Polski

Hejt Na Nowe Gry

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
bebokus Jak widać nie :) Tak to jest z Pc, szybko trzeba je wzmacniać, 6 lat dla komputerów to przecież wieczność. Page 4 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/gry/hejt-nowe-gry-t2796.html
2013-08-12T18:44:54+01:00

Re: Hejt Na Nowe Gry

Jak widać nie :) Tak to jest z Pc, szybko trzeba je wzmacniać, 6 lat dla komputerów to przecież wieczność.

2013-08-12T20:00:38+01:00

bebokus wrote:Jak widać nie :) Tak to jest z Pc, szybko trzeba je wzmacniać, 6 lat dla komputerów to przecież wieczność.

Ano, wystarczy spojrzeć jak Amiga z panowania w 6 lat odeszła w głębokie podziemia. :hee: Ale na szczęscie dobre gry zostały z tego sprzętu do dziś. :)

2013-08-13T11:17:49+01:00

GoliBroda wrote:Flashpoint 1, 2, 3 (mówiąc 2 i 3 mam na myśli Arme 1 i 2 a nie gówienko od codemasters)

No offence, ale jednak proponowałbym precyzować i od razu pisać że chodzi o Armę a nie o Flashpoint bo to dwie osobne serie są. Żebyś znowu nie został źle zrozumiany >.>
Poza tym Dragon Rising jeszcze aż tak tragiczny nie był. Mi się tam fajnie ze znajomymi w coopie grało.

tauri5 wrote:po za Ghost Reconem jakoś stronie od FPS'ów :)

No ja ogarniam jeszcze kilka, ale ogólnie w GRy jak najbardziej ogrywam. Jakbyś kiedyś miał czas i chęci - możemy się dograć na partyjkę lub dwie w pierwszego Ghost Recona albo w któregoś GRAWa :P

2013-08-13T15:25:19+01:00

Anthrox wrote:
tauri5 wrote:co do GTA4 to fakt - wersja na PC to padaka :D

Brak optymizacji to nie padactwo, a partactwo :buka:. Sama gra jest miodna.

A cio ??
dla mnie padactwo do kwadratu ;)
co do miodnosci się zgodzę - gra przednia - ale nie na PC :D
(mimo że mam wersje PC - to od momentu gry zobaczyłem wersje X-Klockową - żałuję zakupu)

husar
w wolnej chwili bardzo chętnie :D

2013-08-19T00:31:41+01:00

GoliBrodo a co sądzisz o grze Dishonored i o DLCkach do tej gry ?

2013-08-19T14:29:34+01:00

Nie grałem, zechcesz mnie uświadomić?
Tzn wiem co to za gra, na czym polega itd ale co z tymi DLC.

2013-08-19T18:39:08+01:00

GoliBroda wrote:Tzn wiem co to za gra, na czym polega itd ale co z tymi DLC.

Po prostu myślałem, że grałeś w tą grę i chciałbym poznać twoją opinię. :-)
Grę jakiś czas temu ukończyłem jednakże o tych DLC też za dużo nie wiem i nie uświadomię Cię. :-)

2013-08-19T20:38:04+01:00

Nie grałem ale z tego co widziałem myślę, że gra na plus. Ma pomysł i ciekawe rozwiązania, nie jest kolejnym beznadziejnym shooterem wyglądającym tak samo. Nie wiem tylko jak to wykorzystali.
Podziel się swoją opinią :)

2013-08-19T21:31:28+01:00

ihtius wrote:GoliBrodo a co sądzisz o grze Dishonored i o DLCkach do tej gry ?

ja również nie grałem, aczkolwiek czekam na obniżkę gdyż nie ukrywam że gra raczej przypadnie mi do gustu ;)

2013-08-19T23:54:15+01:00

Na targu X-lecia nie ma? :huhuh:

2013-08-20T22:07:49+01:00

Nie ma już targu X-lecia :hee: Przerobiono go na stadion po co i na co? Czort wie :-)

2013-08-20T23:30:54+01:00

bebokus wrote:Nie ma już targu X-lecia :hee: Przerobiono go na stadion po co i na co? Czort wie :-)

Zazdrościłem wam warszawiakom tego targu, też uważam że po jakiego ch*ja zbudowali ten stadion. :lol2: :haha: Po za tym ten stadion niby najdroższy na świecie a taki gówniany, wystarczy większa ulewa i można łowić ryby na nim oraz pływać. :haha:

