Polski

Jaki upierdliwy/trudny moment zapamiętałeś w grach?

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox Tak jak w temacie - sprawdźmy czy "zapętlaliśmy się" w tym samym momencie w danej grze.

Baby Jo - lvl 2
----------------

Gdy doszedłem do ściany z malutkim X, która blokowała przejście - nie wiedziałem co zrobić przez długi czas. Była to dla mnie swoista ślepa uliczka. Przypadkiem po dłuższym czasie (a wiele razy dochodziłem do tego momentu) przypadkiem rzuciłem grzechotką i ściana zniknęła - nie muszę ukrywać jaki to dla mnie był fun :-E
Oczywiście info o iksach było omawiane w rozmowie z kaczorem - ale wtedy nie zwróciłem na to uwagi.

Another World
-----------------

Te upierdliwe robaki na ziemi zawsze mnie zdążyły ugryźć nim coś im zrobiłem - jak już je przeszedłem to bestia się na mnie zwaliła.

Prince of Persia - lvl 8???
-----------------------------

Już nie na długo - zaledwie ~2 kolejne próby - myszka pomagająca otworzyć nam kraty

Temat dedykuję Shoonayowi, z którym właśnie na AQQ gadałem.
Mile widziane screeny z tych momentów, o których wspominamy.
Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/najbardziej-upierdliwy-moment-zapamietany-w-grze-t1746.html
2012-01-17T11:54:58+01:00
Tak jak w temacie - sprawdźmy czy "zapętlaliśmy się" w tym samym momencie w danej grze.

Baby Jo - lvl 2
----------------

Gdy doszedłem do ściany z malutkim X, która blokowała przejście - nie wiedziałem co zrobić przez długi czas. Była to dla mnie swoista ślepa uliczka. Przypadkiem po dłuższym czasie (a wiele razy dochodziłem do tego momentu) przypadkiem rzuciłem grzechotką i ściana zniknęła - nie muszę ukrywać jaki to dla mnie był fun :-E
Oczywiście info o iksach było omawiane w rozmowie z kaczorem - ale wtedy nie zwróciłem na to uwagi.

Another World
-----------------

Te upierdliwe robaki na ziemi zawsze mnie zdążyły ugryźć nim coś im zrobiłem - jak już je przeszedłem to bestia się na mnie zwaliła.

Prince of Persia - lvl 8???
-----------------------------

Już nie na długo - zaledwie ~2 kolejne próby - myszka pomagająca otworzyć nam kraty

Temat dedykuję Shoonayowi, z którym właśnie na AQQ gadałem.
Mile widziane screeny z tych momentów, o których wspominamy.

2012-01-17T12:43:19+01:00

Re: Jaki upierdliwy/trudny moment zapamiętałeś w grach?

Intro do cywilizacji :)

2012-01-17T21:47:14+01:00

Addams Family, po zabiciu wujka Festera i uratowaniu Pugsleya nie dało się wejść w drzwi, dopiero nie dawno się dowiedziałem że przez ten cały czas grałem w demko tej gry :-E

Heimdall 2, była pewna plansza z zablokowanymi drzwiami i jakąś łuną w nich... mordowałem się baaaardzo długo z tym kawałkiem, a wystarczyło strzelić w ścianę po prawej żeby odblokować nowe przejście
***żeby nie było, plansza z Boginią Śmierci (tam gdzie trzeba było stracić życie) nie sprawiła mi problemu żadnego ;]***

-- 17 Sty 2012, 21:47 --

The Strangers, ostatni boss był arcytrudny, z bratem grając na dwóch graczy udało nam się go pierwszy raz zabić poprzez współpracę, on go trzymał ja mu z pięści w morde... ale potem tak ogarniałem system że sam solo go zabijałem, przechodząc grę 5 razy z rzędu aż wyłączyłem z nudów :P

2012-01-18T12:15:28+01:00

Another World
-----------------

Ja nie wiedziałem długi czas co trzeba zrobić w podziemiach, kiedy przeszliśmy sekwencję ze spadającymi głazami.Wystarczyło strzelić w nietoperza, który wpadał w wiszące macki :)

2012-01-28T02:15:35+01:00

Najbardziej upierdliwe to było dla mnie przejście Demon Blue... po półtora godzinnej sesji rzucania mięsem i siarczystymi przekleństwami udało się.. tam każdy moment jest trudny i upierdliwy... zobaczyć zakończenie tej gry było czymś w rodzaju zimnego okładu na rozpalone czoło - ulga że to już koniec i mogę grę odstawić w miejsce - "nigdy w to więcej nie zagram"

2012-01-28T17:15:41+01:00

Dziwne, Demon Blue nie ma na głównej, a Pancio roibł ikonkę - to jeden ze starych exeków domyślam się.

