Polski

Jaro - Klasyczna polska przygodówka

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay
ihtius wrote:Za takie coś naczelny Anthrox każę Cie podpiąć do 220 ! :haha:
To może spać spokojnie, u nas od paru już lat 230 V się używa. :mrgreen:
Page 4 of 13 13 https://forum.thecompany.pl/gry/jaro-klasyczna-polska-przygodowka-t2765.html
2013-05-21T19:01:36+01:00

Re: Jaro - Klasyczna polska przygodówka

ihtius wrote:Za takie coś naczelny Anthrox każę Cie podpiąć do 220 ! :haha:
To może spać spokojnie, u nas od paru już lat 230 V się używa. :mrgreen:

2013-05-21T19:15:22+01:00

Może być i 12V byle prąd był stały :lol2:

2013-05-21T19:39:08+01:00

Jak chcesz mu akumulator na głowe zrzucić to tak... :-E

2013-05-21T19:45:47+01:00

Nini, Aku ściepnónć razym znim, ale musi sie chopa chycić :-E

2013-05-21T21:46:11+01:00

Rekkimaru wrote:Za jaja :hee:

2013-05-21T23:04:52+01:00

a ja sobie chętnie pogram, choć ostatnio zmieniam robotę, w sierpniu stan cywilny, więc zabiegany, ale ostatnio sobie odpaliłem gierkę i wygląda całkiem przyzwoicie

2013-05-21T23:15:31+01:00

@ihtius Mocne :haha:
A co do prądu ... mnie prąd nie tyka,ja taki współczesny Rayden bez kapelusza :P

2013-05-21T23:29:54+01:00

chrumcio wrote:A co do prądu ... mnie prąd nie tyka,ja taki współczesny Rayden bez kapelusza :P

Już jednego prąd nie tykał i zobacz jak skończył (jako Bolek) :haha:

-- 22 Maj 2013, 00:29 --

santa13 wrote:a ja sobie chętnie pogram, choć ostatnio zmieniam robotę, w sierpniu stan cywilny, więc zabiegany, ale ostatnio sobie odpaliłem gierkę i wygląda całkiem przyzwoicie

Gratulacje. ;)

2013-05-21T23:33:46+01:00

Nie gratuluj, może to nie rozwód ,tylko ślub :-E

2013-05-22T01:40:14+01:00

Rekkimaru wrote:Nie gratuluj, może to nie rozwód ,tylko ślub :-E

Ja myślałem o ślubie. ;)

2013-05-22T17:33:59+01:00

W końcu zaryzykowałem i ściągnąłem to wiekopomne dzieło. Jak by nie patrzeć, Broken Sword to to nie jest, ale i tak daje rade. Dawać pełniaka :-P

2013-05-22T18:41:29+01:00

Nie chcę sobie nic spojlować przed wydaniem fajnal verszón, ale ciekawość zabiła kota więc ściągnąłżem.

Pierwszy pozytyw to rzeczywiście świetna chiptjunka obywatela L.G. którego namawiam do podrzucenie swojej twórczości na AMP, a jeśli już to zrobił pochwalenia się jej całością.
Drugie co rzuca się w oczy tym razem to - niespodzianka - grafika. Miejscami trochę zbyt kanciata (ach ta lampa w pierwszym pokoju czy szafki) ale trzyma całkiem solidny poziom.
Trzecie to sarkastyczno-ironiczno-surrealistyczne poczucie humoru, coś pięknego, więcej takich debilnych opisów nudnych z pozoru przedmiotów codziennego użytku!
Po czwarte znalazłżem pierwszy bug po 2 minutach testingowania: nie mając żadnych sejwów a próbując takowe wczytać zaraz na pierwszym ekranie tytułowym, następnie anulując wczytywanie pokazuje nam pusty ekran z logo gry i ekranem ekwipunku, bez przycisków do startnięcia new game.

Podsumowywując, jak już wyjdzie mocny full fajnal verszón to bede grau w gre, i nie bydzie to Tómb Rajder.