-- 21 Sie 2013, 00:27 --

GoliBroda wrote:Nie grałem ale z tego co widziałem myślę, że gra na plus. Ma pomysł i ciekawe rozwiązania, nie jest kolejnym beznadziejnym shooterem wyglądającym tak samo. Nie wiem tylko jak to wykorzystali.
Podziel się swoją opinią :)

No dobra zaprzęgnę swoje ubogie słownictwo. :-) :haha:

Ci co grali w Thiefa byli średni zadowoleni z tego Dishonored i na każdym miejscu porównywali te gry do siebie i oczywiście Dishonored wypadał na minus. Ja natomiast "miałem szczęście" nie grac w serie Thiefa bo wtedy miałem jeszcze Amigę 600 i o takich grach nic nie słyszałem ani nie grałem wiec mogłem zasiać do Dishonored wolny od porównań i tego typu rzeczy.
Urzekł mnie klimat Dishonored i poczułem, że kierując bohaterem gry wczułem się w niego i w to uniwersum. Długość leveli był dla mnie w sam raz. Nie jestem fanem skradanek jednakże w pewnym momencie przestałem wszystkich kilerować i postanowiłem w słusznej sprawie zmienić swój styl walki jednakże nie mogłem do końca odkupić swoich win za wczesnej preferowany przeze mnie styl grania i zobaczyłem na koniec negatywne zakończenie. W ogóle klierowanie wszystkich w tej grze jest bardzo łatwe i nawet dawałem sobie rade w walce z kilkoma przeciwnikami naraz więc uważam, że nie ma sensu być w tej grze killlerem. Po za tym jest to strasznie mało satysfakcjonujące więc odradzam taki styl grania. Grafika na początku wywołała u mnie przeciwstawne emocje jeśli chodzi o jakość tekstur, ponieważ w grze został użyty "cell shading" czy coś w tym stylu i na początki grania nie mogłem się do tego przyzwyczaić. Na szczęście design lokacji jest nie najgorszy i poziomy wydaja się trzymać kupy.
Grając miałem duży głód zobaczenia tego co jest w następnym etapie za każdym razem. Na szczęście produkcja nie jest prostym Fpsem. I fajnie kombinowało się jak dostać się dalej aby strażnicy w mieście nie zauważyli cię i nie wszczęli alarmu. Chociaż raz musiałem skapitulować i w późniejszym etapie aby dostać się na tamę wszcząłem alarm w pewnym momencie co przerodziło się w chwilową sieczkę. Myślę, że był sposób jak ominąć wszystkich strażników, jednakże ja tak chciałem zobaczyć co jest dalej, że uległem pokusie i skilerowałem kilku strażników. Gra jest dość prostym RPGiem bo są umiejętności, które kupujemy. Muszę znaleźć miejsce na twardym dysku i ponownie zakosztować tej gierki bo mam dodatkowe DLC do tej gry.
W grze strasznie mi się podoba użyty klimat steampunkowej i XIX-wiecznej estetyki. Nigdy dotąd nie grałem w gry o takim klimacie.
Ja widzisz w sumie nie napisałem nic nowego o tej grze. :-)

2013-08-21T00:05:44+01:00

Ja jestem volksdeutschem :-) Ale w Warszawie bylem tyle razy, że znam ją dość dobrze, zwłaszcza te małe towny, skąd jest moja rodzina.

2013-09-17T10:17:11+01:00

ihtius wrote:GoliBrodo a co sądzisz o grze Dishonored i o DLCkach do tej gry ?

R-E-W-E-L-A-C-J-A
Dawno nie ukończyłem gry na każdym poziomie trudności tak jak to miało miejsce w Dishonored.

