Polski

Max Payne 3

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox Jest oficjalne spolszczenie, dobrze się gra.

Obecnie testuję demo od RLD - jak gra stanieje chętnie kupię. :tuptup1:
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/max-payne-t2026.html
2012-06-03T22:38:39+01:00
Jest oficjalne spolszczenie, dobrze się gra.

Obecnie testuję demo od RLD - jak gra stanieje chętnie kupię. :tuptup1:

2012-06-04T01:57:45+01:00

Re: Max Payne 3

Jednak wciągnąłeś się Anthrox w nowe produkcje a mówiłeś gdzieś wcześniej na forum, że mentalnie jesteś za grami z lat 90-ych. Ogólnie to chyba się dobrze się stało bo to dowodzi, że nie jesteś mono-tematyczny ;)
To jest jakieś demo na PC przecież wydawca sobie w tym temacie dał spokój ?

2012-06-04T07:04:27+01:00

@Anthrox: a dlaczego testujesz demo i to od RLD? To istnieje coś takiego, czy napisałeś z "przekąsem", że demem jest nie zakupiona wersja gry tylko pobrana z netu? Ja pobrałem tę wersję REPACK. Działa ok, ale dopiero jak ją ponownie zainstalowałem i zablokowalem na firewallu playmaxpayne3.exe, bo zablokowanie samego maxpayne3.exe nie pomogło. Minusem wersji REPACK jest to, że dlugo się instaluje, ale nie trxeba montowac kilku napędów, czy też wachlować DVD. Dla testów pobieram jednak wersję na 4 DVD. Tylko, że póki co jeszcze dwa pliki mi się nie dociągneły z hostingów na konto w rapids.pl, a parenascie złociszy musiałem pośwwięcić doładowując je, ale to lepsze niż torrenty według mnie i kupno oryginału, który jednak nieco kosztuje, a poza tym pewnie trzeba mieć płytę w napędzie, czego nie mam w zwyczaju dla gier czy softu. Ale co kto woli :) Brak gry sieciowej przeboleje, bo i tak nie gram praktycznie w nic online chyba ze w SWOS'a (a i to dawno nie robiłem) albo Dyne Blaster (o ile znajdzie się nas znowu garstka do rozgrywki pod FS-UAE), ale póki co tylko opdaliłem i pograłem chwilę. Przyzwyczajony jestem z jedynki do której bawiłem się w samodzielne zrobienie trainera nie korzystając z trybu developer i dwójki, że mam bullet time'a pod prawym przyciskiem myszki. Tutaj w trójce są uniki oraz celowanie pod RMB, a i ja mało w ogóle w cokolwiek gram. Nie pamiętam czy w jakąś grę grałem ostatnio dłuzej. Także musiałem przemapować sobie Bulleta z LShift na LAlt, ponieważ moja wysłużona klawiatura ma blokujący się ten klawisz. Na Easy i tak szybko gine, ale gra prezentuje się fajnie. U mnie nic się nie tnie, gram jednak z domyślną rozdziałką po repacku, a nie ze swoją maksymalną, co i tak zjada o ile dobrze pamiętam jak wskazała gra 702 MB / 1000 MB dostępnych na mojej karcie graficznej. Wadą dla mnie jest również to samo, co zauważył polecany przez VViczejwena autor longplaya po polsku na YT. Mianowicie mało czytelne napisy. Moały by być jak dla mnie ciut większą lub w ogołe ustawianą czcionką. Nie wiem jak w innych trybach gry, ale przydało by się takie SandBoxowe rozgrywanie, trochę takie połączenie z GTA 4, że możemy jezdzić pojazdem, poruszać się po mieście itp. Ale wtedy gra była by w innym stylu, a nie strzelanką. Podsumowując jest nieźle, więcej coś mogę powiedzieć jak trochę pogtam, ale to dopiero jutro, a póki co pora iśc trochę pospać przed pójściem do pracy. Jakby ktoś się zastanawiał czy pobierać wersję Repack autorstwa Black Box z crackiem Reloaded oczywiście, bo nie wie czy ona działa to potwierdzam, że działa, ale pod warunkiem zablokowania na firewallu i uruchamiania przez playmaxpayne3.exe cp chwilkę trwa zanim gra stwierdzi że nie ma połączenia z netem i pozwoli się uruchomić w trybie offline. Na pewno nie ma sensu babrać się przy tak dużej wstawce w torrenty. Ja mam konta obecnie na dwóch prywatynch trsackerach, nie patrzyłem czy są tam wstawki, ale utrzymywanie ciągle ratio i odpalonego kompa albo łożenie na konta typu seedbox jest bez sensu, znacznie bardziej opłacalne jest pobieranie z hostingów i korzystanie choćby z rapids.pl. Chociaż pewnie zatówno Antek jak i "JaWidelec" ;) aka Cats Lover - są maniakami torrentów i się ze mną nie zgodzą. A jeszcze co do mojej maszyni na któtej odpaliłem tę grę. To jest to już nie najnowszy sprzęt, bo ponad roczny, ale wedle "JaWidelca" vel Dr Shoo, mój komp to ponoć potwór bo mogę odpalić pięć instancji FS-UAE z Dyną Blaster online na localhostcie, ale wedle mnie to żaden wyczyn. Wkleje może cytaty najważniejszych podzespołów ze specyfikcji zamówienia, które było realizowane pod koniec marca 2011 roku. Wiadomo, na nowszym sprzęcie podejrzewam, że można śmiało zwiększyć detale na maksa, ale na necie jest mnóstwo stron z informacjami o minimalnych oraz zalecanych wymaganiach dla gry "Max Payne 3".

