Polski

Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
olesio Spore te cracktra, ale to pewnie dlatego, że nie rzeźbione przez kodera po swojemu tylko pewnie przy użyciu Oldskool DemoMaker. Ale spoko. Jak coś będziecie łamać z oldskoolu, to chętnie się bym wymienił doświadczeniami. Bo jak może część wie. Lubie sobie pogrzebać w miarę mojej niewielkiej wiedzy i umiejętności w starych grach, głownie pod DOS'a żeby poprawić pomijanie docs checków i inne takie. A poza tym to u Was spory rozmach. Ponieważ nie dość, że robicie własną grę, to teraz jeszcze będzie łamać programy czy również gry. Bo stąd cracktra pod przyszłe wykorzystanie jak rozumiem? Page 10 of 13 13 https://forum.thecompany.pl/gry/jaro-klasyczna-polska-przygodowka-t2765.html
2015-05-08T20:44:14+01:00

Re: Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Spore te cracktra, ale to pewnie dlatego, że nie rzeźbione przez kodera po swojemu tylko pewnie przy użyciu Oldskool DemoMaker. Ale spoko. Jak coś będziecie łamać z oldskoolu, to chętnie się bym wymienił doświadczeniami. Bo jak może część wie. Lubie sobie pogrzebać w miarę mojej niewielkiej wiedzy i umiejętności w starych grach, głownie pod DOS'a żeby poprawić pomijanie docs checków i inne takie. A poza tym to u Was spory rozmach. Ponieważ nie dość, że robicie własną grę, to teraz jeszcze będzie łamać programy czy również gry. Bo stąd cracktra pod przyszłe wykorzystanie jak rozumiem?

2015-05-08T21:05:14+01:00

Cracktra, które będą, pojawią się w naszych grach na początku, jako hołd, ukłon, jakkolwiek by to nazwać ;)
Nie wiem skąd pomysł, że od razu mamy łamać programy i gry. Od tego jesteśmy daleko. A fee :D
Obecnie definitywne cracktro ChipTank się jeszcze robi więc narazie mamy drobne (lub raczej właśnie spore) testówki.
Poza tym sama gra będzie ważyła duuuużo więcej, więc nie wydaje mi się, że w stosunku do tego takie małe cracktro to jakoś dużo :D

2015-05-08T21:14:32+01:00

No wiesz, moje wnioski wysnułem z samego użytego nazewnictwa. Cracktro, a intro - mawet takie nie będące elementem gry - to jednak różnica :)

2015-05-09T11:05:37+01:00

Postanowiłem je nazwać po staremu, tym czym były kiedyś :) Oczywiście z tym "fee" żartowałem . Nie mam nic przeciw grzebaniu w starych programach. To fajna zabawa. Oczywiście intra nie są pisane przez kodera. Sam jednak sie za to nie biorę ponieważ mam sporo roboty z samym pisaniem gry, więc gdybym jeszcze chciał się brac za naukę pisania cracktro od zera to czasu by mi brakło. Fajnie by było mieć jakiegoś kodera do tego jako wsparcie. Tak więc te intra to jedynie taki mały miły bonusik. a może i jakaś ukryta informacja dotycząca samej gry się w nich znajdzie ;)

Dupdate :

Serwer Simple Studios już wstał więc możemy brać się za "przebudowę" strony i forum.

2015-05-09T12:54:31+01:00

A ja z okazji powstania ChipTank'a w imieniu załogi TC zapraszam do nowego konkursu :D

2015-05-09T17:25:05+01:00

A ja z tej okazji rzondam zbanowania niejakiego roki76, bo to bóc i łamaga i nie słucha się mnie jak sie do niego mówi xD

2015-05-09T21:21:21+01:00

W ChipTank cracktro2 podoba mi się bardzo muza, niezły klimat, który bardzo lubię w Amigowych muzyczkach. Pewny moment w utworze, który leci w tle jest bardzo podobny z Cytadeli z momentu kiedy przejdziemy poziom gry i pojawia się plansza wyboru kolejnego poziomu. Plansza ta jest "zrzynką" planszy z gry Doom 1 i 2 w gwoli ścisłości. :-)

2015-05-09T21:35:12+01:00

Dostałeś coś specjalnie na PW ;)

2015-05-09T21:49:42+01:00

A mnie się trochę z Shadowa OTB skojarzyło :) Nie omieszkam zerknąć na stronkę zaraz ;) Widzę, że i stronka Simple Studios też działa. Strona Chip tank już istnieje? Widziałem adres w cractro.

