Polski

Mortal Kombat - Aktualności

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox
scorpeus wrote:a dzwoniąc z pracy nie chciałem żeby współpracownicy słyszeli że ochrzaniam kogoś za gierkę :P

To prawda, co mogliby sobie pomyśleć?! :hee:
Page 14 of 15 15 https://forum.thecompany.pl/gry/mortal-kombat-2010-t366.html
2013-07-01T15:23:03+01:00

Re: Mortal Kombat - Aktualności

scorpeus wrote:a dzwoniąc z pracy nie chciałem żeby współpracownicy słyszeli że ochrzaniam kogoś za gierkę :P

To prawda, co mogliby sobie pomyśleć?! :hee:

2013-07-01T17:00:18+01:00

pewnie że Scorpeus zwariował :) ;)
a nie orientujecie się czy wersja PC będzie miała wszystkie DLC ??

2013-07-02T06:28:33+01:00

Tak, będzie miała wszystkie DLC, czyli Scarlet, Kenshiego, Raina i Fredka Krugera oraz 3 klasyczne fatalki dla Scorpa, Suba i Repka oraz 15 klasycznych strojów. Nie bez powodu będzie się zwać Komplete Edition :P

2013-07-02T08:23:18+01:00

Kurde doczekać się nie mogę....

2013-07-02T08:43:00+01:00

Ja też i wkurza mnie że pieprzona Cenega chce to wydać miesiąc po oficjalnej premierze więc zostaje granie w unofficial przez lipiec.

2013-07-02T11:17:58+01:00

Tyle, że wtedy prawdopodobnie w pieprzone multiplayer nie zagrasz ;)

2013-07-02T11:20:28+01:00

Spoko ogarnę w miesiąc wątki fabularne, zmasteruję kilka postaci i na sierpniowe sieciowanie będzie jak znalazł ^^

2013-07-02T11:29:23+01:00

Cóż, ja mam mieszane uczucia co do Mortal Kombat na PC.
Gdyby był wydany niewiele później niż wersję na konsole, to bym bardziej był napalony, a tak jest kwas, że dopiero teraz łaskawie wypuszczają Mortala na blaszaki, a jakby nie było dowalali, że nie mają w planach PC. Człowiek zdążył się pogodzić z tym faktem :-)

2013-07-02T11:31:35+01:00

Srosz a nie ciśniesz ! :P Po prostu wyobraź sobie, że konsolowcy nie istnieją :haha: i że MK wychodzi właśnie teraz w super wydaniu na blaszaczki, że wcześniej go nigdzie nie było tylko teraz ekskluzywnie na twojego piecyka będzie :haha: Poza tym to MK qźwa!!! Jak można na niego nie czekać? ;>

2013-07-02T11:50:51+01:00

:lol2: Nie no, conajmniej zagram w wersję NoCD - jak mi się spodoba kupię na Stimie. :tuptup1:

2013-07-02T12:53:31+01:00

scorpeus wrote:Tak, będzie miała wszystkie DLC, czyli Scarlet, Kenshiego, Raina i Fredka Krugera oraz 3 klasyczne fatalki dla Scorpa, Suba i Repka oraz 15 klasycznych strojów. Nie bez powodu będzie się zwać Komplete Edition :P

Dzięki za info :D

Anthrox wrote:Cóż, ja mam mieszane uczucia co do Mortal Kombat na PC.
Gdyby był wydany niewiele później niż wersję na konsole, to bym bardziej był napalony, a tak jest kwas, że dopiero teraz łaskawie wypuszczają Mortala na blaszaki, a jakby nie było dowalali, że nie mają w planach PC. Człowiek zdążył się pogodzić z tym faktem :-)

a ja kupie :) mimo że mam orga na x-klocku to nie stać mnie na kupno DLC -- czy ktoś widział ile kosztuje zakup MS Points :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

2013-07-07T14:25:31+01:00

No a ja sobie właśnie skończyłem dzisiaj mortalka :D na arenabg jest wersja od FLT :P działa elegancko, jedyny mankament to taki, że krzyżak od razu nie łapie skakania na boki musiałem wgrać emulację pada od x360 i wszystko zaczęło być cacy :D Teraz tylko poczekać do sierpnia i zakupić oridżinala polskiego :D Powiem tylko, że finałowa walka Rayden vs Shao Khan nawet na medium może irytować :P no i niestety nie ma od razu tego hacka co na ps3 był, żeby wybrać bossów ze wszystkich części, ale pewnie niedługo coś takiego się pojawi no bo jak inaczej :D

2013-07-07T16:44:21+01:00

a pad wymagany czy klawiaturę też trawi ??

