Polski

Jaki upierdliwy/trudny moment zapamiętałeś w grach?

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
xittam !@$#%^$#^&$@#$$@^ smok w Moonstone. Około trzy tygodnie temu go ubiłem po raz pierwszy :-E
A na czasie mnie WKU.... #$@#$@% dzieci neo grające w wot.
Zapomniałbym o najgorszym: przez cały dzień nie mogłem uruchomić gry jaką wgrałem na moim pierwszym komputerze ZX Spectrum, ponieważ nie wiedziałem co to znaczy "press fire to start" a joysticka nie miałem - nie wiedzielismy że trzeba posiadać drążek :-E (w sumie to miałem 8 lat wtedy).
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/najbardziej-upierdliwy-moment-zapamietany-w-grze-t1746.html
2013-06-03T10:45:18+01:00

Re: Jaki upierdliwy/trudny moment zapamiętałeś w grach?

!@$#%^$#^&$@#$$@^ smok w Moonstone. Około trzy tygodnie temu go ubiłem po raz pierwszy :-E
A na czasie mnie WKU.... #$@#$@% dzieci neo grające w wot.
Zapomniałbym o najgorszym: przez cały dzień nie mogłem uruchomić gry jaką wgrałem na moim pierwszym komputerze ZX Spectrum, ponieważ nie wiedziałem co to znaczy "press fire to start" a joysticka nie miałem - nie wiedzielismy że trzeba posiadać drążek :-E (w sumie to miałem 8 lat wtedy).

2013-06-03T11:20:29+01:00

ooo xittam, widze ze mamy podobna historie. moja cyfrowa kariere tez zaczynalem od zx sectrum :) i tez mialem jakos chyba 6-8 lat ale ... widzialem do czego sluzy joystick :D

2013-06-03T11:41:01+01:00

Pancio wrote:mialem jakos chyba 6-8 lat ale ... widzialem do czego sluzy joystick :D

to szacun przed profesorem :) na giełdzie 'pod karlikiem' w krakowie się dowiedziałem, że dżoja trzeba i wtedy odpaliłem pierwszą grę: Horace and the Spiders.

2013-06-03T13:58:38+01:00

To bucżuje, od jakichś Spektroromów zaczynali, za moich czasów to sie chińską podróbkę Atari na rynku kupowało, taką pro ze wspawanym na stałe kartridżem z 9999 grami których tak naprawde było z 20 ;)
Dżojstiki tez były wypaśne, takie z gałką w stylu "zagraj raz, urwij i graj na blaszkach" :lol2:

2013-06-03T14:34:36+01:00

Shoonay wrote:To bucżuje, od jakichś Spektroromów zaczynali, za moich czasów to sie chińską podróbkę Atari na rynku kupowało,

Image

2013-06-03T14:37:36+01:00

Moja była tak podrobiona że nawet tego pudełka nie pamiętam więc chyba go nie było, dopiero po latach na necie znalazłem że to się tak zwało. :lol2:

2013-06-03T21:00:32+01:00

W Alfabecie Śmierci w którymś momencie trzeba było wcisnąć Fire w joyu...

2013-06-04T16:05:40+01:00

Rick Dangerous.
Cała gra jest jednym, wielkim, upierdliwym momentem. Nigdy nie wiedziałem co mnie nagle zabije.

2013-06-04T16:17:58+01:00

Rekkimaru wrote:Rick Dangerous.
Cała gra jest jednym, wielkim, upierdliwym momentem. Nigdy nie wiedziałem co mnie nagle zabije.
Tja, istny Call of Duty tamtych czasów: idziesz przed siebie kilka sekund i bum, odpala się skrypt, nagły QTE - masz 1/2 sekundy na reakcję. :haha:
Z tą różnicą że nie było checkpointów co planszę więc grałeś do upadłego - albo zapamiętałeś dokładnie w których miejscach następuje QTE albo ginąłeś i od nowa. A jak zapamiętałeś to gra do przejścia w niecałą godzinę. ;)

2013-06-07T15:17:54+01:00

Mortal Combat- przy fatality, wielokrotna zmiana dyskietek :P

2013-06-09T20:23:43+01:00

Shoonay wrote:Z tą różnicą że nie było checkpointów

i się kiedyś przechodziło gierki np takie Rush'n'Attack na spectrumie jako Green Beret, contra itp. A dziś jak nie ma czekpointów to nie gram.

Agent wrote:Mortal Combat

to chyba jakiś pirat z hong-kongu. :-P

Return to Gry