Polski

Nowe gry przygodowe z serii Kajko i Kokosz

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay Kilka miesięcy temu na blogu "Na plasterki !!!" czytałem o tym że ma wyjść nowa gra przygodowa osadzona w świecie KiK, ale jakoś tak potem wszystko ucichło... dopiero dziś mi się przypomniało bo okazało się że tu już druga część na wydaniu... ale od początku.

Pierwsza część nazywa się Kajko i Kokosz: Twierdza Czarnoksiężnika.
Trzeba przyznać że po krapowatej Szkole Latania jest to coś. Grafika jest poprostu śliczna, styl pastelowo-kreskówkowy w wysokiej rozdzielczości wygląda idealnie. Miejscami, szczególnie na postaciach widać że ręka Mistrza nie dotykała ich bezpośrednio, ale osoba która to robiła wiedziała gdzie pociągnąć kreskę żeby zachować jego styl.
Wszelkie dialogi są mówione głosami postaci które możemy znać z weczerniczków, i chociaż jakoś głos Kokosza mi nie pasuje, to wszystko prezentuje sie elegancko.
Gra do ściągnięcia w pobliskich kioskach i księgarniach lub do zakupu na torrentach i warezach. ;)
Gdyby ktoś utknął to solucja do gry tutaj: http://www.adventure-zone.info/fusion/a ... le_id=1347 :mrgreen:

Druga część również już w kioskach, a zwie się Podstęp Kaprala.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/nowe-gry-przygodowe-serii-kajko-kokosz-t1880.html
2012-03-09T13:05:38+01:00
Kilka miesięcy temu na blogu "Na plasterki !!!" czytałem o tym że ma wyjść nowa gra przygodowa osadzona w świecie KiK, ale jakoś tak potem wszystko ucichło... dopiero dziś mi się przypomniało bo okazało się że tu już druga część na wydaniu... ale od początku.

Pierwsza część nazywa się Kajko i Kokosz: Twierdza Czarnoksiężnika.
Trzeba przyznać że po krapowatej Szkole Latania jest to coś. Grafika jest poprostu śliczna, styl pastelowo-kreskówkowy w wysokiej rozdzielczości wygląda idealnie. Miejscami, szczególnie na postaciach widać że ręka Mistrza nie dotykała ich bezpośrednio, ale osoba która to robiła wiedziała gdzie pociągnąć kreskę żeby zachować jego styl.
Wszelkie dialogi są mówione głosami postaci które możemy znać z weczerniczków, i chociaż jakoś głos Kokosza mi nie pasuje, to wszystko prezentuje sie elegancko.
Gra do ściągnięcia w pobliskich kioskach i księgarniach lub do zakupu na torrentach i warezach. ;)
Gdyby ktoś utknął to solucja do gry tutaj: http://www.adventure-zone.info/fusion/a ... le_id=1347 :mrgreen:

Druga część również już w kioskach, a zwie się Podstęp Kaprala.

2012-03-09T15:29:05+01:00

Re: Nowe gry przygodowe z serii Kajko i Kokosz

Dawno już pobrałem. Chwilę grałem. Faktycznie gra wykonana bardzo starannie, mi też się podoba :)

2012-03-09T15:37:20+01:00

Skoro tak zachwalacie Towarzyszu Shonoay to ja ściągnę z jakiegoś kiosku, mam jeden zaprzyjaźniony na dworcu kolejowym w Legnicy :)

2012-03-09T15:50:22+01:00

Uprzedzam tylko, że zachwalam ją bo jestem kompletnie nieobiektywny z racji uwielbienia do komiksów z tej serii ;)
Nie da się ukryć że targetem gry jest dzieciarnia, nu ale patrząc na długość solucji to widać że nawet solidnie można sobie pograć.

2012-04-15T18:33:24+01:00

Re: Nowe gry przygodowe z serii Kajko i Kokosz !!!

Kto chce niech sciąga sobie nową grę KiK: Podstęp Kaprala.

Code: Select all

http://download.hellshare.pl/kajko-i-kokosz-podstep-kaprala-pl-rar/6715626/

2012-04-16T01:19:37+01:00

Kiedyś jak nie wiedziałem jak się ściągą z kiosku... sorry kupuje :haha: to chciałem "Szkołę Latania" zdobyć bardzo, bo mój młodszy o 18 lat brat bardzo chciał w nią zagrać, miał może wtedy z kilka lat i tak samo jak ja kochał twórczość Christy. Co do tych komiksów to kilka lat temu naszło mnie i ponownie sięgnąłem po nie i śmiałem się do rozpuku i do łez, jakbym tego nie znał i dopiero bym to czytał po raz pierwszy. Prawdziwa klasyka. Jak będę miał czas to obadam te nowe gry.

2012-04-16T13:14:06+01:00

no ja własnie zaczynam przygodę z Twierdzą Czarnoksiężnika :D
Image

2012-04-16T23:20:35+01:00

W sumie lubiłem tez "Tytusa Romka i Atomka", ale czytając "Kajko i Kokosza" śmiałem się zawsze do rozpuku i łez. Ciekawe czy kiedykolwiek wyjdzie gra o Tytusie ?

2012-04-17T00:32:44+01:00

wyjdzie jak będzie moda na powrót do polskiego komiksu :)

2012-04-19T19:40:39+01:00

To by było.

Return to Gry