Polski

Hitman Absolution

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Rekkimaru Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/hitman-absolution-t1564.html
2011-10-19T11:19:24+01:00

2011-10-19T15:06:11+01:00

Re: Hitman Absolution

Yes, Yes, Yes! :gatorlove:

2011-10-19T15:07:36+01:00

W końcu żem się doczekał. Myślałem,że się wcale kolejna część nie pojawi.

2012-11-21T22:04:19+01:00

Hitman Absolution-SKIDROW

2012-11-21T22:15:06+01:00

A ja mam Oryginałka na XBOXA heheeh

2012-11-22T13:42:33+01:00

Jak na Xboxa to bym się nie chwalił :hee:

2012-11-26T08:27:33+01:00

A oprócz chwalenia się pudełkiem ktoś próbował grać? :mrgreen:

2012-11-26T17:04:30+01:00

Dobrze, że pytasz - ostatecznie Postmorten (który podpisał się pod rls SKIDROW) mi rzucił na pulpit i idę grać!

Relacja z odpalenia.
Na samym początku nie chciało dobrze śmigać (freezowało się na intro)
Pomyślałem: no tak, pewnie trzeba wgrać DirectX 11 - próbuję... okazało się, żę mam - Janusz mi wcześniej wcisnął :hee:
Kopałem dalej -> zainstalowałem sterowniki Nvidia najnowsze, ale co mnie zaskoczyło, to to, że PhysX do nich dołączony był w starszej wersji.
Najnowsza na dzień dzisiejszy to PhysX 9.12.1031
Hula aż miło - jest dubbing.

Poprawny konfig, aby działał dubbing:
2012-11-26_1656.png

Oprócz tego należy pamiętać, aby:
- mieć zainstalowany Steam oraz chociaż jednokrotne zalogowanie się na koncie (za darmo założymy)
- (niezweryfikowane) aby katalog z grą (hitman) był na tym samym poziomie co katalog Steam. np.

Steam zainstalowany jest w:
C:\Program Files (x86)\Steam

Ścieżka do Hitmana powinna być zatem:
C:\Program Files (x86)\Hitman

2012-11-26T20:42:54+01:00

PWS czyli Pierwsze Wrażenia Szóóna: poziomy nie są już swobodne jak w poprzednich częściach gdzie były prawie że freeroamingowe, tylko podzielone na "strefy". Z jednej strony to dobrze bo w razie porażki nie musimy zapierdzielać przez pół mapy, z drugiej... czasami wyglądają lekko żałośnie. Choćby już jeden z pierwszych leveli w Chinatown jest maleńki, wielkości sali gimnastycznej w szkole. Śmiechowa jest też ta kumulacja enpeców w jednych miejsach a pustka w drugich.
Mechanika rozgrywki jest klasyczna, z wszystkimi jej wadami i zaletami dla starych graczy. Agent 47 nadal chodzi i wykonuje wszystkie czynności sztywno jakby miał miotłe w dupie.
Enpece są czasami zbyt mądre w swojej głupocie (wchodzą do pokoju przywołani strzałami, wiedzą dokładnie w którym zakamarku pokoju padły strzały i tamto miejsce ostrzeliwują oczekując że ty tam nadal będziesz) a czasami zbyt głupie w swojej mądrości (przebierasz się za hydraulika i automatycznie wszyscy hydraulicy w okolicy wiedzą że ty nie jesteś prawdziwym hydraulikiem).
Dla fanów pewno i cacko, dla mnie kolejna gierka w stylu "zalicz dla fabuły i zapomnij".

Aha, i jeszcze kilka słów o tłumaczeniu na polski made in Cenega (błąd zamierzony) :-E
Ogólnie można powiedzieć jest dobrze, miejscami tylko kilka słówek skićkanych, a to na nas mówią per Pani a to na jakąś babkę on. Niektóre teksty są grube i całkiem nie na siłę.
Problem jedynie taki, że głosy podkładali studenciaki, więc dziwacznie się słucha starych łysych gangsterów czy szefów kuchni mówiących piskliwymi głosikami. :-E
Jedyny znany starszy aktor robi głos samego Hitmana ale tak bardzo napina przy tym dupe jakby chciał zrobić kupe.
Głosy babeczek są w porządku te się postarały.
Jak na Cenegę nie przystało - są nawet przekleństwa.
Niestety, niektóre ekrany z rozkazami albo przyśpiewki w radiu nie zostały wcale przetłumaczone. Mam nadzieję że to poprawią w paczu.