2012-01-28T17:55:33+01:00

Demon Blue mówicie, hehe.

Ja nie mogłem znaleźć reaktora w grze Zombie. Pisałem do twórców by mi pomogli, ale uznali, że jestem wariatem i nie pamiętają gdzie znaleźć ten cholerny reaktor. Gra ma przecież tylko 18 lat! Powinni takie rzeczy pamiętać! SKANDAL! :lol2:

2012-01-28T18:19:02+01:00

Niektórych rzeczy nie powinno się zapominać ]:->

2012-01-28T19:30:44+01:00

Adept wrote:Demon Blue mówicie, hehe.

Tak mówimy.. Ja to miałam coś obiecane za przejście tego ustrojstwa.. jednak ehhh, nie będę się wykłócać z panem Forever Alone.. nie to nie.. :dry:

2012-01-28T19:34:56+01:00

Adepciu, co to ma wszystko znaczyć?! :hee:

2012-01-28T19:44:25+01:00

Oj tam, szkoda na ten temat rozprawiać.. ;-P

2012-01-28T20:14:00+01:00

Anthrox wrote:Adepciu, co to ma wszystko znaczyć?! :hee:

Aaaa, bo daliśmy jej z Luną syzyfową pracę w postaci przejścia Demon Blue (które ani ja, ani Luna nie mógł przejść) w żartach mówiąc, że ja będę nagrodą. Śmialiśmy się, śmiali... A tu dziewczyna przeszła grę, co wywołało u nas przysłowiowe WHAT THE FUCKKKKKKKKKKKKKKKK?!? Bo to oczywiście nie jest możliwe. Ja od 14 lat staram się przejść Zombie z LK Avalonu i nie mogę znaleźć reaktora, a MoDa przeszła w półtorej godziny coś o wiele gorszego :lol2: Oczywiście jak to mam w zwyczaju okłamałem niewiastę mówiąc, że chodziło o wersję amigową, a nie pecetową, no i dlatego jestem forever alone :-E

2012-01-28T20:16:33+01:00

Głupi nie? Bo inaczej nie można tego nazwać.. ;-D

2012-01-28T20:30:44+01:00

Ostatnia misja w grze SETTLERS , do dziś jej nie przeszłem :mur:

2012-01-28T20:44:58+01:00

Adept wrote:Aaaa, bo daliśmy jej z Luną syzyfową pracę w postaci przejścia Demon Blue (które ani ja, ani Luna nie mógł przejść) w żartach mówiąc, że ja będę nagrodą. Śmialiśmy się, śmiali... A tu dziewczyna przeszła grę, co wywołało u nas przysłowiowe WHAT THE FUCKKKKKKKKKKKKKKKK?!? Bo to oczywiście nie jest możliwe. Ja od 14 lat staram się przejść Zombie z LK Avalonu i nie mogę znaleźć reaktora, a MoDa przeszła w półtorej godziny coś o wiele gorszego :lol2: Oczywiście jak to mam w zwyczaju okłamałem niewiastę mówiąc, że chodziło o wersję amigową, a nie pecetową, no i dlatego jestem forever alone :-E

Dobrze, że nie innej orientacji :hee:

2013-02-25T19:19:10+01:00

wisielec.png

Przez tego babola straciłem punkty ]:->

2013-02-25T20:13:03+01:00

Aaaa, czyli jednak zapis dopuszczalny.
Niemniej w Wisielcu zdarzają się kwiatki - najlepszy jest ten, gdzie masz już wszystkie litery odkryte a i tak musisz cały alfabet przelecieć, bo dodała się jakaś litera, której nie ma nawet w haśle.
Na szczęście to problem rzadki :gatorlove:

W "Fortunie" trafiłem na takie babole, że aż oczy kuło!

2013-02-25T23:12:01+01:00

:mur:

2013-02-26T17:39:16+01:00

Z tego co wiem gry LucasArt/Sierra miały "zabezpieczenie" ukryte w manualu w instrukcji, więc nierealne było ich przejście nie mając "papieru".

Return to Gry