Polski

L.K Avalon

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
bebokus Firma legenda, wydała niezliczoną ilośc gier raczej niegrywalnych. Zaczęli przygodę od kompów 8-bitowych i szczerze z tymi grami nie miałem styczności (może to i dobrze :-) ).

Natomiast jeśli chodzi o Amigę to i owszem, kto nie pamięta takich hitów jak: Agent Czesio, Łowca Głów, Rycerze Mroku, Monster (gra, która nie zasługuje nawet na nazwę bycia Doom-klonem), Skarb Templariuszy (gdzie z lupą szukamy przedmiotów na ekranie) czy Wild West.

O dziwo były też gry nawet fajne; Eskadra (która jest chyba remakiem jakiegoś tytułu), Miasto Śmierci (no powiedzmy, że było fajne) hmm, więcej grzechów nie pamiętam.

Jakieś doświadczenia z grami od L.K Avalon?
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/lk-avalon-t1971.html
2012-05-01T14:02:21+01:00
Firma legenda, wydała niezliczoną ilośc gier raczej niegrywalnych. Zaczęli przygodę od kompów 8-bitowych i szczerze z tymi grami nie miałem styczności (może to i dobrze :-) ).

Natomiast jeśli chodzi o Amigę to i owszem, kto nie pamięta takich hitów jak: Agent Czesio, Łowca Głów, Rycerze Mroku, Monster (gra, która nie zasługuje nawet na nazwę bycia Doom-klonem), Skarb Templariuszy (gdzie z lupą szukamy przedmiotów na ekranie) czy Wild West.

O dziwo były też gry nawet fajne; Eskadra (która jest chyba remakiem jakiegoś tytułu), Miasto Śmierci (no powiedzmy, że było fajne) hmm, więcej grzechów nie pamiętam.

Jakieś doświadczenia z grami od L.K Avalon?

2012-05-01T14:19:01+01:00

Re: L.K Avalon

Mylisz wydawcę z developerem ;)

Na goły rzut oka widać gigantyczną przepaść jakościową między Monsterem czy Łowcą Głów a Alfabetem Śmierci, Wacławem, Forest Dumb czy Mega Blast, dlatego że każdą grę robiła inna grupka ludzi którzy zgłosili się do LK tylko w celu wydania.

Co tu uogólniać, było różnie. Raz wydawali gry z którymi zgłaszała się do nich dzieciarnia która pierwszy raz w życiu odpaliła AMOSa przed miesiącem aż po profesjonalnych scenowych artystów z Seven Stars i Lazy artist na czele.

Najlepiej się bawiłem przy: Alien Target (znajomy miał oryginał), Astral (miałem oryginał, dziwna ale fajne intro z amigowym dżołkiem), Eskadra (z kumplami szło pograć), Forest Dumb i Forest Dumb Forever (świetne klony SuperŻabola), Liga Polska (z bratem się gierczyło, mieliśmy oryginał), Mega Blast (świetny klon Dyna Blastera na 6 graczy, współtwórcą był Norbi który później pisał artki do PSX Extreme), W Potrzasku (miałem oryginał, nie był to do końca Dungeon Master ale ciekawa gra), Wacuś The Detective (świetny i super-trudny platformer, miałem oryginał)

2012-05-01T16:03:50+01:00

Napisałem przeca, że wydawali, wiem, że nie robili gier. Gdyby robili gry, byliby chyba najgorszą firmą na świecie :-)

2012-05-01T16:25:19+01:00

:hammer: oj tam, oj tam.. rodziny sobie nie wybieramy..

2012-05-01T16:32:40+01:00

Oraz do własnego gniazda się nie sra, ale komu to mówisz, to cały nasz Bebok ;)

2012-05-01T18:05:45+01:00

Hmm czyli wydawali świetne gry?

