Polski

Muscarine or Erica's Trip

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
arczibeatbox Muscarine to zajebiście psychodeliczna przygodówka z iście komiksowo dziecinną grafiką stworzoną na silniku GRAAL'a. Opowiada o tytułowej Eric'e mieszkającej w domku gdzieś na uboczu, która pewnego dnia po zjedzeniu psylocybów znalazinych w bliskiej okolicy dostaje odlotu :-E Zamienia się w gluta a jej domek staje się sprzeczny z prawami fizyki. Podczas tej przygody będziesz odwiedzał przedziwne miejsca, spotykał jeszcze dziwniejsze postacie i robił jeszcze pojebańsze rzeczy :-E Gra jest przesycona czarnym (Mu)humorem. Już na ekranie tytułowym mamy ostrzeżenie przed wulgarnością, nagością, rasizmem, brutalnymi scenami, niepoprawnością polityczną jaka występuje w grze. Gierka jest darmowa do pobrania ze strony autora, wraz ze spolszczeniem!!
ImageImage
ImageImage
Naprawdę warto w nią zagrać, spróbować przejść o własnych siłach i coś tam jeszcze... bla bla bla :hee:
Na moją prośbę Cubex zrobił longplaya z tej gry :) NIE POLECAM OGLĄDAĆ! Przejdźcie ją sami!
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/muscarine-ericas-trip-t1391.html
2011-08-18T18:05:54+01:00
Muscarine to zajebiście psychodeliczna przygodówka z iście komiksowo dziecinną grafiką stworzoną na silniku GRAAL'a. Opowiada o tytułowej Eric'e mieszkającej w domku gdzieś na uboczu, która pewnego dnia po zjedzeniu psylocybów znalazinych w bliskiej okolicy dostaje odlotu :-E Zamienia się w gluta a jej domek staje się sprzeczny z prawami fizyki. Podczas tej przygody będziesz odwiedzał przedziwne miejsca, spotykał jeszcze dziwniejsze postacie i robił jeszcze pojebańsze rzeczy :-E Gra jest przesycona czarnym (Mu)humorem. Już na ekranie tytułowym mamy ostrzeżenie przed wulgarnością, nagością, rasizmem, brutalnymi scenami, niepoprawnością polityczną jaka występuje w grze. Gierka jest darmowa do pobrania ze strony autora, wraz ze spolszczeniem!!
ImageImage
ImageImage
Naprawdę warto w nią zagrać, spróbować przejść o własnych siłach i coś tam jeszcze... bla bla bla :hee:
Na moją prośbę Cubex zrobił longplaya z tej gry :) NIE POLECAM OGLĄDAĆ! Przejdźcie ją sami!

2011-08-18T18:29:20+01:00

Re: Muscarine or Erica's Trip

A gdzie link? :foch1:

2011-08-18T19:12:57+01:00

http://www.5sl.org/~appelr/muscarine/ :-E
PS: Kiedyś wykryłem błąd w spolszczeniu który powodował wysyp gry (jakaś akcja ze słoneczkiem z tego co pamiętam) nie wiem czy autor go poprawił :)

2011-08-18T19:32:16+01:00

Jak się Wam spodoba, może zrobimy exeka, skoro jest i PL i ENG ?

2011-08-18T19:37:15+01:00

Ja mam tylko jedno pytanie odnośnie tej wersji... zapewne mega rotfl ale co mi tam... jak to uruchomić? :-E

A exeków im więcej tym lepiej :-D

2011-08-29T19:00:04+01:00

Ja to normalnie odpalałem na UAE ;> jak chcesz grać w PL wersje to musisz pierw ściągnąć MUSCARINE.LHA a potem dodatkowo spolszczenie

-- 29 Sie 2011, 20:00 --

! Offtopic aka jaja rób sobie w wyciętym temacie w bananowej

2011-09-07T13:43:47+01:00

Fajna przygodówka jak na amatorkę zrobioną w AMOSowym edytorze przygodówek, są jeszcz jakieś dobre na GRAALu?
BTW: tylko ja tak mam czy nie ma polskich ogonków w pl tłumaczeniu? :(

EDIT: znalazłem jeszcze to na dysku z edytorem, zrobione przez jego autora, taka szybka przygodóweczka mająca przyzwyczaić do schematów przygodówkowych.
Olaf Longhair Goes East
Image
Image

