Polski

Naprawdę dobre RPG na amigę.

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
GoliBroda Witam, jako że amigę miałem jako mały smarkacz nie przepadałem wtedy za RPG i żałuję no ale cóż...
Niektórzy tu są ode mnie starsi i nieco bardziej się w tym orientują więc co możecie polecić?
Oczywiśće Moonstone odpada bo przeszedłem. Na pewno coś 2D, platformer lub od góry i zręcznościowe, bez walk turowych (Chyba ze coś jest na prawdę świetne)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/naprawde-dobre-rpg-na-amige-t2774.html
2013-07-30T03:38:45+01:00
Witam, jako że amigę miałem jako mały smarkacz nie przepadałem wtedy za RPG i żałuję no ale cóż...
Niektórzy tu są ode mnie starsi i nieco bardziej się w tym orientują więc co możecie polecić?
Oczywiśće Moonstone odpada bo przeszedłem. Na pewno coś 2D, platformer lub od góry i zręcznościowe, bez walk turowych (Chyba ze coś jest na prawdę świetne)

2013-07-30T15:46:41+01:00

Re: Naprawdę dobre RPG na amigę.

Moonstone to raczej nie rpg :?:
Amigowe rgegi (mam na myśli tutaj dungeony) są raczj trudne, ale dobre.
Na początek proponuję Eye of the beholder.
A rpg !! :?: z widokiem z góry i zręcznościowy to Alien Breed Tower Assault ;)

2013-07-30T17:28:31+01:00

Może to co jest w exek'u - Evil's Doom.
Polecam też obejrzeć inne RPG z kolekcji TC.

2013-07-30T18:42:03+01:00

Moonstone to Zręcznościowy RPG no i raczej Alien breed to nie RPG.
Z dungeon crawlerów to właśnie 2 dni temu zabrałem się za Dungeon master.

Chodzi mi o coś w stylu Castlevani tyle żeby było bardziej RPG, ogólnie z tego co zauważyłem na Amigę mało jest tytułów tego gatunku.

2013-07-31T01:06:34+01:00

Alien Breed Tower Assault to RPG? To już bardziej Wonder Boy in Wonderland. ;)

Ja proponuję klasyka czyli Dungeon Master. Nieco inne jest Realm of Arkania; można pograć w wersji PC bo na Amidze tylko pierwsza część wyszła.

Co do Dungeon Master. Mały hint; znalezione lustro przyda się w dalszej fazie gry. Ja je wywaliłem, a potem się okazało (ze dwa levele dalej), że dalej jest potrzebne. Cóż za pyszny pomysł! Tak mnie to wnerwiło, że postanowiłem olać DM; następne podejście może w przyszłym roku.

2013-07-31T10:08:50+01:00

Lustro pewnie na bayliszka?
Rpg czyli role playing game, czyli wcielenie się w postać. W Alien Breed Tower Assault wcielamy się w postać wojaka, mamy dużo textów do czytania i fabuła się rozwija. Moim zdaniem więcej ma z rpg niż moonstone, który przedewszystkim jest bijatyką ;)

2013-07-31T11:44:43+01:00

Lustro zeby otworzyc jakies drzwi. Hmm ciekawe pojecie RPG, ale w Alien Breed nie ma wspolczynnikow I nie zdobywa sie doświadczenia ;)

2013-07-31T21:49:08+01:00

orhom wrote:Moim zdaniem więcej ma z rpg niż moonstone, który przedewszystkim jest bijatyką ;)

Oj ja GoliBrodę rozumiem. Za czystym RPG nie przepadam, ale w coś pokroju Moonstone b. chętnie zagrałbym.

2013-08-01T12:52:50+01:00

Moonstone, zelda a ostatnio to i przełamałem się i zacząłem grać w nowy tytuł:
Dark souls

2013-08-01T13:15:39+01:00

no zelda dobra jest ;) szczegolnie wersje na snes, zajebisty klimat. chyba nie ma takiego rodzaju action rpg na ami ? ale nie orientuje sie ;) jesli ktos cos slyszal o zedlopodobnym tytule na ami to poprosze

2013-08-01T13:35:21+01:00

hmm jak dla mnie naj RPG to Legion :)

@Pancio jest chyba taka gra, ale tytułu nie pamiętam, jej recka była w SS w numerze w którym był opisywany Legion :)

2013-08-01T13:55:55+01:00

Zeldy ze snesa byly świetne, ale te z n64 też niczego sobie pomimo 3D.
Tak grywalnego RPG chyba jeszcze nie widziałem.

Return to Gry