2012-05-01T18:19:44+01:00

A nie wymieniłem ich właśnie? :-E

2012-05-01T18:23:51+01:00

Tak, ale to Twój punkt widzenia :hee:

2012-05-01T18:37:31+01:00

Wyobraź sobie że jestem świadom że to jest mój punk widzenia kiedy ja napiszę jakiś post, ja nie muszę się powoływać na "wszystkich" ani nikt nie musi lubieć/nienawidzieć te same rzeczy co ja. :mrgreen:

2012-05-01T18:45:27+01:00

Taka prawda Bebok ;) L.K. Avalon wydawali nie tylko shity, ale i zdarzały im się fajne tytuły (patrz wymienione przez Shoonaya).

2012-05-01T18:45:50+01:00

Zdarzały się perełki w L.K. Avalon, ale on celował chyba w hurtową ilość - bo np. MarkSoft bardziej selekcjonował towar.
Z drugiej strony - czy Ty bebcia nie byłeś fanem śmusia? :D

2012-05-01T19:25:02+01:00

Jak wyszedł. Grałem w niego używając Scorpiona; to dopiero hardkor.

http://wyborcza.pl/1,95892,6281037,Pols ... _Mis_.html
wywiad z gościem od L.K Avalon

Polska przestała być krajem z filmu "Miś" - jeden z cytatów z wywiadu.

2012-05-01T20:08:36+01:00

Megablast moim zdaniem niesamowity hit. ilesmy z kolesiami kiedys joyów polamali na tym. 2 na joyach, 2 na klawiaturze (z tym bylo ciezko ale jakos szlo sie nie wk***iac na blokowanie klawiszy) !!! 4 osoby w jednej rozgrywce !!! jednym slowem zajebista (gratulacje NORBI ;) ) ...

... i to chyba na tyle :D , no moze jeszcze forest dumb

2012-05-12T08:38:59+01:00

Tak się akurat złożyło, że pijany zrobiłem filmik humorystyczny o grach LK Avalonu :killer: traktować z przymrużeniem oka ;)

2012-05-12T10:38:13+01:00

LOL, zajebiaszcze, fajny masz budzik. :-E
Dobór gier to też z premedytacją dokonany - the best of the best LK Avalon Games (chociaż Astral zawsze mi się podobał, szczególnie dżołk o "miganiu" w intrze)
MOAR!

2012-05-12T11:41:19+01:00

Jedną grą która udało się wydać dzięki wydawnictwu LK AVALON to moim zdaniem Skaut Kwatermaster.

Ale moim zdaniem najlepszą polską produkcją i nie powtarzalną jest jest LOST IN MINE.

Żadna gra wydana na AMIGĘ w naszym rodzinnym kraju nie była tak dobra jak ta. Kolesie mieli łeb jak sklep i nawet pułki dowieźli. MISTRZOSTWO.

2012-05-12T13:12:06+01:00

Adept niezłą masz pare przy odśnieżaniu :-E

2012-05-12T15:17:30+01:00

:lol2: filmik świetny

2012-05-12T15:55:57+01:00

Epic win by Adept :D
Cyber kick...tiaaa. Bardziej mi się noga prostuje jak skurczu dostaję. A ten "robot" to mi smerfa przypomina O.o
John Malkovitch?! :-| Really?
Hahaha. Taka sama reakcja u mnie gdy zobaczyłem ekran tytułowy z "Vicky" :D
Qźwa wszystkie trzy gry jednakowe :-E Wpadli na pomysł jak zrobić trzy gry za jednym razem.
"Zróbmy po prostu jedną.Zmienimy tylko potem dwa razy wygląd poziomów i już" :-E
Ale czwartym tytułem mnie nie zaskoczyłeś :P Gdy tylko zobaczyłem tytuł,myślę "O ja pi***olę =.=".
Wybacz ale nikt mnie nie przekona że Łowca Głów to dobra gra :hee:

2012-05-12T16:49:39+01:00

Rekkimaru wrote:Qźwa wszystkie trzy gry jednakowe :-E Wpadli na pomysł jak zrobić trzy gry za jednym razem.
Cyber Kick i Vicky miały wspólnych ojców, ale Astral wyszedł już 2 lata po nich z ręki kompletnie innych ludzi.
A sam LK Avalon był oczywiście tylko wydawcą, ale o tym już wspominaliśmy.

Return to Gry