Polski

Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Rekkimaru Oficjalne demo jest skończone. Jesteśmy na etapie "sprejowania robali" , czyli zabijania bugów, abyście mogli w nie grać (w demo, nie w bugi) bez narzekania , że zrobilismy niedorobiony bubel.

Co z nowin? Doszedł do nas pewien czas temu niejaki Olaf , który jest genialnym testerem wszelakich bugów, jak i autorem wielu pomysłów w naszej fabule. Dodatkowo autor dość prostej graficznie ale całkiem niezłej gry o tytule "Znak zapytania" ( do odświeżonej wersji jego gry właśnie komponuję muzykę dlatego naprawa robali w Jaro trwa nieco dłużej).
Niemniej jeśli chodzi o nowiny to myślę że ta na temat "pełnego dema" jest najważniejsza.
Czy pomóc? Może jakieś graficzne zdolności?

Natomiast tu mnie zaskoczyła teraz twoja wiadomość o tym że Franko 2 ujrzymy w bliżej nieokreślonej przyszłości. O tym nie wiedziałem.
Page 7 of 13 13 https://forum.thecompany.pl/gry/jaro-klasyczna-polska-przygodowka-t2765.html
2014-04-03T22:43:23+01:00

Re: Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Oficjalne demo jest skończone. Jesteśmy na etapie "sprejowania robali" , czyli zabijania bugów, abyście mogli w nie grać (w demo, nie w bugi) bez narzekania , że zrobilismy niedorobiony bubel.

Co z nowin? Doszedł do nas pewien czas temu niejaki Olaf , który jest genialnym testerem wszelakich bugów, jak i autorem wielu pomysłów w naszej fabule. Dodatkowo autor dość prostej graficznie ale całkiem niezłej gry o tytule "Znak zapytania" ( do odświeżonej wersji jego gry właśnie komponuję muzykę dlatego naprawa robali w Jaro trwa nieco dłużej).
Niemniej jeśli chodzi o nowiny to myślę że ta na temat "pełnego dema" jest najważniejsza.
Czy pomóc? Może jakieś graficzne zdolności?

Natomiast tu mnie zaskoczyła teraz twoja wiadomość o tym że Franko 2 ujrzymy w bliżej nieokreślonej przyszłości. O tym nie wiedziałem.

2014-04-04T03:45:50+01:00

Podobno chcieli wydać na III kwartał tego roku. Ja w każdym bądź razie jestem ciekaw czy zrobią wersję dla Amigi ;)

2014-04-04T22:06:00+01:00

santa13 wrote:Ostatnimi czasy dowiedzieliśmy się, że jednak gra Franko 2 się ukaże w jakiejś chyba bliżej nieokreślonej przyszłości

Rekkimaru wrote:Natomiast tu mnie zaskoczyła teraz twoja wiadomość o tym że Franko 2 ujrzymy w bliżej nieokreślonej przyszłości. O tym nie wiedziałem.

Proszę o stosowną informację w temacie Franko 2, bo ja nic nie wiem na ten temat...!

2014-04-05T14:56:16+01:00

Napisałem w odpowiednim miejscu ;) sorka za off top :P

2014-06-02T18:45:58+01:00

Zapraszam na forum SimpleStudios. Czeka na wytestowanie demko "Under" ;)

2014-06-02T20:54:31+01:00

myślałem, że to nowa wersja Jaro... :P

2014-06-19T21:29:06+01:00

Demo "Jaro" wydamy 20.07.2014 .

2014-06-19T22:34:53+01:00

:tuptup1: to już za miesiąc, cieszę się ;)

2014-07-22T07:03:25+01:00

Widziałem komunikat z 12 lipca na stronce autorów. Jeszcze trzeba poczekać.

2014-10-09T15:45:50+01:00

Odgrzebuje - czy jest jakiś działający link?? Projekt umarł?? Jest już pełna wersja?? Gdzie to kupić/pobrać??

2014-10-09T16:02:14+01:00

Link na stronę jest tu -> http://www.simplestudios.pl/ /stop/ Projekt nie umarł i nie umrze/stop/ Dużo czasu musimy jeszcze swoim pracom poświęcać /stop/ dlatego pełnej wersji jeszcze nie ma /stop/ Bez kupowania, gra będzie w pełni darmowa /stop/ .

