Polski

Mortal Kombat 2

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay Wiadomo że rula, i bezapelacyjnie jedna z dwóch najlepszych bijatyk na amigę (bo kto by tam jakimiś gejowskimi elfami czy futrzakami grał)

Ale nie obyło się też bez błędów:

I jeszcze w ramach ciekawostek:

Ten temat sponsorował ksiądz Benedykt Dziubałtowski. :mrgreen:
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/mortal-kombat-t1369.html
2011-08-14T14:44:14+01:00
Wiadomo że rula, i bezapelacyjnie jedna z dwóch najlepszych bijatyk na amigę (bo kto by tam jakimiś gejowskimi elfami czy futrzakami grał)

Ale nie obyło się też bez błędów:

I jeszcze w ramach ciekawostek:

Ten temat sponsorował ksiądz Benedykt Dziubałtowski. :mrgreen:

2011-08-14T15:29:54+01:00

Re: Mortal Kombat 2

Co do ukrytych postaci jest jeszcze Meat ...o ile mnie pamięć nie zawodzi, trzeba wygrać pod rząd 25 walk

2011-08-14T15:33:58+01:00

Oooo, nie nie nie nie nie, przeskoczyłeś o dwie gry do przodu, to nie ta część, Meat pojawił się w MK4 dopiero jako ukryta postać, i był to normalny model obdartej ze skóry postaci jaką widzieliśmy przy większości fataliciaków.
Podobnie powstał ERMAC, który jest niczym innym jak błędem (ERror MACro) w arcade wersji MK1, przy wczytywaniu którejś z postaci ninji a użyty jako grywalny chłopek w UMK3.

A po wygraniu 25 walk pod rząd w MK2, pojawia się chyba Noob Saibot. Albo Jade? Nie pamiętam już...

2011-08-14T15:49:28+01:00

Shoonay wrote:Wiadomo że rula, i bezapelacyjnie jedna z dwóch najlepszych bijatyk na amigę (bo kto by tam jakimiś gejowskimi elfami czy futrzakami grał)

Futrzakami? No tylko bez takich. :P :killer:

2011-08-14T15:53:18+01:00

Chodziło mi o Brutal: Paws Of Fury, nie Fury of the Furries ;)

2011-08-14T16:07:31+01:00

Shoonay wrote:Chodziło mi o Brutal: Paws Of Fury, nie Fury of the Furries ;)

OK żartowałem. :haha:

PS. A tak przy okazji dla mnie też MK2 na Ami rulezzz, (chociaż oczywiście MK MAME jeszcze bardziej rulez) pamiętam jak młóciłem w MK2 sam i z kumplami i mimo dyskoteki nikomu to nie przeszkadzało i nikt się nie oburzał, że akurat teraz jego kolej na zmianę "nośnika"

2011-08-14T16:12:44+01:00

Kiv_Master wrote:PS. A tak przy okazji dla mnie też MK2 na Ami rulezzz, (chociaż oczywiście MK MAME jeszcze bardziej rulez)
True, ale najlepiej traktować je jak dwie odmienne gry, wtedy jeszcze bardziej rulez. W końcu amisiowa ma całkiem inny system ciosów, na tym polega bajer. Ktoś kto młócił tylko na arcade sie pogubi, i odwrotnie. :)

Kiv_Master wrote:nikomu to nie przeszkadzało i nikt się nie oburzał, że akurat teraz jego kolej na zmianę "nośnika"
Toć to miodność poprawiało! :hee:
Haha, i te narzekania, "nie bierz Shang Tsunga ani Jaxa" (bo oni byli na flopie 4)

2011-08-14T16:29:48+01:00

Shoonay wrote:True, ale najlepiej traktować je jak dwie odmienne gry, wtedy jeszcze bardziej rulez. W końcu amisiowa ma całkiem inny system ciosów, na tym polega bajer. Ktoś kto młócił tylko na arcade sie pogubi, i odwrotnie. :)

