Polski

Hejt Na Nowe Gry

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Pancio widze ze nie tylko ja nie lubie nowych gier :D
zajebisty blog golibroda ;)

http://grywideo.blog.pl/

sam bym lepiej nie opisal gowien jakie teraz wychodza. gowien tworzonych przez dzieci neo, ktore placza do producentow bo nie moga gry przejsc. i tu jedna racja, jak nie bylo netu to nie bylo komu i jak plakac do producentow gier. kiedys mozna bylo liczyc na pomysly ludzi, ktorzy naprawde wiedzieli czego chca. teraz pod presja "gowniarzerii" kazdy tytul staje sie (w wiekszosci przypadkow) kolejnym, zjebanym fps albo cos pokroju tego. jak chociaz raz do roku jakas wspolczesna gra zrobi na mnie takie wrazenie ze pogram w nia wiecej niz godzine to sie ciesze. w tamtym roku byla to kolejna czesc zajebistej sagi mass effect z numerkiem 3, na ten rok nie przewiduje zadnych rewelacji.

nowe gry robia sie coraz bardziej zjebane, ciesze sie ze scena retro rosnie w sile, ze my rosniemy w sile, ze mamy coraz wiecej fanow i wogole. po tylu latach gram w superfroga i dalej mam radoche, odpalam pieprzonego mario na nesa i tez sie ciesze (nie tylko z powodu ze 90% wspolczesnych graczy nie potrafi przejsc pierwszego poziomu :o ). ciesze ze ze coraz wiecej nowych tytulow wychodzi na retro platformy i wogole ... zajebisty blog :D

ps
golibroda popraw troche sygnature bo twoje linki sa nie clickable ;)
Page 1 of 5 5 https://forum.thecompany.pl/gry/hejt-nowe-gry-t2796.html
2013-08-02T02:47:35+01:00
widze ze nie tylko ja nie lubie nowych gier :D
zajebisty blog golibroda ;)

http://grywideo.blog.pl/

sam bym lepiej nie opisal gowien jakie teraz wychodza. gowien tworzonych przez dzieci neo, ktore placza do producentow bo nie moga gry przejsc. i tu jedna racja, jak nie bylo netu to nie bylo komu i jak plakac do producentow gier. kiedys mozna bylo liczyc na pomysly ludzi, ktorzy naprawde wiedzieli czego chca. teraz pod presja "gowniarzerii" kazdy tytul staje sie (w wiekszosci przypadkow) kolejnym, zjebanym fps albo cos pokroju tego. jak chociaz raz do roku jakas wspolczesna gra zrobi na mnie takie wrazenie ze pogram w nia wiecej niz godzine to sie ciesze. w tamtym roku byla to kolejna czesc zajebistej sagi mass effect z numerkiem 3, na ten rok nie przewiduje zadnych rewelacji.

nowe gry robia sie coraz bardziej zjebane, ciesze sie ze scena retro rosnie w sile, ze my rosniemy w sile, ze mamy coraz wiecej fanow i wogole. po tylu latach gram w superfroga i dalej mam radoche, odpalam pieprzonego mario na nesa i tez sie ciesze (nie tylko z powodu ze 90% wspolczesnych graczy nie potrafi przejsc pierwszego poziomu :o ). ciesze ze ze coraz wiecej nowych tytulow wychodzi na retro platformy i wogole ... zajebisty blog :D

ps

2013-08-02T03:21:30+01:00

Re: Hejt Na Nowe Gry

Dzięki za ciepłe słowa :)

Jak to nie? U mnie wszystko działa :)

2013-08-02T04:02:39+01:00

Panciowi chyba chodzi o to, że mogłeś zrobić takie:
Blog golibrody polecany przez onet gry
Moje ulubione miejsce w internecie

W mojej opinii sygnaturkę taką, jaką masz teraz uważam za idealną - niby sam tekst, ale ładnie wygląda.

