Polski

Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox pr0
Będzie mega świetnie, jak każda lokacja będzie miała elementy interaktywne i coś się będzie działo na planszy, a nie tylko statystyczne tło.
Page 9 of 13 13 https://forum.thecompany.pl/gry/jaro-klasyczna-polska-przygodowka-t2765.html
2015-04-16T15:09:28+01:00

Re: Jaro - Klasyczna polska przygodówka

pr0
Będzie mega świetnie, jak każda lokacja będzie miała elementy interaktywne i coś się będzie działo na planszy, a nie tylko statystyczne tło.

2015-04-16T17:21:06+01:00

Anthrox wrote:a nie tylko statystyczne tło.

Statyczne :-E
Generalnie na każdej lokacji coś się dzieje. Z paroma jest jakaś interakcja bezpośrednia a wszystkie są w jakiś sposób animowane ;)

2015-04-16T17:27:21+01:00

Mnie to najbardziej korci zobaczyć zawartość budki z piwem :lol2:
Ale fakt, jest pr0 !

2015-04-17T09:30:32+01:00

Może i jeszcze się uda, kto wie? Wszak niezbadane są ścieżki twórców i ostatecznie możesz mieć zaszczyt przywitania się z ową budką z bliska :-E

2015-04-18T07:00:38+01:00

Dasz link do pobrania bo chcialbym sobie zagrac

2015-04-18T17:48:23+01:00

To wersja ze starymi grafikami, starymi animacjami, starymi zagadkami, starą muzyką, więc generalnie tam jest wszystko stare, Roki :-E

Tu poniżej stara i pierwsza wersja konceptu Jarka :
Image

A w ten sposób powstają animacje postaci w grze, robione za pomocą rotoskopii :
Image

2015-04-18T20:05:56+01:00

Od razu widać kto był aktorem na Jara (Pan Rekkimaru)

Toż nawet kitke swoją zostawiłeś!

2015-04-18T20:08:20+01:00

O pardon, Jarek żadnej kitki nie ma ;)

2015-04-18T20:11:20+01:00

Image
No to ten tutaj, to nie Jaro, a Pan Rekkimaru

2015-04-18T20:14:56+01:00

Anthrox wrote:Toż nawet kitke swoją zostawiłeś!

Do tej wypowiedzi się odniosłem ;) W grze Jarek żadnej kitki nie ma.

2015-04-24T18:33:12+01:00

No i doczekaliśmy się nawet muzyki z odświeżanej wersji Jarka w formie mod.

Click !

2015-04-24T21:43:09+01:00

roki76 wrote:No i doczekaliśmy się nawet muzyki z odświeżanej wersji Jarka w formie mod.

Click !

Ten drugi jest tak dobry, że powinien się znaleźć w Shadow of The Beast 1 albo w jakiejś grze o samurajach lub karatekach. ;)

2015-04-25T17:02:24+01:00

Skoro Roki tu już pokazał temat, to mi wypada podziękować ;)
Yep, nie da się ukryć, że amiga dała mi sporo inspiracji co do kierunków tworzenia muzyki.
I choć dark swamp nie usłyszymy w żadnej grze, to jeszcze niejeden taki track zamieszczę w tamtym temacie.

2015-05-08T16:29:53+01:00

Witam serdecznie ekipę po dłuższym czasie.
Chciałem przekazać wam dość istotne info. Otóż z dniem dzisiejszym (a nawet wcześniejszym) kończymy działalność jako grupa Simple Studios.
Więcej info podam dziś wieczorem w tym temacie.

2015-05-08T16:55:46+01:00

Co się takiego stało że kończycie ? ;-(

2015-05-08T18:15:26+01:00

Kończą działalność jako grupa Simple Studios.

Pewnie zostali wykupieni przez Electronic Arts.

2015-05-08T18:58:48+01:00

Albo przez M$

2015-05-08T19:09:17+01:00

ja myślę że to spisek żydo-komuno-masonów :D

2015-05-08T19:18:48+01:00

Okej więc zaczynamy.
Witam wszystkich, którzy to czytają a nawet tych, którzy jakże tego nie czytają wcale.
Jak napisałem powyżej nie wydamy już nic pod nazwą Simple Studios z powodu kilku czynników.
Najważniejszy jest taki, że nie kończymy wcale prac a po prostu zmieniliśmy nazwę grupy.
Jak niektórzy z was pewnie zauważyli, serwer i strona Simple Studios znowu padły. Jest to spowodowane faktem, że L.G. nie opłacił serwera po raz kolejny. Dla jasności, mam oczywiście szacunek do L.G. jako muzyka i tego co dla nas wniósł, jak i także jego nieocenionej pomocy z serwerem i stroną. Za to jestem wdzięczny.
Zapytacie pewnie czemu sam nie opłacę serwera. I tutaj się pojawia problem. Otóż, niestety, nie mam absolutnie żadnego kontaktu z L.G. od ponad roku. Próbowałem się z nim kontaktować na wszelkie sposoby, gdzie się dało, zostawiałem mu wiadomości, jednak przez tyle czasu nie odpowiedział na żadną z nich. Chciałem go prosić o przesłanie mi wszelkich danych i formalności bym to ja na 100% mógł się zająć serwerem, lecz po prostu nie mam takiej możliwości jeśli L.G. ciągle milczy.
Tak więc koniec końców, planujemy za pewien czas przejść na nowy serwer pod nową nazwą. Ta sytuacja pchnęła nas też by popracować nad długo rozkminianą zmianą nazwy grupy. Kiedyś od po prostu walnęliśmy "SimpleStudios" na szybko, bez zbytniego zastanowienia a później okazało się, że cały net jest wręcz zasypany różnymi Simple Studiosami. Zdecydowanie chciałem czegoś zupełnie innego , czegoś bardziej oryginalnego i czegoś co już nie jest zaklepane przez pół internetu .
Natomiast jeżeli serwer Simple Studios niespodziewanie wstanie wtedy zmiany już tam rozpoczniemy. Strona dalej będzie pod starą nazwą ale treść zostanie zmieniona pod nową nazwę grupy, po czym w późniejszym czasie całą treść przeniesiemy pod nową domenę, tak by przyszłość strony i serwera była pewna :)
Czas w każdym razie nadszedł, a kolejna awaria serwera i brak kontaktu z L.G. przyśpieszyły wszystko.
Dziś wam mogę w imieniu grupy zaprezentować naszą nową nazwę, nowe logo.
Zostanie tu jeszcze (prawdopodobnie dziś) zamieszczony kolejny premierowy moduł z gry "Jaro" oraz bonus w postaci cracktro naszej grupy, które to prawdopodobnie będzie w naszej grze zamieszczone ;)
To tyle z suchego tekstu. A teraz najważniejsze, czyli nazwa grupy.. Otóż nazywamy się w tej chwili.... a z resztą co będę mówił, po prostu pokażę już :-E

Image

A oto poniżej dwie wersje cracktro naszej grupy :

ChipTank cracktros.rar

Tymczasem premierowy utwór z "Jaro" pojawi się tu później.
Dziękuję za uwagę moje kochane bydlaki i do następnego :-E

Return to Gry