Tak sobie pomyślałem, że aktualizację którą zamieściłem na stronie SimpleStudios dam również tutaj, dla ścisłości.
Nowa sytuacja i przyszłość projektów :"Długo się przymierzałem do tego tematu, oj długo. Nie byłem pewien jak to umiejętnie ująć w słowa, ale przyszedł czas gdy trzeba poinformować całą ekipę o tym co się aktualnie dzieje.
Najlepiej zacząć od razu. Z powodów osobistych, których nie chcę tu rozwlekać, straciliśmy naszą graficzkę, czyli Agnieszkę. Sprawa dotknęła mnie tym bardziej, że to moja przyjaciółka. Jak wiecie, Aga brała wielki udział w tworzeniu teł do naszej przygodówki Jaro. Przez to nie będzie mogła brać udziału w dalszym ich tworzeniu, co stawiałoby powstanie gry pod znakiem zapytania.
Ta sytuacja kilka rzeczy mi uświadomiła i pozwoliła się zastanowić w jakim kierunku chcę ruszyć SimpleStudios .
Pierwsza sprawa to "Under". Gra na pewien czas zostanie odłożona na bok i poczeka na lepszy czas.
Druga istotna sprawa. Jaki projekt będzie następny?
Otóż pragnę poinformować, że aktualnie pierwszą grą jaką wydamy w całości, będzie "Jaro". Zdziwieni? A jednak. Chcemy ją ukończyć, bardziej niż kiedykolwiek. Wymagamy jednak zrozumienia. W związku z absencją (nie mylić z abstynencją) Agi, zabraknie jej stylu rysowania i ręki. Tak więc wszystkie tła muszą przejść redesign w nowym stylu, by cała grafika była spójna.Zamiast ręcznie rysowanych grafik postawiliśmy na czyste pixel-artowe tła. Jak całość wyjdzie? Sam nie wiem, szczerze mówiąc, ale to jedyny ratunek by projekt ocalić. Na wszelkie pytania chętnie odpowiem w tym temacie."