Co do samej strony - poczytam za dnia, bo sporo tekstu tam widziałem :tuptup1:

2013-08-02T08:13:26+01:00

nie nie nie, no byly nie clickable, przeciez wiem jak musialem wchodzic na bloga ;) bylo co trakiego:

[url]grywideo.blog.pl[/url]

czyli nie clickable ;)

2013-08-02T08:42:18+01:00

Nie wszystkie nowe gry sa kiepskie. Mass Effect, Dead Space czy nowe MK to zle gry? Gry to biznes, zmieniaja sie czasy to I rynek sie zmienia, kiedys byli podobnie; byly popularne platformery wiec wiekszasc gier taka byla. Potem pojawily sie RPG I przygodowki wiec każda firma zaczela robic takie gry. Podobnie jak Doom sie ukazal to kazdy zaczal robic Doom klony.

2013-08-02T09:21:39+01:00

aaaa, masz racje bebok, mam tytul ktory wart jest PC na ten rok, i to MK9 ;) zapomnialem, ale to by bylo na tyle w tym roku tak sadze

2013-08-02T09:25:09+01:00

bebokus wrote:Nie wszystkie nowe gry sa kiepskie. Mass Effect, Dead Space czy nowe MK to zle gry? Gry to biznes, zmieniaja sie czasy to I rynek sie zmienia, kiedys byli podobnie; byly popularne platformery wiec wiekszasc gier taka byla. Potem pojawily sie RPG I przygodowki wiec każda firma zaczela robic takie gry. Podobnie jak Doom sie ukazal to kazdy zaczal robic Doom klony.

Zgadzam się z Tobą w 101% :-)

dla mnie takie "hektowanie" wszystkich nowych rzeczy - gier, filmów czy muzyki wskazuje wyłącznie na niedojrzałość danej osoby -- fakt gry dzisiaj są inne niż kiedyś, ale to nie znaczy że wszystkie nadają się do kosza na śmieci. Należy pamiętać że od czasów Amigi zmieniły się tendencje graczy, teraz gry robi już się nie dla nas, ale dla młodego pokolenia, i nie można nikogo hejtować za to że jest młodszy i inaczej postrzega świat lub za to że ma inne wymagania i preferencje.

2013-08-02T09:38:32+01:00

no dziwne, wszak kiedys ja tez bylem "mlodym pokoleniem" a gry, ktore wychodzily, wiemy jakie byly, bardzo wymagajace, skomplikowane, z minimalnymi podpowiedziami, bez strzaleczek pokazujacych droge, kropeczek pokazujacych cel etc i jakos (uzywajac wszystkich mozliwych zakatkow mozgu) czlowiek dochodzil do tego co trza zrobic. a teraz dla "gowniarzerii" trzeba wydac gre ktora za raczke poprowadzi do happy endu, do tego wszechobecny net z milionami solucji, kodow, longplayow i innych "pomagaczy". katastrofa. za 5 lat gra bedzie polegala na tym ze usiadziesz, wcisniesz START i bedziesz mial happy end i bedziesz zadowolony ze "roz***ales w ciezkich potach i wogole" gre. nie przestane hejtowac nowych tytulow, dopoki "neo gowniarzeria" je wspoltworzy ;)

ps
tak jak mowilem zdazaja sie dobre tytuly, ale jest ich jak dla mojego gustu za malo, moi od zawsze ulubiency na PC to seria heroes of might and magic, diablo, star-craft, mass effect (i jeszcze doslownie z kilka, m.in. stary dobry transport tycoon deluxe ale to juz ze straszych czasow ;) ). przy tych tytulach spedzilem najwiecej mojej adult kariery z grami. cala reszta, assasin creedy, cody, bf'y i inne "zajebiste gowna" zajely mnie moze na godzine przed znudzeniem. no przykro, stad moja radosc z nowych tytulow na retro platformy :D tworzone przez ludzi, ktorzy wiedza co chca.

oto jacy ludzie teraz najwiecej pisza do producentow:

2013-08-02T09:48:30+01:00

aha, no i tez zajebista nowa gra przygodowa mnie wciagnela i jest to "The Wlaking Dead" od telltell games. caly urok w tej grze jest taki, ze mozna wylaczyc wszystkie podpowiedzi dzieki czemu otrzymujemy tytul przy ktorym naprawde trzeba pomyslec. brawo dla panow od telltell games.