Code: Select all

OS   : Windows 7 Ultimate 64 Bit + DirectX 11
CPU  : Intel Core i5-2500K, 3.30GHz, 6MB, LGA1155, 32nm, 95W, BOX
Dysk : Seagate Barracuda 7200.12, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache
GFX  : Gigabyte GeForce GTS450 OC 1GB GDDR5 (128 bit), HDMI/D-SUB/DVI, box
RAM  : Patriot Sector5 GAMING DDR3 2x2GB 1600mhz 9-9-9-24 Dual, XMP, Intel Core I5

I sorry za ewentualne błędy w tym postcie, pisane na szybko z chęci pójscia w końcu spać ;)

2012-06-04T07:28:49+01:00

olesio wrote:Chociaż pewnie zatówno Antek jak i "JaWidelec" ;) aka Cats Lover - są maniakami torrentów i się ze mną nie zgodzą.
Ja tam daaaawno temu przeszedłem na "warezy" ale po upadku MU większość zeszła na psy więc ostatnio zdecydowanie częściej torrentuje. Polecam polski TNT albo zagrabaniczny Demonoid, nie trzeba się bawić w ratio ani dopłacanie jałmużny. A skoro nie ma ŻADNEJ różnicy w szybkości ściągania czy to z popularnego torrenta czy z dobrego serwera warezowego, to jeden kij skąd ściągam.

2012-06-04T08:00:26+01:00

olesio wrote:@Anthrox: a dlaczego testujesz demo i to od RLD? To istnieje coś takiego, czy napisałeś z "przekąsem" (...)

gram.pl wrote:Rockstar Games na Twitterze, w odpowiedzi na pytania kilku użytkowników, poinformował, że nie planuje wersji demo gry Max Payne 3. Szkoda, bo zanim zdecydujemy się na zakup, warto by było przekonać się na własnej skórze, czy nowa odsłona cyklu dorównuje poprzednikom.

:serious_cat:

ihtius wrote:Jednak wciągnąłeś się Anthrox w nowe produkcje a mówiłeś gdzieś wcześniej na forum, że mentalnie jesteś za grami z lat 90-ych.

Anthrox wrote:(...) Mentalnie nadal żyję w czasach Amigi teleportując się czasem do czasów Maxa Payne, Hitmana, Grand Theft Auto itd.

:serious_cat:

olesio wrote:Chociaż pewnie zatówno Antek jak i "JaWidelec" ;) aka Cats Lover - są maniakami torrentów i się ze mną nie zgodzą.

wyjątek robię dla scenowych FTP.

Shoonay wrote:Polecam polski TNT albo zagrabaniczny Demonoid, nie trzeba się bawić w ratio ani dopłacanie jałmużny.