2013-05-22T19:08:18+01:00

Shoonay wrote:Nie chcę sobie nic spojlować przed wydaniem fajnal verszón, ale ciekawość zabiła kota więc ściągnąłżem.

Nic sobie nie zespojlujesz tym beta demem. Wiele zmian i dodatków dojdzie w oficjalnym demie, także w pierwszej lokacji ;)
Shoonay wrote:Pierwszy pozytyw to rzeczywiście świetna chiptjunka obywatela L.G. którego namawiam do podrzucenie swojej twórczości na AMP, a jeśli już to zrobił pochwalenia się jej całością.

L.G. ma talent i wyczucie jakiego szukaliśmy do tego rodzaju gry ;)
Ukryta treść:

Shoonay wrote:Drugie co rzuca się w oczy tym razem to - niespodzianka - grafika. Miejscami trochę zbyt kanciata (ach ta lampa w pierwszym pokoju czy szafki) ale trzyma całkiem solidny poziom.

Ta lampa jest okropna :hee:
Oczywiście graficznie postaramy się być coraz lepszymi i wyciągnąć na ile nas stać. Mam nadzieję że nam się uda poprawić :)
Shoonay wrote:Trzecie to sarkastyczno-ironiczno-surrealistyczne poczucie humoru, coś pięknego, więcej takich debilnych opisów nudnych z pozoru przedmiotów codziennego użytku!

Mam dalszą część scenariusza Piotrka i dostanę wkrótce całość. Już mogę oświadczyć że całościowo będzie waliło sarkazmo-ironią jak stąd do niewidać. Więc poziom debilizmu zostanie zachowany.
Shoonay wrote:Po czwarte znalazłżem pierwszy bug po 2 minutach testingowania: nie mając żadnych sejwów a próbując takowe wczytać zaraz na pierwszym ekranie tytułowym, następnie anulując wczytywanie pokazuje nam pusty ekran z logo gry i ekranem ekwipunku, bez przycisków do startnięcia new game.

A ja się dziwiłem że jeszcze nikt o tym nie napisał. Tak. Ta wersja dema jest tak krótka, że uznałem iż save game jest zupełnie zbędny póki co. Mój błąd, że miałem opcję usunąć a nie zrobiłem tego :hee:
Cóż, beta demo wydane było na szybko.. w środku nocy po długiej walce z innymi bugami i tak już zostało ;)
Oczywiście save game będzie w wersji oficjalnej :ok1:

2013-05-22T19:53:13+01:00

L.G nie zaginął, tylko ma tyle roboty że nie wie czy robi żeby żyć ,czy żyje żeby robić ;)
Także spokojnie, do końca tygodnia się spiszemy, mam jeszcze kilkadziesiąt numerów dla Shoonay-a i też nie mam kiedy wrzucić.
Spokojnie powoli i do celu " zdążymy przed następnym euro :-E "

2013-05-25T19:59:35+01:00

Shoonay wrote:Pierwszy pozytyw to rzeczywiście świetna chiptjunka obywatela L.G. którego namawiam do podrzucenie swojej twórczości na AMP

Na AMP by mnie zabili bo muza nie jest robiona na ami tylko na pc w lmms, a master w fl10 .
Jak chcecie macie trochę w coolabie z stiopą http://soundcloud.com/stiopa-lg
Moje są tylko melodie za bity i efekty odpowiedzialny jest @stiopa "ma talent do tego"
No i prywatne które sam robię razem z masterem http://soundcloud.com/you/tracks

2013-05-25T20:41:25+01:00

Zajebiaszczy ten pierwszy transik. :ok1:

2013-06-12T17:56:23+01:00

Powolnymi krokami zbliżamy się do dema.

2013-06-12T20:59:03+01:00

czekam :)

2013-06-14T12:30:27+01:00

Rekkimaru wrote:Powolnymi krokami zbliżamy się do dema.

Tak jak nasi piłkarzyki do Euro :-E

2013-06-14T20:07:29+01:00

Na kolejnym Euro 24 drużyny więc to chyba dobry znak. Chociaż jeśli się nad tym zastanowić... ;]

Return to Gry