Zgadzam się, sam pamiętam jak obcykany w MK2 na Amidze wszedłem do salonu gier i pewnie ruszyłem do automatu z MK2, zagrałem i tu mnie formalnie zamurowało, poziom trudności ustawiony na hiper maximum very hard, do tego inne sterowanie z 4 fire + blok (tu chyba piecowcy mieli łatwiej) po kilku próbach olałem sprawe i wróciłem do tego dopiero na MAME i dopiero wtedy (za darmo) opanowałem i trzeba przyznać, że wersja automatowa wymiata, zawsze (tzn. po zobaczeniu MK2 na automacie) zastanawiałem się jakby wyglądał MK2 (MK1 też) na AGA z jakąś dopałką i instalowany na HDD, jak bardzo by się zbliżył do oryginału. Chociaż myślę, że gdyby nie ówczesna wersja na Amige to pewnie bym się MK wogóle nie zainteresował, a tak męcze go po dzień dzisiejszy na PS (na Amidze też tylko "nieco" starsze wersje 1&2 :-D )

Toć to miodność poprawiało! :hee:
Haha, i te narzekania, "nie bierz Shang Tsunga ani Jaxa" (bo oni byli na flopie 4)

No zgadza się, ja pamiętam jeszcze: "weźmy tych samych to nie będzie zmiany dysków" (chodzi oczywiście o A1200, tylko nie pamiętam czy MK1 czy MK2) :-E

2011-08-16T03:21:11+01:00

Amigawa wersja jest niezła, zagrywałem się te paretnaście lat temu, ale teraz bym nie odpalił, bo sterowanie jest kieprawe, jeden guzik to jakiś joke.

Dobra jest za to muza, ale to wiadomo, zawsze była lepsza niż na innych platformach.

Smoke nieodkryty charakter z MK1? Myślałem, że to będzie Ermac.

2011-08-16T08:27:00+01:00

bebokus wrote:jeden guzik to jakiś joke.
I na tym polega cały bajer, charakter rozgrywki zmieniony o 90 stopni. :)

bebokus wrote:Smoke nieodkryty charakter z MK1? Myślałem, że to będzie Ermac.
Piszesz o filmiku z 1 posta? To MK2

2011-08-17T17:10:02+01:00

Tak, tylko że blokować jest ciężko.

2011-08-17T17:12:49+01:00

Prawdziwy gracz napierdziela a nie blokuje. ]:->

2011-08-17T17:51:28+01:00

Shoonay wrote:Prawdziwy gracz napierdziela a nie blokuje. ]:->

Ano taka prawda - postawa defensywna irytuje obie strony a i tak zazwyczaj kończy się porażką defensującego, który myśli, ze jak się wciśnie w kąt i od czasu do czasu rzuci linką i złapie przeciwnika to wygra :-)

2011-08-17T17:59:17+01:00

Nie będę oryginalny, gra klasyk, pierwszy raz ujrzałem cudo na... pegasusie :-E ale że miałem 4, może 5 lat to i tak było to dla mnie czymś ultra mega kultowym :hee: ok. 2 lata później starszy brachol skombinował amisie, i pierwszy raz ujrzałem wtedy amige i między innymi MK2 (jakiś czas później MK również). Nie zapomniana scena gdy nikt ze starszego rodzeństwa (2 bracia i siostra) nie umieli pokonać Shanga i mały Piotruś (ja) go pokonał :-E (gdzie ten talent do nawalanek straciłem :-( ) lolowe sterowanie na 1 przycisku, teraz w erze emulatora MAME nie wracam już do amigowej wersji dopóki nie znajdzie się hack na więcej przycisków w wersji amisiowej. :P Co odróżniało te wersje to przede wszystkim lepszy klimat w wersji amigowej. Może mówię to subiektywnie przez sentyment, ale tak mi się wciąż wydaje że przynajmniej dźwięk tworzył lepszy klimat. Ale gdy się ma 6 lat to się inaczej na wszystko patrzy. ]:-> Niestety sterowanie to w wersji automatowej epoka do przodu. A co do błędów i bugów, to ja na A500 i A600 miałem błąd przy Kintaro, tzn postać była "zniszczona" jak w przypadku powyższych friendshipów i po 3 sekundach grania zacinało się. :mad: Podejrzewam że po prostu któryś dysk był uszkodzony bo chyba miałem tylko jedną kopię MK2 zawsze. A co do zmiany dysków to pamiętam jak brachol skombinował jakąś dodatkową stację i od razu lepiej się grało bez tak częstego zmieniania dyskietek. Ach to były czasy :hee:

2011-08-17T18:56:39+01:00

Warto wspomnieć jak swego czasu prawie mnie ograłeś - gdybyś wygrał to byłby znak od losu, że ta dupa będzie z Tobą.
A tak zająłeś drugie miejsce zaraz po mnie - więc congratulejszyn :hee:
Oh, i nie grałem wtedy Jaxem, a Shangiem!

Return to Gry