1. Sensible world of soccer - pierwsza wersją w którą grałem(94/95) jakoś mnie nie ruszyła, albo może była po postu zbyt trudna, ale odkąd zdobyłem 95/96 to przepadłem dla świata na kilka dobrych lat, do dzisiaj regularnie wracam. Pamiętam też, że koledzy z klasy, którzy nie radzili sobie ze SWOSem próbowali przekonywać wszystkich, że FIFA 95 jest lepsza, a "Sensible to gówno", powszechnie uważało się tych ludzi za niegroźnych świrów

2. Cannon Fodder - ilość myszek zniszczonych przy tej grze przeze mnie chyba przekracza 10. Ukończyłem to cholerstwo dopiero na PC, a z wiązanek przekleństw, które rzucałem grając w CF można by napisać kilka albumów hip hopowych.
3. Legion - masa błędów, kiepska grafika, IQ komputerowych przeciwników na poziomie pantofelka, ale była to jedna z nielicznych gier, gdzie można było robić co się chciało, i aż mnie dziwi, że nikt nie wziął się na poważnie za rimejka tej gry.
4. The Settlers - piękna grafika, dźwięki, klimat, niespieszne tempo, i sadystyczna przyjemność z wykańczania wrogów poprzez odcinanie im dostaw żarcia czy surowców

Podobnie jak w SWOSa, do dzisiaj gram regularnie, i jest to moja ulubiona część serii Settlers, choć dwójkę(oraz Dziesięciolecie) również bardzo lubię.
5. Ruff'n'tumble - do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem gra z tak ładną grafiką(i muzyką) "chodziła" na A500
6. Pinball Fantasies - zawsze lubiłem wszelkie pinballe, a ten chyba jest najlepszy spośród wydanych na A500
7. Dyna Blaster - tryb jednoosobowy był bardzo sympatyczny, ale multiplayer po prostu niszczył

8. Desert Strike - Fajny, "filmowy" klimat, zróżnicowane misje i niezła grafika
9. Lotus III - nie cierpię wyścigówek, nie jarają mnie samochody, ale przy Lotusie siedziało się godzinami, może to przez muzykę

10. Alien Breed - Po prostu dobra naparzanka, no i fajne potworki

Jeszcze bardzo dużo grałem w Prince of Persia, Wonderboy in monsterland czy Golden Axe, ale w sumie to nie były typowo amigowe gry, przeżyłem mały szok, gdy zobaczyłem jak bardzo amigowa konwersja "Wonderboy in Monsterland" jest cienka w stosunku do oryginału z Segi mega drive