Franko powraca.
1,5GB się właśnie pobiera, może coś zdążę obczaić zanim żona wróci do domu 
Re: Franko powraca.
Ja się boję... Zaczekam na Wasze recenzje.
Dupa już nie można pobrać. 

Elemelek Mistrz w układaniu butelek ale żeby pobrać to nie ómie.
Można pobierać!!
https://store.steampowered.com/app/2114970/Skinny__Franko_Fists_of_Violence/
Można pobierać!!
https://store.steampowered.com/app/2114970/Skinny__Franko_Fists_of_Violence/
Przeszedłem demko.
Do gry zabierałem się bez wielkich oczekiwań.
Mam pewne zastrzeżenia do gameplaya - brakuje mi skakania, trudność mi sprawia pobicie tak, żeby móc złapać postać i rzucić w coś...
może to być kwestia przyzwyczajenia, więc zaczekam na opinię innych.
Gra nie jest zła, skoro doszedłem do końca demka
Do gry zabierałem się bez wielkich oczekiwań.
Mam pewne zastrzeżenia do gameplaya - brakuje mi skakania, trudność mi sprawia pobicie tak, żeby móc złapać postać i rzucić w coś...
może to być kwestia przyzwyczajenia, więc zaczekam na opinię innych.
Gra nie jest zła, skoro doszedłem do końca demka

Niczym feniks z popiołów wyłania się Franko z pięściami przemocy.
Od razu pojawia się pytanie, gdzie jest kuxxx Alex? Zamiast kumpla Franko mamy tu Chudego, który za czasów młodości był chyba w Brygadzie Kryzys.
Pierwsze wrażenia są nawet ok, wypada sprawdzić samouczek by opanować sprawne obijanie delikwentów; system walki naturalnie jest bardziej rozbudowany niż ten z Crazy Revenge.
Graficznie nowy Franko prezentuje się całkie nieźle. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Od razu pojawia się pytanie, gdzie jest kuxxx Alex? Zamiast kumpla Franko mamy tu Chudego, który za czasów młodości był chyba w Brygadzie Kryzys.
Pierwsze wrażenia są nawet ok, wypada sprawdzić samouczek by opanować sprawne obijanie delikwentów; system walki naturalnie jest bardziej rozbudowany niż ten z Crazy Revenge.
Graficznie nowy Franko prezentuje się całkie nieźle. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Po tylu latach czekania w końcu wyszło... demo.
Ogólnie pozytywnie, jest kilka mankamentów w sterowaniu ale to szczegóły, czekam na pełną wersję.
Ogólnie pozytywnie, jest kilka mankamentów w sterowaniu ale to szczegóły, czekam na pełną wersję.
Jak ktoś przejdzie samouczek to będzie wiedział jak rzucać przeciwnikiem. Przede wszystkim to umieć skopać przeciwnika jak mu się czerwone gwiazdki pojawią i wtedy bierzesz kolesia S i można różne rzeczy robić 

bebokus wrote:Od razu pojawia się pytanie, gdzie jest kuxxx Alex?
On chyba zginął... choć kto wie, bo w grze był grywalny a w outro stało ich dwóch...
ppe.pl wrote:Akcja rozgrywa się w Szczecinie w roku 1989. Punktem wyjścia dla gry jest historia dwóch zagubionych w nowej rzeczywistości kumpli, Franko i Alexa, którzy próbują wypełnić egzystencjalną pustkę trenowaniem wschodnich sztuk walki. Hobby daje im sens życia, ale sielanka nie trwa wiecznie. Chłopaków na ziemię sprowadza pewnego dnia Klocek i jego banda rządząca szczecińskimi ulicami. W wyniku mordobicia Franko zostaje mocno poobijany, ale Alex nie ma tyle szczęścia i umiera.
santa13 wrote:Jak ktoś przejdzie samouczek to będzie wiedział jak rzucać przeciwnikiem. Przede wszystkim to umieć skopać przeciwnika jak mu się czerwone gwiazdki pojawią i wtedy bierzesz kolesia S i można różne rzeczy robić
Przeszedłem samouczek, ale jeszcze mam z tym kłopot -jeszcze raz spróbuję.
Podoba mi się prowokowanie

Oby Alex został wrzucony jako bonusowa postać.
Franko jest, być może jakiś remake Doman'a?
Franko jest, być może jakiś remake Doman'a?

