Polski

Problem z uruchomieniem MK Arcade Kollection

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
xittam Cały czas nie zwracasz uwagi na jedną ultra bardzo ważną rzecz, a którą już napisałem wcześniej. Gra się uruchamia i "mrozi" na ekranie z napisem "press enter/start" I nawet NIE ŻĄDA uruchomienia gwfl. Nie działa żaden klawisz - nawet alt+f4. Dopiero po zainstalowaniu GWFL i asystenta, klawisz enter na klawiaturze uruchamia grę dalej, a program w ciagu dalszym niz żąda logowania do gwfl. Multum gier po zakończonej instalacji informuje, że trzeba posiadać zainstalowane np:
- directx
- ms c++ vc redist
- steam
- gfwl
- psyhx
itd, itp, et cetera,

W mkak echo off.
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl:443/gry/problem-press-start-arcade-kollection-cda-t3222.html
2014-01-05T14:21:09+01:00

Re: Wielkie obnizki lub free weekend z grami

Cały czas nie zwracasz uwagi na jedną ultra bardzo ważną rzecz, a którą już napisałem wcześniej. Gra się uruchamia i "mrozi" na ekranie z napisem "press enter/start" I nawet NIE ŻĄDA uruchomienia gwfl. Nie działa żaden klawisz - nawet alt+f4. Dopiero po zainstalowaniu GWFL i asystenta, klawisz enter na klawiaturze uruchamia grę dalej, a program w ciagu dalszym niz żąda logowania do gwfl. Multum gier po zakończonej instalacji informuje, że trzeba posiadać zainstalowane np:
- directx
- ms c++ vc redist
- steam
- gfwl
- psyhx
itd, itp, et cetera,

W mkak echo off.

2014-01-05T17:56:57+01:00

Re: Wielkie obnizki lub free weekend z grami

Tutaj ewidentnie xittam ma rację ;)

2014-01-05T18:56:20+01:00

Re: Problem z uruchomieniem MK Arcade Kollection

Anthrox wrote:Tutaj ewidentnie xittam ma rację ;)

Staram się - z różnym skutkiem - nie pisać pierdół. :haha:

2014-01-08T07:18:25+01:00

Multum gier ma też w środku folder redist gdzie ma wszystkie badziewia które trzeba zainstalować żeby gra poprawnie działała ;> i nie musi wywalać prompta że teraz to gówno instaluje i czy się zgadzasz czy nie ;> Anyway, gra freezuje na tym ekranie tylko i wyłącznie jak nie wgrasz gfwla ;> czyli ja mam rację, że 1. nie orientujesz się przed instalacją czego wymaga gierka 2. płaczesz, że freeze nie zaglądając nawet do folderu redist i nie wnikając, że jednak czegoś tutaj brakuje. Jak gfwl jest zainstalowany to zgłasza się on jeszcze przed ekranem gdzie trzeba wcisnąć start/enter. Konkluzja jest prosta: mając świadomość że jest taki shit jak gfwl czytać i dokładnie wnikać czy dana gierka przypadkiem go nie używa/wymaga, nieważne czy tylko do gry sieciowej, czy do odpalenia jedynie ;> imho lamerstwo po prostu wyszło i tyle :P Ja już jestem nauczony doświadczeniem, że wszystko co w rediście danej gierki jest idzie do instalacji jeśli masz problem z odpaleniem danej gierki, nawet jeśli jest to directx sprzed roku. Miałem taki bazyl z Kingdoms of Amalur the Reckoning i z paroma innymi tytułami. Dopiero dogranie vcredista, directxa czy innego shitu z folderu redist w grze aktualizowało jakiś szajs i gierka działała poprawnie. Więc na przyszłość weź to pod uwagę. A pamiętam też lamki chyba z 5 wątków na forach o tym narobili, że czemu klikają exe i się nic nie dzieje.

2014-01-08T11:00:17+01:00

scorpeus wrote: Miałem taki bazyl z Kingdoms of Amalur the Reckoning i z paroma innymi tytułami.

1. Ja jako inteligentny człowiek z amalurem nie miałem problemu żadnego.
2. W katalogu z MK:AK nie ma katalogu redist, ponieważ gra instaluje się przez steama (masz w ogóle tą grę????) i steam powinien sobie sam "wymagać".
3. Mam świadomość, że samoloty wyposażone w silniki odrzutowe ogromnej mocy potrafią wpaść w martwy ciąg i zwalić mi się z sufitem na łeb czy z innym meteorem. Ewentualnie wiem, że małe dziecko potrafi mnie zabić długopisem - czy oznacza to, że mam być wszystkowiedzącym omnibusem z powieści Stanisława Lema czy od razu się zabić?
4. Fajnie się wyzywa od noobów, lamerów, rookich i innych trolli, ALE trzeba mieć ku temu podstawy, których w Twoich wypowiedziach nie odnajduję, nawet czytając między wierszami.
5.
scorpeus wrote:Jak gfwl jest zainstalowany to zgłasza się on jeszcze przed ekranem gdzie trzeba wcisnąć start/enter
.
Brak umiejętności czytania za zrozumieniem. Powyższy problem opisałem wyżej - poszukaj sam, to taka zagadka na inteligencję dla wybitnych osób z IQ nieco wyższym niż temperatura pokojowa.
6. Jedyne "co wyszło" to Twoja arogancja, impertynencja oraz brak krytycznego i refleksyjnego spojrzenia na temat.

2014-01-08T15:24:00+01:00

Dobra Panowie - dalsze przepychanki na ten temat proponuję prowadzić w osobnym temacie.
Tutaj już problem został rozwiązany, a zarzucanie drugiej strony niedojdztwa, bo producent nie raczej w wersji elektronicznej dopisać wzmianki o wymaganiach do niczego nie prowadzi.
Ja osobiście byłbym zirytowany faktem, że wychodzę na idiotę, bo nie wiem co dany program wymaga do działania.

Temat zamykam, ponieważ problem został rozwiązany.
Dziękuję wszystkim, którzy się przyczynili do tego :tuptup1:

Return to Gry