Polski

Hejt Na Nowe Gry

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
ihtius Ja nie hejtuje gier dlatego, że mają niski poziom. Mnie denerwuje to, że gry są takie schematyczne w wielu przypadkach. Wydajność takiego i7 można by inaczej spożytkować niż tworząc mapy o wielkości 10 m2. W grach nie ma wolności i otwartości jest tylko pseudo otwartość i wolność. Liczy się ilość polygonów na twarzy i cyckach pani z Tomb Rider i włosach, które zachowują się jak w realu. Mnie to wali ja nie chce takich unowocześnień. Czy promienie boga przesączające się przez drzewa. Ja nie chce ewolucji ja chce rewolucje w grach. Jak na przykład przejście z 2D na 3D..... i takie tam dalej pi***olenie :haha: Page 5 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/gry/hejt-nowe-gry-t2796.html
2014-06-15T19:16:06+01:00

Re: Hejt Na Nowe Gry

Ja nie hejtuje gier dlatego, że mają niski poziom. Mnie denerwuje to, że gry są takie schematyczne w wielu przypadkach. Wydajność takiego i7 można by inaczej spożytkować niż tworząc mapy o wielkości 10 m2. W grach nie ma wolności i otwartości jest tylko pseudo otwartość i wolność. Liczy się ilość polygonów na twarzy i cyckach pani z Tomb Rider i włosach, które zachowują się jak w realu. Mnie to wali ja nie chce takich unowocześnień. Czy promienie boga przesączające się przez drzewa. Ja nie chce ewolucji ja chce rewolucje w grach. Jak na przykład przejście z 2D na 3D..... i takie tam dalej pi***olenie :haha:

2014-06-16T08:58:13+01:00

No dokładnie, a przez tą schematyczność gra nudzi i brak w niej emocji podczas grania, rzucania padami gdy się setny raz z kolei przegra i skakania z radości jak się w końcu przejdzie dany element albo chociaż pobije się swój wynik.

Ale nie patrząc na ten mainstream gdzieś tam z boku pomału rozwija się Nintendo, które ma gry grywalne, trudne i pomysłowe. Wystarczy spojrzeć na http://youtube.com/watch?v=dqAL2MVoL34?t=2m57s te 10sekund tego filmiku.
I właśnie zastanawiam się czy to nie nintendo kupić zamiast ps4 lub xboxone.

2014-06-16T21:08:47+01:00

GoliBroda wrote:a przez tą schematyczność gra nudzi i brak w niej emocji podczas grania, rzucania padami gdy się setny raz z kolei przegra i skakania z radości jak się w końcu przejdzie dany element albo chociaż pobije się swój wynik.

Czytałem o to, że właśnie dlatego upraszczają teraz gry, bo spora rzesza "graczy" nie wytrzymuje psychicznie i przy byle trudniejszej grze by sobie nie poradziła, co by rodziło frustację - a tego wydawca chce uniknąć z różnych przyczyn - głównie ekonomicznych.

Return to Gry