Powiem to raz...
Wara od Domana. Co prawda ci sami ludzie stoją za obiema grami lecz to co zrobili z "nowymfranko", jeżeli chodzi o grafikę, w moim mniemaniu jest tragedią. Wiem, nostalgia krzyczy i woła... Uważam, że kreska wręcz usunęła cały klimat.
Doman ma pozostać jaki jest! Dla mnie jest religią i polskim arcydziełem. I wyprzedzę czyjąś myśl i zaprzeczę; najpierw grałem we Franko a dopiero później w Domana... Pochwalę się i napisze, że przeszedłem sam całą grę bez "sramnapc" oraz "kalasznikov".
Wara od Domana. Co prawda ci sami ludzie stoją za obiema grami lecz to co zrobili z "nowymfranko", jeżeli chodzi o grafikę, w moim mniemaniu jest tragedią. Wiem, nostalgia krzyczy i woła... Uważam, że kreska wręcz usunęła cały klimat.
Doman ma pozostać jaki jest! Dla mnie jest religią i polskim arcydziełem. I wyprzedzę czyjąś myśl i zaprzeczę; najpierw grałem we Franko a dopiero później w Domana... Pochwalę się i napisze, że przeszedłem sam całą grę bez "sramnapc" oraz "kalasznikov".
Ja dodałem, że już coraz bardziej idzie mi ogarnięcie Franko 2 i już któryś raz z kolei przechodzę - jestem zadowolony z gry na dzień dzisiejszy - pewnie, że miałbym uwagi, ale nie udało mi się wkręcić w beta testy - a i sami wiecie jakie zamieszanie było z grą - do dzisiaj mam uraz do wspieram.to i czuję się przez nich wyrolowany i przez ich przedstawiciela 

SARTAM wrote:Wara od Domana. Co prawda ci sami ludzie stoją za obiema grami lecz to co zrobili z "nowymfranko", jeżeli chodzi o grafikę, w moim mniemaniu jest tragedią. Wiem, nostalgia krzyczy i woła... Uważam, że kreska wręcz usunęła cały klimat.
Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?
Hardy wrote:Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?
No co... Mother Russia Bleeds czy Final Vendetta wyglądają zajebiście w stylu pixelart / 8-bit

Kwestia gustu... mi się grafika Franko 2 podoba.
Anthrox wrote:Hardy wrote:Nie rozumiem, czego oczekiwałeś, że z obecnymi możliwościami wyprodukują grę która graficznie będzie wyglądać jak wyrzygane pixele z Deluxe Paint'a, żeby było bardziej retro?
No co... Mother Russia Bleeds czy Final Vendetta wyglądają zajebiście w stylu pixelart / 8-bit
Kwestia gustu... mi się grafika Franko 2 podoba.
No, dobrze wyglądają, też tak uważam, dlatego o oczekiwania pytam, bo Franko i Doman były rysowane w Deluxe Paint i nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł dzisiaj.

Skończyłem demo, i powiem wam, że mam mieszane odczucia. jakoś niby klimat jest ale tak nie do końca go czuję. Najfajniejszy jest jamnik. Poczekamy na pełną wersję gry.
Na Facebooku wspomnieli, że można się dostać w demku do Braci Steryd - jakieś pomysły o co chodzi?
Póki co jedyne co mi się udało, to wejść do jednego z bloków (strzałka czerwona pokazywała potencjalną interakcję - dopiero któryś raz z kolei to wypróbowałem).
W środku po pokonaniu przeciwników można napić się wódki (?) albo podobny energetyk - i dostajemy "STALOWĄ PIĘŚĆ" - próbowałem użyć wtedy maksymalnego Super Ciosu na ścianie - ale nic się nie stało - czy to chodzi o to miejsce czy gdzieś indziej trzeba by próbować, jak myślicie?
[EDIT]
Ok, zły trop - podpowiedź na plakacie - myślę, że trzeba próbować prowokacji w tym miejscu albo wykopać drzwi:
[EDIT2]
OK - sekret odkryty - myślałem, że trzeba rozwalić samochód braci, ale jednak futrynę...
Póki co jedyne co mi się udało, to wejść do jednego z bloków (strzałka czerwona pokazywała potencjalną interakcję - dopiero któryś raz z kolei to wypróbowałem).
W środku po pokonaniu przeciwników można napić się wódki (?) albo podobny energetyk - i dostajemy "STALOWĄ PIĘŚĆ" - próbowałem użyć wtedy maksymalnego Super Ciosu na ścianie - ale nic się nie stało - czy to chodzi o to miejsce czy gdzieś indziej trzeba by próbować, jak myślicie?
[EDIT]
Ok, zły trop - podpowiedź na plakacie - myślę, że trzeba próbować prowokacji w tym miejscu albo wykopać drzwi:
[EDIT2]
OK - sekret odkryty - myślałem, że trzeba rozwalić samochód braci, ale jednak futrynę...
A gdzie reklama The Company? Miało być na plakacie.
Elmek13 wrote:A gdzie reklama The Company? Miało być na plakacie.

Cóż... umowa była inna, a szkoda, bo gra tak mi się podoba, że już całkiem nieźle ją wyskillowałem:
Zwróćcie uwagę jak krótkie jest to demko i ile musiałem odpalać razy, żeby tyle na liczniku nabić.
Do sterowania już się przyzwyczaiłem - zapewne finalna wersja i tak umożliwili przypisanie przycisków inaczej