vendetta wyglądają zajebiście w stylu pixelart / 8-bit :)

Kwestia gustu... mi się grafika Franko 2 podoba.

No, dobrze wyglądają, też tak uważam, dlatego o oczekiwania pytam, bo Franko i Doman były rysowane w Deluxe Paint i nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł dzisiaj. :nie:

2022-12-26T12:45:42+01:00

Skończyłem demo, i powiem wam, że mam mieszane odczucia. jakoś niby klimat jest ale tak nie do końca go czuję. Najfajniejszy jest jamnik. Poczekamy na pełną wersję gry.

2022-12-27T21:55:32+01:00

Na Facebooku wspomnieli, że można się dostać w demku do Braci Steryd - jakieś pomysły o co chodzi?

franko2-bracia-steryd.jpg

Póki co jedyne co mi się udało, to wejść do jednego z bloków (strzałka czerwona pokazywała potencjalną interakcję - dopiero któryś raz z kolei to wypróbowałem).

W środku po pokonaniu przeciwników można napić się wódki (?) albo podobny energetyk - i dostajemy "STALOWĄ PIĘŚĆ" - próbowałem użyć wtedy maksymalnego Super Ciosu na ścianie - ale nic się nie stało - czy to chodzi o to miejsce czy gdzieś indziej trzeba by próbować, jak myślicie?
2022-12-27 19_57_38-SkinnyAndFrankoFovDemo.webp

[EDIT]
Ok, zły trop - podpowiedź na plakacie - myślę, że trzeba próbować prowokacji w tym miejscu albo wykopać drzwi:
bracia-steryd.jpg

[EDIT2]
OK - sekret odkryty - myślałem, że trzeba rozwalić samochód braci, ale jednak futrynę...
2022-12-27 21_50_11-SkinnyAndFrankoFovDemo.webp

2022-12-27T22:53:16+01:00

A gdzie reklama The Company? Miało być na plakacie.

2022-12-28T18:51:41+01:00

Elmek13 wrote:A gdzie reklama The Company? Miało być na plakacie.

;-(

Cóż... umowa była inna, a szkoda, bo gra tak mi się podoba, że już całkiem nieźle ją wyskillowałem:
franko2-demo-czas-gry-steam.jpg

Zwróćcie uwagę jak krótkie jest to demko i ile musiałem odpalać razy, żeby tyle na liczniku nabić.
Do sterowania już się przyzwyczaiłem - zapewne finalna wersja i tak umożliwili przypisanie przycisków inaczej :)

Return to Gry