Polski

Historia serii The Settlers

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
xandra Ciekawy materiał TVGry o kultowej serii

Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/historia-serii-the-settlers-t6653.html
2021-09-09T14:28:53+01:00
Ciekawy materiał TVGry o kultowej serii

2021-09-14T11:39:46+01:00

Re: Historia serii The Settlers

Ciekawy materiał. Ale dla mnie najlepsze są 1 i 2 część. Reszta to pomyłka.

2021-09-14T12:12:30+01:00

Dwójka była moją pierwszą grą... ale nie na Amidze, lecz już na Pececie. Jedyny RTS, w jaki miałem okazję grać, gdzie można się było bawić w dwie osoby naraz na jednym komputerze poprzez dzielony ekran i podłączenie dwóch myszek - o czym zresztą wspomina filmik... ale głowy nie dam, wydaje mi się, że nie dało się grać każdą z 4 cywilizacji, a jedynie Rzymianami albo Wikingami - Nubijczycy i Azjaci chyba byli zawsze zarezerwowani dla kompa. Inna sprawa, że w dwójce te cywilizacje różniły się jedynie wyglądem budynków i wojowników, mechanika była identyczna (podobnie jak cywilni osadnicy, więc tacy Nubijczycy mieli czarnoskórych żołnierzy i białych roboli).
Trójkę też posiadam, ale grałem w nią tylko trochę, jakoś mi wtedy nie podeszła, a potem poszła w zapomnienie. W sumie nie wiem, czy dalej ją mam, musiałbym poszukać.

2023-04-17T09:41:27+01:00

Fajny materiał. I tak jak kolega wyżej toleruje tylko 1 i 2 część ale to może przez sentyment po prostu. Mam zamiar zrobić jeszcze kiedyś podejście do późniejszych odsłon serii.

2023-04-17T09:58:40+01:00

Grałem i skończyłem najnowszą częśc. Uwierz mi dupy nie urywa. Wystarczy zrobić wojsko i heja na przeciwnika. Jak chcesz dla zabawy możesz wybudować osadę.

2023-04-17T13:21:54+01:00

Ja grałem w kilka części, ale to 1 wydaje mi się najciekawsza.

Ta gra wygląda jakby miała być symulatorem placu budowy (budowniczy ma współczesny kask a hutnik wytwarza współczesny kształt "szyny") do którego dodano wątki średniowiecza i walki, bo okazał się zbyt nieciekawy ?

Czasem lubię sobie powrócić do wybranej misji w tej grze - bardzo fajna jest ta z Druidem Rasparukiem gdzie nadchodzi silny atak rycerzy bardzo szybko lub Królem Ralfem w wąwozie, ostatnia nie jest ciekawa, bo można ją łatwo ukończyć dzięki odrobinie informacji ?

Ten brak handlu i konieczność pozyskiwania wielu różnych zasobów no i ciekawe zależności rozwoju wojska, obserwowanie rozkwitu zboża, wydobycia i transportu zasobów z kopalni, wykuwania mieczy i tarcz - to jest piękne w tej grze.?

2023-05-28T21:18:06+01:00

Grałem tylko w pierwsze trzy części i Settlers Online. Widzę, że nic nie straciłem :D
Ktoś grał może w Settlers 8 czy jak tam zwał Settlers: New Allies? Jakie wrażenia?

2023-05-28T22:22:39+01:00

Grałem!!! Skończyłem, pisałem, żę wystarczy zrobić armię i heja na wroga, to nie te same stare settlersy. Niestety gra nie powala, jest tam liniowość, Idź tam, zrób to, wybuduj taki domek...takie tam pierdoły.

Return to Gry