A po co je przechowujesz? One są tylko po to żeby Cię nauczyć jak czarować, zapamiętaj albo sobie zapisz (na prawdziwej kartce

) i wywal.
To mnie zawsze bawiło w grze Dungeon Master, co to za radocha kliknąć na napis "fireball" w książce który od razu wiesz co robi i od razu możesz rzucić, czary po pierwsze powinny być kompletnie nie znane na początku, po drugie trudne w inkarnacji w szale walki a po trzecie jak już pierdykną to nima co zbierać.

Co do pojemników to tak, później znajdziesz lekkie worki na 6 przedmiotów i dość ciężkie drewniane skrzynie na chyba 9 czy 12 przedmiotów, już nie pamiętam bo zawsze je wyrzucałem - same ważą 3kg co jest kompletnie nieopłacalne.
Black Crypt to miało świetnie rozwiązane, miałeś osobne sloty na mały worek, plecak, dużą skrzynię, szkatułkę na kosztowności i wreszcie kołczan w których ładnie można było sobie wszystko posortować...
EDIT: oficjalne forum gry aż kipi od postów użytkowników, ludzi rozpiera twórcza wena w oczekiwaniu na edytor kiedy dopiero będą mogli zaszaleć więc narazie tworzą masowo customowe portrety których możliwość dodania pojawiła się w ostatnim patchu... widziałem już chyba wszystko, od facjat z Dungeon Mastera, przez EoB po współcześniejsze Baldure, a nawet Street Fighter czy inne gry nie mające nic wspólnego z gatunkiem