norbi wrote:
Słaby emulator jeśli nie potrafi odpalić gry.
Piszesz o braku kickstartu.
Czy na pewno masz wszystkie kickstarty jakie wymaga whdload i dany .slave?
Jeśli chodzi o drugą grę, to na pewno winny emulator. Gra na cd32 działa poprawnie
No faktycznie, słaby ten WinUAE i FS-UAE...
Jakoś np. inne gry takie jak: Alien Breed Tower Assault, Trolls, Oscar, Super Stardust, Super Street Fighter II, Super Street Fighter II: The New Challengers, Super Street Fighter II Turbo czy Shadow Fighter i wiele innych gier na AGA tego nie wymagają. Póki co tylko Top Gear AGA/CD32 wyje, że nie ma kicka... jak to wytłumaczyć że pozostałe działają, tylko jedna nie
A co do Jungle Strike - masz na myśli wersję CD32 ze strony
whdload.com 
To napisz mi proszę co robię źle, że gra nie działa jak powinna.
Uruchamiam FS-UAE, montuję grę jako dysk twardy, ustawiam emulator w tryb CD32 oraz kontroler w tryb CD32 PAD, uruchamiam grę:
- czerwony - Chain - strzela
- niebieski - Hydra - strzela
- zielony - Hellfire - brak reakcji
- żółty - Status Misji - brak reakcji
Wersja gry która została zainstalowana na HD - a nie uruchamiania bezpośrednio z pliku LHA - tak samo.
Co ciekawe - na tych samych ustawieniach emulatora Jungle Strike CD32 wersja oryginalna CD-ROM (z pliku ISO) działa poprawnie
Emulator WinUAE - ustawiony na emulowanie CD32, kontroler ustawiony na CD32 PAD. Wszystkie przyciski przypisane prawidłowo na kontrolerze (z resztą emulator sam i bez problemu wykrywa pada od X360 i go konfiguruje) - TO SAMO - nie można strzelać z Hellfire ani wywołać Statusu Misji... tak jakby gra kompletnie ignorowała przyciski: zielony i żółty.
Żeby nie było - sprawdzałem inne gry CD32 które korzystają z więcej niż jednego przycisku pada

I np. taki przerobiony
Desert Strike z whdload.com bez problemu korzysta ze wszystkich przycisków pada CD32.
Sprawdziłem też Street Fightery w wersjach AGA - które natywnie mają wbudowaną obsługę CD32 pad - wszystkie poprawnie działają - mamy 3x ręka oraz 3x noga.
Alien Breed Tower Assault AGA - posiada wbudowaną obsługę pada. Również, wszystkie przyciski zachowują się poprawnie po ich naciśnięciu.