Na 90% mam invitki - jak ktoś jest chętny - kontakt.

2012-06-04T23:32:09+01:00

Co do kwestii, że napisy w Maxie są nieczytelne - nie zgodzę się. U mnie są takie jak na zwykłym filmie ;)

2012-06-05T00:33:49+01:00

Ja ostatnio sciagnołem z jakiejś szemranej strony torrentowej Medal of honor Anthology i się okazało, ze to jest ruski repack, oj Jezu instalowało mi sie to z godzinę a jak uruchomiłem to miałem wszystko po ruski włącznie z dźwiękiem. Nawet spolszczenie nie pomogło bo nadal było po rusku. Ale bardzo szybko się ściągnęło, praktycznie z pełna prędkością łącza.
Głownie jadę korzystając z dwóch serwisów do pobierania plików: nopremium i rapidox.pl. Z tym pierwszym chyba zakończę swoją współprace, jak wykorzystam cały swój transfer. Doładowałem konto przekazem pocztowym a oni mi nie doładowali konta dziady mimo, że pisałem, kilkakrotnie do nich z prośbą aby łaskawie doładowali mi konto, ale nawet nie odpowiadają już od tygodnia. wręcz jakby spakowali manatki i wyjechali na wakacje (na euro) :haha: Więc odradzam wszystkim zainteresowanym ten serwis, z daleka od niego. Chociaż ponad rok temu jak wykupiłem w nim transfer to było naprawdę bardzo fajnie. Jak miałem jakiś problem to kiedy napisałem do nich to po niespełna pięciu minutach odpowiadali nawet późno w nocy. Teraz kompletna cisza nic nie odpowiadają jakby strajkowali ?! :haha:

olesio wrote:.....

Code: Select all

OS   : Windows 7 Ultimate 64 Bit + DirectX 11
CPU  : Intel Core i5-2500K, 3.30GHz, 6MB, LGA1155, 32nm, 95W, BOX
Dysk : Seagate Barracuda 7200.12, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache
GFX  : Gigabyte GeForce GTS450 OC 1GB GDDR5 (128 bit), HDMI/D-SUB/DVI, box
RAM  : Patriot Sector5 GAMING DDR3 2x2GB 1600mhz 9-9-9-24 Dual, XMP, Intel Core I5

I sorry za ewentualne błędy w tym postcie, pisane na szybko z chęci pójscia w końcu spać ;)

Pozazdrościć kompa :-)
Ja na swoim rupieciu z kartą grafiki na AGP odpaliłem i ukończyłem najnowszego syndicata grałe także w najnowszego Deuxa ex i nawet chodziło znośnie wiec jest się czym chwalić tylko Rage i Alan wake nie chciały iść, chamstwo ;-( Niezły hardkor ze mnie :haha:
Ściągam wersje: "Max Payne 3 Special Edition + Update (2012) AGB Golden Team" z forum exsite.pl i odpalę u kumpla, który ma zdecydowanie nowocześniejszy komp niż mój rupieć.

2012-06-05T09:44:17+01:00

Ihtius a może już czas zmodernizować kompa na lepszego. Wiem z Amigą nie było takich problemów. :mrgreen:

2012-06-05T18:30:43+01:00

Elmek13 wrote:Ihtius a może już czas zmodernizować kompa na lepszego. Wiem z Amigą nie było takich problemów. :mrgreen:

O tym to już wiem od dawna :)
Teraz nie mogę zmodernizować kompa bo zbieram na kaftan bezpieczeństwa, bo w każdym tkwi wariat tylko nie wiadomo kiedy się ujawni a ja mam pierwsze objawy i ponoć goździkowa mówiła ze jest wyprzedaż w Ikei :haha: :-E :-D

2012-06-05T19:20:39+01:00

I co Antek dalej testujesz na PC? (ehhh, już zdążyłem zapomnieć o Maxie, z miesiąc temu się grało na xklocku... xD)

2012-06-05T22:29:32+01:00

Esial - Masz racje wcześniej skończyć można grę na klocku niż cenega wyda łątkę PL

(Esial jak możesz podaj swój tak na klocku to cię dodam do znajomych)

2012-06-05T22:32:19+01:00

RoniWorlds wrote:Esial - Masz racje wcześniej skończyć można grę na klocku niż cenega wyda łątkę PL

Wersja PC jest spolszczona

esial wrote:I co Antek dalej testujesz na PC?