2014-06-09T23:15:42+01:00

A ja po ostatnim bulwersie przypominałem sobie o tym temacie, nie jestem żadnym "hejterem" nowych gier mimo że w większości o wiele bardziej wolę te z lat 90 (sentyment,klimat). Jako że byłem kilka ładnych lat do tyłu z grami i nowości sporadycznie widziałem i znajomych na konsolach albo youtube a kompa nowego kupiłem dopiero w tamtym roku to postanowiłem oczywiście nadrobić sobie zaległości. Oczywiście pierwsze co kupiłem i zagrałem to Mortal Kombat 9, gra ma parę malutkich niedoróbek ale tak to jest genialna. Było jeszcze kilka tytułów dotąd nowszych i starszych. Jednak skupię się na tym na co się ostatnio skusiłem, mianowicie znajomy pokazał mi na PS3 grę Assasins Creed 4: Black Flag. Serię kojarzyłem wcześniej ale jakoś nie miałem ochoty się z nią dotąd zapoznawać. Aż zobaczyłem te Black Flag, które spodobało mi się, piracki klimat,bitwy morskie i historyczne wydarzenia. Gra spodobała mi się na tyle że ją pobrałem (bo kupować w ciemno gier nie lubię) aby samemu się przekonać jak się w to gra. Trochę ciężko mi było ogarniać sandboxa na gamepadzie ale to kwestia przyzwyczajenia więc na to nie marudziłem. Jednak na początku gry gdy pojawiłem się w mieście gra mnie umysłowo zmasakrowała. Wiem że teraz gry są dużo łatwiejsze niż kiedyś (inna sprawa że te stare niektóre były za trudne), ale ku*** mać w tej grze to już przesada. Mianowicie gdy nie uda mi się czegoś wykonać... gra przenosi mnie checkpoint dalej. :-E Nie wiem czy to jakiś żart czy takie coś jest tylko na początku, poziom noobostwa tej gry mnie tak zniesmaczył że ją wywaliłem od razu. No i tu rodzi się pytanie, czy wszystkie duże produkcje idą w takim kierunku? Gry które przechodzą się same? Co te gry są tworzone dla 3-latków i emerytów? W sumie przesadzam pisząc "gry" bo dotąd spotkałem to tylko w tym. Ale mam nadzieję że to pierwszy i ostatni raz kiedy się na takie dziadostwo natknąłem...

2014-06-10T16:54:13+01:00

Tak samo miałem z assasinami, zawsze uważałem to za gówienko jednak część 4 daje radę :D (sam nie grałem, nie mówię o checkpointach ale o reszcie - klimat itd.)

2014-06-10T16:55:35+01:00

@Hardy jeżeli lubisz bijatyki to polecam Ci Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, moim zdaniem lepsza od MK9 :)

co do Assasin Creeda trudno mi się wypowiedzieć, mimo iż jestem fanem tego cyklu to w AC:BF jeszcze nie grałem, na razie ukończyłem chronologicznie :
Assasins Cred
Assasins Cred 2
Assasins Cred Brotherhood
Assasins Cred Revelation
i Tobie też polecam :-)

2014-06-10T20:22:25+01:00

tauri5 wrote:@Hardy jeżeli lubisz bijatyki to polecam Ci Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, moim zdaniem lepsza od MK9 :)

co do Assasin Creeda trudno mi się wypowiedzieć, mimo iż jestem fanem tego cyklu to w AC:BF jeszcze nie grałem, na razie ukończyłem chronologicznie :
Assasins Cred
Assasins Cred 2
Assasins Cred Brotherhood
Assasins Cred Revelation
i Tobie też polecam :-)

Grałem w Injustice, ale na razie odinstalowałem, brak fazy na grę, a MK9 podoba mi się bardziej ze względu na klimat. :)

2014-06-10T21:08:31+01:00

hehe :D
faktycznie czy lepsze MK9 czy Injustice to kwestia gustu, na pewno obie gry mają świetnie dopracowany system walki, w obu zaprezentowana historia (fabuła) jest ciekawa, więc pozostaje kwestia klimatu :D a tu wiadomo co , kto lubi :D :D

2014-06-14T18:15:57+01:00

Nowy Mk jest spoko, po tych wszystkich udziwnieniach wydanych na PS2 (w ktore malo gralem i tak) wydano po prostu MK ze starym systemem walki (plus nowosci of course) ze starymi postaciami, ktore wszyscy lubia i znaja no i jest klimat. Z drugiej strony nie podoba mnie sie nieco naciagana fabula oraz wyglad postaci gdzie taki Liu Kang wyglada jak Bolo Young po kuracji sterydowej w dodatku mowi z perfekt amerykanskim akcentem, czy tez wszystkie female postacie, ktore zaprojektowano wg tego samego szablonu czyli brak ciuchow + tits o wielosci conajmniej D, ale to male rzeczy o ktorych sie zapomina. Takze wybierajac teraz miedzy multiplayerem miedzy MK 2/3 czy nowym MK wybralbym oczywiscie ten nowy, bez dwoch zdan.

Inna nowa gre jako ostatnia odkrylem to Civilization 5, ktory moim zdaniem na glowe bije klasyczna 2 (moim skromnym zdaniem), a nowy system walki wydaje sie idealnie pasowac (moze byl w 3 czy tam 4, nie wiem nie gralem).

Return to Gry