Polski

Magic Pockets - Filmik instruktażowy :)

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
biegu Witajcie po mojej długiej nieobecności.

Tak sobie właśnie przypomniałem, że jakiś czas temu zrobiłem filmik pokazujący jak w grze Magic Pockets, mieć w każdej planszy szybkie strzały. Po obejrzeniu wielu LONGPLAYÓW z tej gry stwierdziłem, iż wiele grających osób nie ma pojęcia do czego służą poszczególne "nagrody". Dlatego postanowiłem nagrać filmik.

Dodałem dziś opisy do mojego filmiku, żeby było wszystko bardziej zrozumiałe.

Oto on:

W razie pytań, piszcie.
Pozdrawiam
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/magic-pockets-filmik-instruktazowy-t3333.html
2014-02-26T13:41:12+01:00
Witajcie po mojej długiej nieobecności.

Tak sobie właśnie przypomniałem, że jakiś czas temu zrobiłem filmik pokazujący jak w grze Magic Pockets, mieć w każdej planszy szybkie strzały. Po obejrzeniu wielu LONGPLAYÓW z tej gry stwierdziłem, iż wiele grających osób nie ma pojęcia do czego służą poszczególne "nagrody". Dlatego postanowiłem nagrać filmik.

Dodałem dziś opisy do mojego filmiku, żeby było wszystko bardziej zrozumiałe.

Oto on:

W razie pytań, piszcie.
Pozdrawiam

2014-02-26T16:54:01+01:00

Re: Magic Pockets - Filmik instruktażowy :)

Witaj biegu - już oglądam!

2014-02-26T20:16:47+01:00

Witaj Antek :) i jak dowiedziałeś się czegoś o czym nie wiedziałeś? :)

2014-02-26T23:21:50+01:00

Tak, chociaż bardziej mnie interesuje "kręciołek" od lodów czy jest możliwy i czy Twój trick działa tylko na daną wyspę, czy np. w dżungli nadal?
Bo rozumiem, że na każdej wyspie trzeba od nowa to powtórzyć?

2014-02-27T09:09:03+01:00

Działa do końca całej gry, i nie trzeba już wchodzić do teleportów, chociaż fajnie w każdej planszy odkryć nowe teleporty.
Co do kręciołka to rozumiem że chodzi Ci o wyskoczenie z tzw "bomby" naciskając dół? Niestety działa on tylko w jaskiniach jak zrobimy duży wir, wejdziemy w niego + dół i w Dżungli jak wskoczymy na dużą chmurę + dół. W lodowej i śnieżnej grze już się tego nie da zrobić. Jedynie spadając z większej wysokości na potwory.

A wiesz jak przejść ostatnią plansze? (tej w której nie ma mety i na końcu przychodzi po nas Bańka i zabija). Trzeba właśnie złapać najpierw za srebrną gwiazdę i potem złotą. Dostaniemy teleport, który przeteleportuje nas do wyścigu na piłkach z bałwanami i do mety.

Jest jeszcze jeden trik w planszy lodowej, po wypłynięciu z wody po prawej stronie (lub odwrotnie) leży srebrny puchar, jak go weźmiemy i wejdziemy w teleport po lewej to przeniesie nas od razy do pierwszej planszy śnieżnej. Ale to już pewnie każdy odkrył.

2014-02-27T19:22:35+01:00

biegu wrote:Działa do końca całej gry, i nie trzeba już wchodzić do teleportów, chociaż fajnie w każdej planszy odkryć nowe teleporty.

O, to fajnie - efektem ubocznym pewnie jest jeszcze, że łatwiej rowerkiem jechać na tylnym kole?

biegu wrote:A wiesz jak przejść ostatnią plansze? (tej w której nie ma mety i na końcu przychodzi po nas Bańka i zabija). Trzeba właśnie złapać najpierw za srebrną gwiazdę i potem złotą. Dostaniemy teleport, który przeteleportuje nas do wyścigu na piłkach z bałwanami i do mety.

Dzięki, nie wiedziałem tego, a tylko raz doszedłem do tej planszy.
Nie znalazłem wtedy sposobu i już nie zmotywowałem się, aby od nowa przechodzić Magika do tego miejsca :-E

biegu wrote:Jest jeszcze jeden trik w planszy lodowej, po wypłynięciu z wody po prawej stronie (lub odwrotnie) leży srebrny puchar, jak go weźmiemy i wejdziemy w teleport po lewej to przeniesie nas od razy do pierwszej planszy śnieżnej. Ale to już pewnie każdy odkrył.

Nie odkryłem tego.

2014-02-28T11:17:10+01:00

Co do jazdy na rowerku, to nie ma wpływu raczej jak szybko klikasz tak szybko pojedziesz. Najlepiej się sprawdza autofire.

2015-03-15T02:36:47+01:00

A wiesz jak przejść ostatnią plansze? (tej w której nie ma mety i na końcu przychodzi po nas Bańka i zabija). Trzeba właśnie złapać najpierw za srebrną gwiazdę i potem złotą. Dostaniemy teleport, który przeteleportuje nas do wyścigu na piłkach z bałwanami i do mety.

Ja jestem w ostatniej planszy i wiedziałem ze tak trzeba zrobić, zeby sie teleportować
niestety zawsze braknie mi jednego potwora , gdy już mam zdobyć złotą gwiazdkę (tzn mam ją w pockecie) :mur:
Widziałem na longplayu ze graczowi udało się zdobyć za pierwszym ''kreciołkiem''
srebrną gwiazdkę,ale nie wiem jak to zrobił.

-- 15 Mar 2015, 02:35 --

ok , przeszedłem :mysli: ale sam niewiem jakim fartem , łapałem niestandartowo na krecioła, jakies rozne słodycze
i w koncu wyleciala wcześniej srebrna gwiazdka niż zwykle, wcześniej tylko 'zabijałem z premedytacja ' czekając na gwiazdki :P

2015-05-04T21:20:21+01:00

bo trzeba zabić kilku pierwszych żeby później złapać bodajrzę piątego za cukierki, wskoczyć kręciołkiem aby ich dostać minimum 3 i wtedy zacznie dawać z prawej ręki i wtedy za srebro i później złoto, i zostanie jeszcze kilka stwórów. Jak się opanuję to wychodzi za pierwszym razem.

Return to Gry