2015-05-09T22:05:13+01:00

Za parę dni simplestudios.pl oficjalnie stanie się chiptank.pl .
Pierwsze zmiany na stronie już się zaczynają ;)

2015-05-09T22:47:43+01:00

Rekkimaru wrote:Pierwsze zmiany na stronie już się zaczynają

Kadrowe też ?

2015-05-09T23:07:56+01:00

Się okaże. Stara kadra zostaje. Ale nie obiecuję, że nowa nas nie zasili.

ihtius wrote:W ChipTank cracktro2 podoba mi się bardzo muza, niezły klimat, który bardzo lubię w Amigowych muzyczkach. Pewny moment w utworze, który leci w tle jest bardzo podobny z Cytadeli z momentu kiedy przejdziemy poziom gry i pojawia się plansza wyboru kolejnego poziomu. Plansza ta jest "zrzynką" planszy z gry Doom 1 i 2 w gwoli ścisłości. :-)

santa13 wrote:A mnie się trochę z Shadowa OTB skojarzyło

Po trochu każdy ma rację ale bardziej Santa .
Na bank wtedy byłem zainspirowany SoTB . Jednakże hint Ihtiusa o Cytadeli też może być trafiony, wszak czerpię inspirację z wielu starych dobrych źródeł i sporo z tej Amigowej muzyki mnie natchnęło mocno w przeszłości :)

2015-05-09T23:52:17+01:00

Chodziło mi dokładnie o tą plansze z Cytadeli wtedy leciał fajny, klimatyczny, ale krótki kawałek, który znalazł swoje miejsce w twórczości Rekkimaru: ;)

Image

2015-05-09T23:57:28+01:00

Hah, dokładnie ten ;)
Map.mod

W takim razie tym bardziej musisz odsłuchać to co dostałeś ode mnie na PW ;)

2015-05-10T00:11:01+01:00

Rekkimaru wrote:Hah, dokładnie ten ;)
Map.mod

Nie mogłem tego kawałka znaleźć. Jest on może w obrazach dyskietek ? No chyba, że to są NDOS'y

Rekkimaru wrote:W takim razie tym bardziej musisz odsłuchać to co dostałeś ode mnie na PW

Już słuchałem kilka razy nawet ! :-)

Może lepiej nie piszmy o takich rzeczach w tym poście bo tauriś wpadnie i nas usunie razem z twoją twórczością, że to offtop czy coś w tym rodzaju ! :lol2:

2015-05-10T00:27:48+01:00

Wszystkie moduły z Cytadeli mam w u siebie folderze.

Spokojnie, temat jest mój twórczość moja i ja jestem moderatorem więc pozwalam ;)

Kompletna tracklista:
Cytadela.rar

2015-05-10T15:21:40+01:00

Który player polecacie dla słuchania mod-ów? Tak żeby nie zawalał mi systemu niepotrzebnie.

2015-05-10T18:19:53+01:00

XMPlay może chociaż ja używam do słuchania WinAMP'a. Czasem odpale coś pod trackerem. Jest też mój plugin dla Total Commandera. Ale nie wiem czy używasz.

2015-05-10T18:34:48+01:00

Jak powiedział Olesio, XMplay, winamp z pluginem, choć osobiście ja tylko do modułów używam malutkiego ModPlug Player

2015-05-11T02:55:57+01:00

Dzięki Rekki za utworki z Cytadeli ! ;)
Ja używam ostatniej wersji Aimpa i radzi sobie dobrze po za tym ma spore możliwości rozbudowy o pluginy oraz spore możliwości konfiguracji. A ja lubię grzebać w opcjach. :-)
Przypomniało mi się, że jeszcze vlc odtwarza oprócz filmów także muzykę i w formacie mod.

Return to Gry