Wstydziłbyś się przyznawać do tego przestarzałego pudła (kloca, nie PC) :hee:

2012-06-06T00:04:17+01:00

esial, umiesz tak grać? ]:->

2012-06-06T00:40:22+01:00

Po uruchomieniu u kumpla Maxa Payna 3 na laptopie w bólach, przyszedłem do domu i po walce udało mi się uruchomić grę uwaga!! na karcie AGP. Fremrate jest rożny przeważnie słaby ale czasami potrafi ni ztąd ni zowąd nieźle przyspieszyć, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Ale działa chociaż nadal walkę toczę nie z przeciwnikiem ale z fremratem, no cóż. Jednak klimat mi się nie podoba.Wstawili z poprzedniego Peyna czasami muzyczkę tą melancholijną. Na razie fabuła jest strasznie słaba i koleś ciągle pieprzy jak to mu jest źle, że ciągle pije i budzi się popołudniu z kacem itd. Nie mogę pojąc jak taki twardziel robi to co nie lubi najbardziej (ochrania jakiś bogatych i rozpieszczonych frajerów) w swoim życiu, nie mógł zdobyć lepszej pracy, lepiej się ustatkować. Może to w dalszej części gry sie wyjaśni. Jak się nie wyjaśni w sposób zadowalający albo będzie to słabe wyjaśnienie to ja to czarno widzę. Niestety nie jestem napalonym na grafikę piętnastolatkiem i takie rzeczy mnie nie zadowalają ani nie ruszają. Interakcja z otoczeniem nie jest za dobra jak na takie wymagania i hałas jaki towarzyszył tej grze kiedy była robiona i wydawana.
Żeby nie być gołosłownym to napisze także, że mam tylko 1.5 giga wolnej pamięci a mimo tego gra mi poszła. Wtedy kiedy mi się zawieszała na pierwszym intrze po rozpoczęciu gry ja po prostu szybko naciskałem klawisz enter i przeszedłem ten moment zwiechy.
Oto screeny żeby nie być gołosłownym i posadzonym o zmyślanie oraz herezję:

Image

Image

Image

Image

-- 06 Cze 2012, 01:40 --

Wszystkie ustawienia są minimalne. Jak bym mógł to bym wszystko dał na minimum, ale niektórych opcji w ustawieniach graficznych nie da się wsiąść na mniej niż normal, szkoda. Myślę, że to jest celowe bo użytkownicy mający karty graficzne poniżej GeForca 8600Gt mogli by wtedy zagrać z nienajgorszym fremratem coś około 30 klatek na sekundę, jak ja na przykład. Jakbym wiedział jak wyłączyć cienie kompletnie to gra by prawdopodobnie bardziej przyśpieszyła bo to stare karty graficzne boli najbardziej, oczywiście z moich obserwacji to wynika :)
Pozdrawiam

