Polski

10 najlepszych gier komputerowych (AMIGA)

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Anthrox Można to było obejść zostawiając furtkę umożliwiającą wgranie customowych sample :hee:
Albo - nagrać specjalnie dla gry parę utworów - nie znam gry, wiec nie wiem co tam siedzi.
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/najlepszych-gier-komputerowych-amiga-t1663.html
2012-02-03T00:04:30+01:00

Re: 10 najlepszych gier komputerowych (AMIGA)

Można to było obejść zostawiając furtkę umożliwiającą wgranie customowych sample :hee:
Albo - nagrać specjalnie dla gry parę utworów - nie znam gry, wiec nie wiem co tam siedzi.

2012-02-19T14:30:13+01:00

1. Sensible world of soccer - pierwsza wersją w którą grałem(94/95) jakoś mnie nie ruszyła, albo może była po postu zbyt trudna, ale odkąd zdobyłem 95/96 to przepadłem dla świata na kilka dobrych lat, do dzisiaj regularnie wracam. Pamiętam też, że koledzy z klasy, którzy nie radzili sobie ze SWOSem próbowali przekonywać wszystkich, że FIFA 95 jest lepsza, a "Sensible to gówno", powszechnie uważało się tych ludzi za niegroźnych świrów :)

2. Cannon Fodder - ilość myszek zniszczonych przy tej grze przeze mnie chyba przekracza 10. Ukończyłem to cholerstwo dopiero na PC, a z wiązanek przekleństw, które rzucałem grając w CF można by napisać kilka albumów hip hopowych.

3. Legion - masa błędów, kiepska grafika, IQ komputerowych przeciwników na poziomie pantofelka, ale była to jedna z nielicznych gier, gdzie można było robić co się chciało, i aż mnie dziwi, że nikt nie wziął się na poważnie za rimejka tej gry.

4. The Settlers - piękna grafika, dźwięki, klimat, niespieszne tempo, i sadystyczna przyjemność z wykańczania wrogów poprzez odcinanie im dostaw żarcia czy surowców :mrgreen: Podobnie jak w SWOSa, do dzisiaj gram regularnie, i jest to moja ulubiona część serii Settlers, choć dwójkę(oraz Dziesięciolecie) również bardzo lubię.

5. Ruff'n'tumble - do dzisiaj się zastanawiam jakim cudem gra z tak ładną grafiką(i muzyką) "chodziła" na A500

6. Pinball Fantasies - zawsze lubiłem wszelkie pinballe, a ten chyba jest najlepszy spośród wydanych na A500

7. Dyna Blaster - tryb jednoosobowy był bardzo sympatyczny, ale multiplayer po prostu niszczył :D

8. Desert Strike - Fajny, "filmowy" klimat, zróżnicowane misje i niezła grafika

9. Lotus III - nie cierpię wyścigówek, nie jarają mnie samochody, ale przy Lotusie siedziało się godzinami, może to przez muzykę :D

10. Alien Breed - Po prostu dobra naparzanka, no i fajne potworki :)

Jeszcze bardzo dużo grałem w Prince of Persia, Wonderboy in monsterland czy Golden Axe, ale w sumie to nie były typowo amigowe gry, przeżyłem mały szok, gdy zobaczyłem jak bardzo amigowa konwersja "Wonderboy in Monsterland" jest cienka w stosunku do oryginału z Segi mega drive :)

2012-02-19T16:47:16+01:00

TomekJ wrote:2. Cannon Fodder - ilość myszek zniszczonych przy tej grze przeze mnie chyba przekracza 10. Ukończyłem to cholerstwo dopiero na PC, a z wiązanek przekleństw, które rzucałem grając w CF można by napisać kilka albumów hip hopowych.

Mnie do dziś ta gra tak irytuje w niektórych momentach że to kosmos... najgorsze te ciuliki z bazooką co się kampią i nawet go nie widać a ten juz strzela.. no i te pierońskie miny ktorych czasem nie zauważam.. :) ale to jest numero UNO na mojej liście mimo tych wszystkich wiązanek puszczanych na prawo i lewo...

2. RODLAND!! cukierkowe dziewuszki naparząjące śmieszne stworki zawsze bawiły mnie do łez..
3. Superfrog ;-D
4. Lotus Turbo Challenge II
5. Cytadela
6. hmm.. waham się pomiędzy Flashback a Za żelazną bramą... jednak chyba tu wstawię Flashbacka więc,
7. Za żelazną bramą
8. Yo! Joe!
9. Alien Breed
10. Prince of Persia.. (tata narzucał mięsem przy tej grze i pamiętam że zawsze mnie bawiło jak zabierał się do przeskakiwania i wkurzał bo księciunio jak to zazwyczaj mówil: op***dala się i robi co mu się żywnie podoba)

to taka moja lista TOP 10... ;-D

2012-02-19T17:28:03+01:00

Moja dycha wygląda tak:

1.PP Hammer (muzyczka z tej gierki fantastyczna)
2.Alien Breed Tower Assault (Nash is Dead hłe hłe) ostatnio odpaliłem tego nowego-tez fajny ale klimatu jednak nie przebije
3.Soccer Kid
4.Super Frog
5.Arabian Night
6.Flashback
7.Cannon Fodder
8.lemmingi (W to naparzam cały czas)
9.Benefactor
10.Lethal Weapon (zróbcie exeka plissss :P)

2013-07-31T13:43:06+01:00

Widzę, że każdy gra w mniej więcej to samo :)
jak dla mnie:
1. Flashback
2. SuperFrog
3. Lethal weapon
4.Cannon Fodder
5. Arnie
6. Fire Force
7. Lotus
8. Soccer Kid
9. Syndicate
10. Parasol Star (psychodeliczna porąbana ale jednak fajna)

-- 31 Lip 2013, 14:43 --

Mnie do dziś ta gra tak irytuje w niektórych momentach że to kosmos... najgorsze te ciuliki z bazooką co się kampią i nawet go nie widać a ten juz strzela.. no i te pierońskie miny ktorych czasem nie zauważam.. :) ale to jest numero UNO na mojej liście mimo tych wszystkich wiązanek puszczanych na prawo i lewo...

Grałem w to tyle, że każdą minę, ustawienie każdego wroga, każdą misję znam na pamięć :)

Return to Gry