2012-11-27T17:27:45+01:00

Shoonay wrote:Niestety, niektóre ekrany z rozkazami albo przyśpiewki w radiu nie zostały wcale przetłumaczone. Mam nadzieję że to poprawią w paczu.

Nie wierzę w to, chyba że Polski przychód z legalnych kopii ich do tego zachęci.
BTW - grałem na purystę, zrobiłem 3/4 wyzwań tzn. zostało mi tylko jedno:
- Sztuka współczesna (nie znalazłem tego obrazu, ale szukałem na parterze - może był wcześniej?)
Z tego co widzę jednak wyzwania poza ilością punktów nic sensownego nie dają - no i po cholerę zabijać ochroniarza przy fortepianie :hee:

Chcąc zdobyć Silent Assassina kilkakrotnie starałem się przejść "Parter", na coraz większych poziomach trudności - licząc, że go zdobędę, a potem doczytałem na zagranicznym forum, że na tym etapie nie mam szans na "Cichego Zabójcę", no co za chuie - już jednak "domyślam się" dlaczego :tuptup1:

PS
Grę dopiero poznaję więc ciekawi mnie - jest tutaj sklep z ulepszeniami? - taki jaki był w Krwawej Forsie, czy tylko przechodząc misje możemy nabawić się "nagród" w postaci jakiegoś ulepszenia umiejętności?
Na początku coś tam ćwierkali z ulepszeniami, ale nie kojarzę teraz czy tyczyło się to wygranych, czy sklepiku :-)
Na razie kolejna misja po Królu Chinatown i już jestem rozczarowany, że dali mi do łapy jakiś pistolecik Kaczyńskiego bez tłumika w dodatku :hee:

[EDIT]
Już widzę, że można - jedynie trzeba teraz kontrakty realizować :gatorlove:

2012-11-28T15:43:55+01:00

Widzę, że w Hitmanie nie zapomniano o smaczkach.
Wszedłem do szafy w Klubie ze Striptizem, a tutaj niespodzianka - zakonnica.
Ciekawe tylko czy to lalka czy zabita :hee:

hitman_absolution_zakonnica_w_szafie.png

2012-11-28T17:59:07+01:00

Zagrał bym, ale Blood Money nie skończyłem.

Shoonay wrote:Dla fanów pewno i cacko, dla mnie kolejna gierka w stylu "zalicz dla fabuły i zapomnij".

Właśnie takie podejście mam do Hitman: Contracts, pierwsza część była i jest najlepsza :D

2012-11-28T18:39:52+01:00

a na jakim poziome trudnosci gracie ? ja dopiero zaczynam i dalem na normal

2012-11-28T19:07:24+01:00

Gram na normal, żeby wstępnie zrobić rozeznanie i coś wykombinować. Jak już bardzo dobrze opanowałem planszę to biorę "eksperta lub purystę". I tak na puryście musisz pogłówkować, bo to co się dało na normal, o niebo trudniej wykonać na puryście - np. w Chinatow jest więcej policjantów i już nie wystarczy tylko zrobić spięcie w instalacji, żeby się dostać do dilera :-)

2013-01-10T13:55:15+01:00

I jak? Pokończyliśta? Odkryliśta wielkanocne jaja związane z ich poprzednią grą Kane & Lynch? Rozwaliliśta kośtykającego na pustyni za pomocą lodziarni na kółkach? :mrgreen:

EDIT: Nie wiem czemu tego wczesnie nie zauważyłem, ale potwierdzam że:
Anthrox wrote:- mieć zainstalowany Steam [...]
True, bez tego gra nawet launchera nie uruchomi.
Dementuję natomiast to:
Anthrox wrote:[...] chociaż jednokrotne zalogowanie się na koncie
Nieprawda, wystarczy zainstalować, nie musisz go mieć w autostarcie, nie musisz go nawet włączać nie wspominając o zakładaniu konta.
Anthrox wrote:- (niezweryfikowane) aby katalog z grą (hitman) był na tym samym poziomie co katalog Steam
Nieprawda, Ja mam w E:\Hitman 5 - Absolution a steam na C:

Return to Gry