2014-10-09T20:28:34+01:00

Boskoooo!!! Przyznaj się... Inspiracja czerpana po części z Teenagenta, po części z Wacków ?? :-)
Wygląda świetnie - śpieszę pobierać demo i oczekuje na Full wersje...

Dodam, że to właśnie ten design najbardziej mnie kupuje jeśli chodzi o przygodówki... Nowoczesne są przekombinowane... Takie tytuły jak Nowy Teenagent, Skaut Kwatermaster, Wacki, Secret of Monkey Island 1 i 2... Sama śmietanka :)

2014-10-10T08:44:29+01:00

miki1406 wrote:Boskoooo!!! Przyznaj się... Inspiracja czerpana po części z Teenagenta, po części z Wacków ?? :-)
Wygląda świetnie - śpieszę pobierać demo i oczekuje na Full wersje...

Dodam, że to właśnie ten design najbardziej mnie kupuje jeśli chodzi o przygodówki... Nowoczesne są przekombinowane... Takie tytuły jak Nowy Teenagent, Skaut Kwatermaster, Wacki, Secret of Monkey Island 1 i 2... Sama śmietanka :)

Inspiracja czerpana po części z Teenagent, po części z Franko, po części z oldschoolowych przygodówek, po części właściwie ze wszystkiego. Nie z Wacków. Zatrzymała mnie ledwie na kilka minut i jakoś nie przepadam za nią. A szczerze, Jaro zacząłem projektować zanim w ogóle w Wacki zagrałem :-E

Nie demo. W dziale jest stara alfa, kulawa, dziurawa i krótkawa. Demo dopiero wyjdzie, dość długie i graficznie poprawione.

2014-10-10T12:04:45+01:00

Jakaś planowana data?? Bo zaczyna się fenomenalnie... Jestem świeżo po "Sołtysie" i odczuwam głód dobrej przygodówki :-E

2014-10-10T13:25:22+01:00

O datę lepiej nie pytaj, już kilka razy data była i nic z tego nie wyszło :D

2014-10-10T14:34:57+01:00

miki1406 wrote:Jakaś planowana data?? Bo zaczyna się fenomenalnie... Jestem świeżo po "Sołtysie" i odczuwam głód dobrej przygodówki :-E

Planowanej daty nie mamy ze względu, jak wspominałem wyżej, na pracę i nasze codzienne zajęcia, ciężko jest to pogodzić z jakimikolwiek terminami. Lepiej jest więc nie błądzić w terminach swobodnie robić to gdy ma się na to czas. Ale jesteśmy na etapie rotoskopii materiałów wideo dla ostatnich kilku animacji postaci.

roki76 wrote:O datę lepiej nie pytaj, już kilka razy data była i nic z tego nie wyszło :D

Było testowanie bety, które cię ominęło bo byłeś nieosiągalny na forum i reszcie internetu.

miki1406 wrote:Jestem świeżo po "Sołtysie" i odczuwam głód dobrej przygodówki :-E

Jak ja bym był świeżo po "Sołtysie" to też bym odczuwał głód dobrej przygodówki :hee:

2014-10-10T15:13:55+01:00

Rekkimaru wrote:Było testowanie bety, które cię ominęło bo byłeś nieosiągalny na forum i reszcie internetu.

A gdzie ta beta? Grałem wyłącznie w we wczesną wersję alpha :)

2014-10-11T17:35:04+01:00

Wersja do testowania była dla wszystkich z grupy beta ;)
Teraz po ptokach już, bo było testowane i prace poszły dalej :-E

2014-10-11T19:48:23+01:00

Rekkimaru wrote:Wersja do testowania była dla wszystkich z grupy beta ;)
Teraz po ptokach już, bo było testowane i prace poszły dalej :-E

a tam podeślij na privie :P

2014-10-11T20:37:09+01:00

Chyba nie zrozumieliśmy. Było testowanie bety w trakcie aktualnego postępu prac. Co trzeba było wystestować zostało wytestowane i od tego czasu praca nad grą poszła dalej, więc gra jest znowu w "rozbiórce". Ale jeśli chcesz grać w nieukończony projekt którego nie można skończyć, któremu brakuje animacji i reszty "puzzli", to zgłoś się do mnie na forum przez PW. Dostaniesz zamkniętą betę i link do projektu.

Return to Gry