2011-09-09T14:52:04+01:00

Shoonay wrote:BTW: tylko ja tak mam czy nie ma polskich ogonków w pl tłumaczeniu? :(
Ponawiam pytanie, da się uzyskać ogonki w tej grze czy tylko takie potworki:
Image

Tak, zainstalowałem TopazPL, układ klawiatury AmigaPL, w WBStartup siedzi PLFont i skopiowałem czcionki z katalogu z grą do SYS:Fonts

2011-09-09T14:57:28+01:00

a setfonta do ustawienia czcionki jako standardową użyłeś?
Jeśli nie wiesz co mam na myśli - zajrzyj do startup-sequence np. Metal Kombata :-)

2011-09-09T15:02:10+01:00

Nie, od ustawiania czcionki w 3.1 jest PLFont w WBstartup i Preferencje.
SetFont, chociaż ja wolałem FFonts, używało się w czasach A500 do ustawiania czcionek.

Gdybym nawet to zrobił, to następuje kolejny problem: JAKĄ czcionkę wczytać przy pomocy SetFont?
Z grą w pakiecie PL jest ich kilka.

2011-09-09T15:08:07+01:00

topazpl 8 styka :-)
I pamiętaj, że odpalasz grę z czasów A500
A jednak to rls z 2000
Cóż - osobiście sprawdzę.

2011-09-09T16:02:22+01:00

Tylko że gra nie używa TopazPL 8. Zobacz do archiwum.
Pamiętaj że to z jakich czasów gra jest napisana nie ma kompletnie żadnego znaczenia.
W 1993 przy pomocy FFonts uzyskiwałem polskie czcionki w czymkolwiek chciałem. To gra napisana została w 1999 roku. No i?

EDIT: No niestety, odkryliśmy z Antkiem że autor tłumaczenia dał ciała i nie spolszczył czionek :(

2011-09-09T16:06:28+01:00

A raczej nie dołączył ich do paczki :foch1:

2011-09-09T16:08:33+01:00

Skąd wiesz że miał takowe? Edytor przecież używa standardowej czcionki i w nim wyglądało wszystko ok. Pewno wczytał do edytora, przetłumaczył i przesłał autorowi. Tylko w jaki sposób nam takie gdybanie pomoże? :-E

2011-09-09T16:37:48+01:00

Sprawdzimy, który z nas był bliżej prawdy :hee:

2011-09-09T19:12:42+01:00

Czcionki poprawione, łatwizna. Wystarczyło skopiować je do katalogu z grą i w kodzie gry zmienić nazwę. Trochę się z dopasowaniem tej z intra męczyłem bo wszystkie były za szerokie i tekst wychodził poza ekran.
Teraz poprawię ten nieszczęsny fly agaric który jest poprostu muchomorem, lol. A jak jeszcze mi się będzie chciało to ekran ostrzegający o Hitlerze.

Znalazłem buga z którym nawet autor sobie nie umiał poradzić, nazwa FLY AGARIC pokazuje się na jednym z grzybów mimo że obydwa które były w kodzie przetłumaczyłem, tej 3ciej nazwy nie potrafię znaleść i najwidoczniej sam autor tego nie potrafił bo w jego wersji niemieckiej też tak jest. :-E

2011-09-09T19:38:26+01:00

2.room
graal.main

Fly Agaric występuje w tych dwóch plikach

2011-09-09T19:44:14+01:00

W graal.main występuje jako odnośnik do zmiennej.
W 2.room pojawia się do niego odnośnik jako tekst który można przetłumaczyć. wszystkie zmieniłem, grze nadal pojawia się w jednym miejscu.

EDIT: uff, a jednak skrywał się w main, pod czujnym okiem Antka wyniuchałem, jeden dodatkowy rozkaz "Idź" się dodało w exe i pełne tłumaczenie PL gotowe. No chyba że coś jeszcze jest dalej zwalone, ale od tego są betatestery qzwa ;)
http://shoonay.thecompany.pl/Inne/MuscarinePL.7z

2011-09-09T21:18:03+01:00

Image

2011-09-09T21:20:07+01:00

Rozumiem że nadpisałeś stary katalog z grą plikami z mojego archiwum?

Return to Gry