no ale jak widac, jedna gra na rok ?!?! to jakis bullshit, za malolata byla jedna zajebista gra conajmniej na miesiac :D

2013-08-02T10:06:56+01:00

czy Ty Pancio aby trochę nie przesadzasz z tymi ułatwieniami :P
jeżeli nowe gry śa dla Ciebie za łatwe to kupuj te od 16+ i graj na poziomie hard :)

Pancio wrote: do tego wszechobecny net z milionami solucji, kodow, longplayow i innych "pomagaczy".

gdyby w latach 90 dostęp do internetu był taki jak teraz to wierz mi - byłby longpleje, gejmpleje i solucje :)

aha i zapomniałeś wspomnieć że gry wydawane w latach 90 często już zawierały solucję w pudełku z grą ;)

p.s. - Niemieccy gracze są niedorozwinięci emocjonalnie, więc takich filmików są miliony, a ten który wkleiłeś ma chyba z 8 lat ;)

może więc problem tkwi w tym że masz zbyt duże doświadczenie w grach ? i może dlatego wszystko co nowe jest dla Ciebie za łatwe ?
jakiś czas temu widziałem jak wnuczek (jakieś 11 lat) mojego sąsiada gra w nowego Tomb Raidera - myślę że on by z tą łatwością nowych gier się nie zgodził :lol2:
a

2013-08-02T10:16:14+01:00

Pancio wrote: "roz***ales w ciezkich potach i wogole

:cisza: :cisza: :cisza: ekm - nie przeklinamy Pancio, nie przeklinamy :)

2013-08-02T10:24:44+01:00

moze i masz racje, moze troche overreacting ;) kiedys granie to bylo cos, to byla nowosc, nikt nawet nie wpadl na pomysl zeby wytykac jakies bledy czy dawac swoje chore propozycje producentom, bo po prostu byl zbyt zafascynowny tym co sie dzieje na ekranie. w dobie bez netu, bez komorek (w wiekszosci polskich domow nawet bez stacjonarnwego telefonu) nie bylo jak szybko i latwo komunikowac sie z producentami i to byl chyba klucz do sukcesu ;) jednak internetu nie cofniemy (nawet nie chcemy bo mimo wszystko jest zajebisty), a jak nie cofniemy internetu, nie cofniemy tez wszystkich placzow i zalow, ktore w dzisiejszych czasach moze napisac i wyslac bez problemu kazde dziecko, ktore dopiero nauczylo sie pisac.

o solucjach, niech ci bedzie, YOU WIN ;) masz racje gdyby w latach 90 byl inet, byloby od cholery solucji etc. niestety nie bylo i tak jak mowisz byly w pudelkach, gazetach etc i w sumie tylko od Ciebie zalezy czy skorzystasz z solucji czy nie. no ale zawsze byly to "zewnetrzne" solucje, po ktore siegales jak juz wyrwales sobie wszystkie pierwsze wlosy z jaj z nerwow. teraz solucje masz nie tylko w gazetach i internecie ale i podczas samego grania w gre, troche to przytlacza ;)

2013-08-02T10:29:52+01:00

tauri5 wrote:

no widzisz i tu jestem w kropce, bo dostalem az warna od lukasza za to ze ocenzurowalem ostatnio swoja wypowiedz :D
temat warna:
"» Warn za bycie kulturalnym, tam gdzie ku*** trzeba pokazać, że się ma big cojones." :D

ps
tauri pisze do ciebie na gg i chyba mam nie ten numer, bo niby tu odpisujesz a na gg cisza ;)

ps ps
no postaram sie nie przeklinac ;) no ale nie obrazam nikogo ;)

2013-08-02T13:24:50+01:00

Strasznie mnie denerwuje gdy jak pancio powiedział jest wskazówka na każdym miejscu a połowa gry to samouczek.
Gdy jakaś gra żeruje na popularności innej...
I gdy gram i nie przegram choć raz na 20 minut. wtedy po prostu nie mogę, wyłączam grę i do widzenia. Niektóre gry na amigę znam na pamięć, każdego wroga itd... A jednak zdarza się przegrać.
No i jeszcze gdy w nerwach wyłączam prawie każdą grę multiplayer (chyba tylko w armie i ofp się tak nie zdarzyło) przez społeczność graczy udzielających się tam.
Jeden drugiego wyzywa za to, że go zabił, trzeci czwartego, za to że zginął a piąty szóstego za to, że jest kamperem drąc się jak poj**y do mikrofonu...