2012-06-06T02:10:56+01:00

@ihtius: jakbym miał jeszcze nowszy komp kupiony w tym roku to pewnie było by czego zazdrościć ;) A na ten poszło nieco kasy, ale miałem dośc męczenia się na sprzęcie z lutego 2004, na którym nawet pod WinUAE trzeba było się gimnastykować ze starszymi wersjami i takimi tam mykami aby dźwięk oraz animacja nie cieły, wtedy też Antek przejował się mną i wydawał exeki pod 1.6.1, a ja żeby testować exek i tak musiałem ustawiac - uruchamiając pod XP - null filter, bo nadal o ile dobrze pamiętam ostro cieło. Anyway, jak ktoś ma ochotę mogę opublikować mój na prędce napisany loader do "Max Payn 3" PC. Testowany z wspomnianą wersją Black Box Repack. Napisałem go w oparciu o technikę jaką używały moje wcześniejesze wersje trainerów, czyli wstrzyknięcie bibloteki dll w proces najlpierw launchera, wtedy blokowane są wszystkie połaczenia TCP, dla tego procesu. Jest to koniecznie, bo używając KAV 2010 zauważyłem, że jego moduł sprawdzania ruchu po HTTP powoduje, że na przykłąd Zapora Systemu Windows nie zablokuje exeka launchera i ten odpali tę grę w sposób, który spowoduje, że się one nie załaduje. A injektując dllkę uzyskujemy prawidłowe blokowanie ponieważ sprawdzany identyfikator procesu, który próbuje nawiązać połaczenie pokrywa się wtedy z identyfikatorem procesu, w który wstrzykneliśmy dllkę. Poza tym mój loader jak tylko wykryje, że pojawi się drugie okienko (czyli na pewno z komunikatem, że nie można nawiązać połączenia) sam wykona kliknięcie na przycisku do uruchomia trybu offline przez wysłanie odpowiedniego komunikatu poprzez funkcję PostMessage do przycisku. Następnie zablokuje dostęp do protokołów TCP procesowi maxpayne3.exe dzięki czemu gra będzie działac prawidłowo offline, przynajmniej z tego co na szybko testowałem. Minusem takiego loadera i użytej techniki injekcji biblioteki dll jest to, że kilka antywirusów podejrzewać będzie, że mój loader to malware i pokaze komunikaty false positive. Niemniej jednak mój kAV milczy, więc stosuje takie rozwiązanie, ponieważ to wygodniejsze niż wyłączać KAV, a wcześniej jeszcze dodawac regułki do FireWalla czy to wbudowanego w system czy to "zewnętrznego".

2012-06-06T11:12:29+01:00

olesio wrote:Jest to koniecznie, bo używając KAV 2010 zauważyłem, że jego moduł sprawdzania ruchu po HTTP powoduje, że na przykłąd Zapora Systemu Windows nie zablokuje exeka launchera i ten odpali tę grę w sposób, który spowoduje, że się one nie załaduje.

Dlatego ja używam Kaspersky Internet Security, który wyposażony jest we własny firewall. Oczywiście najnowsza wersja.
A nie tylko Tobą się przejmuję spokojnie - zależy mi, żeby jak największy odsetek ludzi mógł zagrać w exeki. Jednak na razie tylko jedna osoba - Rekki zgłosił żale i to tylko dlatego, bo nie wierzy, że istnieje możliwość poprawnego ustawienia Direct3D.

2012-06-06T14:46:50+01:00

RoniWorlds wrote:(Esial jak możesz podaj swój tak na klocku to cię dodam do znajomych)

Mam w moim klocku RGH, więc do XBLA nie mogę się podłączyć. (Znaczy mogę ale dostane od M$ bricka na dzień dobry :hee:)

2012-06-06T16:02:55+01:00

Nareszcie zaczynasz sensownie gadać - już myślałem, że oryginałami rzygasz :hee:

2012-06-06T16:06:56+01:00

ORYGINALY <3

2012-06-06T16:09:12+01:00

Wy tu gadu-gadu, a tu pacz 1.0.0.22 do Maxa wyszedł poprawiający garść błędów.

Changes:
* Fixed reported issues with needing service packs, compatibility with incorrect OS.
* Fixed a range of issues which could have led to crashes on startup and in-game.
* Fixed reported issues of audio dropouts when no audio device was plugged in, or when the headphones/speakers disconnected while in game.
* Fixed reported issues of mouse being sluggish, especially in prone and Shootdodge™. Increased top end range of mouse sensitivity, but kept the slider from 1-10, allowing the user more range in their sensitivity setting.
* Fixed reported issues of mouse acceleration affecting aiming, included commandline option to disable mouse acceleration, -nomouseaccel (In a future update, this will be added as an option in the Mouse Controls menu).
* Fixed reported issues of game locked in incorrect aspect ratio, or alt-entering and having incorrect aspect ratio. Added commandline option for locked aspect ratio as commandline option -aspectratio width:height (ie. -aspectratio 4:3 / -aspectratio 16:9) In a future update, this will be added as an option in the Graphics menu.
* Fixed reported issues of the video card reporting having 0MB of video memory available. Users unable to adjust Graphics options because of this (Also helps fix stuttering on some video cards).

Return to Gry