2013-07-07T19:02:35+01:00

Nie sprawdzałem, ale klawiaturą na pewno się da - w razie konieczności instalujesz odpowiedni emulator pada.
W praktyce jednak polecam granie JEDYNIE na padzie, aby nie zepsuć sobie przyjemności z grania :)

2013-07-07T22:29:25+01:00

Trawi klawiaturę, ale co to za granie na klawiaturze? Tak szybko zadawać ciosy jak tam wymagane to tylko padem no chyba, że sobie poziom trudności obniżysz, albo serio nawalasz masakrycznie szybko w klawisze ^^ Swoją drogą ja całe kółka kręciłem w God of War na emu ps2 na klawiaturze zanim pada kupiłem :P dało się ale było to masakrą :D tak samo czynię wg. niektórych herezję i w DMC3 oraz RE4 gram na klawiaturze :P

Nie wiem czy to wina mojej manty, czy też nie ale bez tego emulatora pada od x360 mogłem skakać jedynie w pionie :/ Nie dało się fikać na boki :/

owy emulatorek można sobie pobrać chociażby stąd:

http://www.emucr.com/2013/07/x360ce-svn-r740.html

instrukcja obsługi: wrzucić do folderu z plikiem wykonywalnym gry odpalić i skonfigurować wg. uznania, chociaż domyślne ustawienia są bodajże najoptymalniejsze :P

2013-07-08T04:18:26+01:00

O tym mówię - mistrz Wolfbogardo potrafił grać na klawiaturze, ale prawdziwą moc miał tylko na padzie :tak:
Jedyny plus klawiatury jest taki, że łatwiej zbuforować "spam" ;)

2013-07-08T10:41:15+01:00

Scorpi pytanie: Jak pobiorę ten emulator to będzie on działać na padzie pd PS2? Czy samo się ustawi po instalacji tego emulatora? Pytam bo dziś kupuję adapter PSX-USB i będę to instalować. Poza tym wrzucić to do folderu z grą? Te sterowniki od pada?

2013-07-08T12:23:51+01:00

Instalacja to po prostu wypakowanie archiwum do folderu z grą :) tam gdzie masz plik gierka.exe to tam ma się to znaleźć :P konfiguruje się samo tzn. jest domyślnie już dobrze skonfigurowane, także po przerzuceniu zawartości archiwum do gry odpalasz grę i to sam się odpala w tle ten emulator. Z padem od PS2 powinno działać, jeśli pad będzie wykrywany przez Windows to nie widzę problemów żeby nie działało. Osobiście mam Mantę przypominającą pada od ps2 i śmiga elegancko.
Można tego emulatorka używać w każdej praktycznie grze gdzie chcemy pośmigać padem, a opcje gry dają możliwość zmiany kontrolera na pad/joystick.

Używam tego do SF4, SFxT, MK i jeszcze paru gierek gdzie natywne sterowanie padem ssie i trzeba emulki użyć :P

Swoją drogą też myślałem o adapterze usb do pada od ps2 bo wyczaiłem w jakimś ciucholandzie stare pady od psxa w dobrym stanie ale jak zobaczyłem cenę adaptera to stwierdziłem, że już lepiej za 50zł kupić nowego pada pod usb wyglądającego jak ten psiksowy :)

2013-07-08T12:48:34+01:00

Mylisz się oryginał ps2 jest lepszy niż usb inne, ale co kto woli. Kupię adapter i spróbuję w domu to podłączyć. Dam później znać.

2013-07-08T13:16:29+01:00

Kwestia przyzwyczajenia :P mi w MK na moim padzie wszystko elegancko wchodzi :P (w sensie combosy itd.) ogólnie najfajniej mi się grało na padzie od dreamcasta :P

Return to Gry