2013-08-02T15:02:18+01:00

Pancio wrote:
tauri5 wrote:

no widzisz i tu jestem w kropce, bo dostalem az warna od lukasza za to ze ocenzurowalem ostatnio swoja wypowiedz :D
temat warna:
"» Warn za bycie kulturalnym, tam gdzie ku*** trzeba pokazać, że się ma big cojones." :D

ps
tauri pisze do ciebie na gg i chyba mam nie ten numer, bo niby tu odpisujesz a na gg cisza ;)

ps ps
no postaram sie nie przeklinac ;) no ale nie obrazam nikogo ;)

wiem że nikogo nie obraziłeś i to mi się bardzo podoba :D ale ja tylko pilnuje :D

Pancio wrote: kiedys granie to bylo cos, to byla nowosc,

:) fakt - sam pamiętam że prawie załatwiłem się w majty, gdy mając 5 lat zostałem zabrany przez tatę do salonu gier :)
dziś niestety już gry nie bawią mnie tak jak kiedyś - owszem lubię pograć, ale już nie potrafię się "jarać" grą tak jak kiedyś --- po prostu Pancio za dużo już gier widzieliśmy :-)
cd do gg - to mam zainstalowany na 2 komputerze, ale już je włączam :)

2013-08-02T15:16:58+01:00

Tauriś - autocenzura już funkcjonuje (kto lubi przekleństwa - poradnik wyłączenia w mojej stopce).
Od teraz zamiast upominać ludzi, po prostu dorzucamy kolejne słowo do ocenzurowania :-)

2013-08-02T15:21:05+01:00

faktycznie działa :D

2013-08-02T16:35:21+01:00

tauri5 wrote:po prostu Pancio za dużo już gier widzieliśmy :-)

cholera, czy to oznacza ze juz jestem za stary :D ??

ps
zauwaz ze uzylem slowa cholera a nie ku*** :D

2013-08-02T17:22:12+01:00

Kiedyś gralo się inaczej bo nie bylo internetu, tzn byl, ale nie w takiej formie. Szukałem solucji po gazetach czy kodow w tips & tricks i jak je znalazlem to byla radocha. Mysle ze przykładalo sie większą uwage do gier bo ich tak duzo sie nie mialo (ja mialem pudlo z dyskami gdzie bylo moze z 30 gier) walilo sie na giełdę po nowe giery. Podobnie z PSX gdzie tez polegalem na gazetach (czasem gameshark) i giełdzie. Byl klimat. Oczywiście moglem zapomnieć o obczajeniu innych platform.

Dzis wbijam na net i jak chce pograć w jakąś gre np na Ps2 czy Snes to internet i download. Utknalem? Zaden problem, niemal kazdy gameplay jest na youtube, a jak chce tekst to gamefaqs. Czyli stalo sie latwiej, ale do czego daze. Otoz za dzieciaka byly inne realia ktore odeszly w zapomnienie jak dyskietki czy kasety VHS/ taśmy magnetofonowe i przyszło cos nowego do którego sie co niektorym trudno chyba dostosowac. Nowa era, nowe technologie, nowe gry itp no i nowe pokolenie graczy.

Malo tego; większość graczy z tamtych lat ma gdzieś te stare gry i bez trudu przesiadlo sie na nowe. Co niektorzy zostali w latach i teraz bucza ze nowe gry sa latwe i w ogole chodzi tylko o grafike. Ja tam z tym problemu nie mam.

:hee:

2013-08-02T17:27:38+01:00

bebokus wrote:Ja tam z tym problemu nie mam. :hee:

Wiem, od zawsze byłeś fanem łatwych gier i buczałeś, że są za trudne :-)

Return to Gry