Problem z uruchomieniem MK Arcade Kollection
kupił ktoś "mortal kombat arcade kollection" oferowany przez cda.pl i zdołał tą grę uruchomić tj. nacisnąć start?
Re: Wielkie obnizki lub free weekend z grami
Nie wiem, jak to wygląda na Arcade Kollection, ale na MaMe należy wcześniej wrzucić coina 

tutaj nie ma coinów, silnik gry nie jest oparty na mame w tym przypadku.
xittam wrote:tutaj nie ma coinów, silnik gry nie jest oparty na mame w tym przypadku.
Tyle to wiem, ale zasada działania mogłaby być podobna - może Scorpeus będzie wiedział?
Nie trzeba wrzucać żadnych monetek. Gry się odpala normalnie przez start game a jak dostaniemy w tubę to coiny z kontynuacjami są zablokowane na maksymalnej liczbie, więc na zasadzie free to play w mame.
Który więc klawisz odpowiada za start?
No wtedy jak masz opcje z wyborem części w którą chcesz zagrać no i wtedy kiedy leci continue. Btw. nie mam tej kolekcji z CDA tylko z humbla, więc możliwe że pajace z CDA coś spieprzyli maczając swoje smuglerowe łapska 
scorpeus wrote: Btw. nie mam tej kolekcji z CDA tylko z humbla, więc możliwe że pajace z CDA coś spieprzyli maczając swoje smuglerowe łapska
moja kulpa

Po uruchomieniu gry na monitorze świeci się PRESS START - przeleciałem, przerżnąłem całą klawiaturę i ni cholery gra nie startuje. Nie znalazłem odpowiednika startu, a w opcjach steama nie można zdefiniować klawiszy. WTF?
A myszką/padem spróbowałeś?
Wielkie obnizki lub free weekend z grami 2
Anthrox wrote:A myszką/padem spróbowałeś?
padzie też od razu pomyslałem, ale nie mam takiego do pc.
tauri5 wrote:obniżka Ghost Recon Future Soldier na cdp.pl
podstawka + 2 DLC = 25 zł
warto. lubię tą grę.
U mnie jest napisane press enter a nie press start
Spróbuj właśnie entera użyć
A jak nie pomoże to zażalenia zgłaszaj do znienawidzonych przezemnie gnojków z cdp.pl
Wiesz tak na dobrą sprawę jak nie masz podłączonego pada to klawiatura powinna mieć priorytet. Dziwne tylko że u mnie nawet z podłączonym padem napisane jest press enter a nie press start. Możliwe że ciule z cdp.pl zrobili tak że da się grać jedynie padem co wymusiło napis press start oraz użycie pada przy odpalaniu gry. Nigdy u tych ciuli nic nie kupię bo to łajzy takie że masakra!

Wiesz tak na dobrą sprawę jak nie masz podłączonego pada to klawiatura powinna mieć priorytet. Dziwne tylko że u mnie nawet z podłączonym padem napisane jest press enter a nie press start. Możliwe że ciule z cdp.pl zrobili tak że da się grać jedynie padem co wymusiło napis press start oraz użycie pada przy odpalaniu gry. Nigdy u tych ciuli nic nie kupię bo to łajzy takie że masakra!
scorpeus wrote:A jak nie pomoże to zażalenia zgłaszaj do znienawidzonych przezemnie gnojków z cdp.pl
Za co ich tak nie lubisz jeśli można wiedzieć ?
-- 01 Sty 2014, 23:53 --
Ja tam czekam ponownie na grę pokroju left 4 dead 2 na steamie, jeśli chodzi o tak duży tytuł.

scorpeus wrote:U mnie jest napisane press enter a nie press startSpróbuj właśnie entera użyć
Kolega już napisał, że sprawdził każdy klawisz na klawiaturze.
Nie ma jakiegoś programu konfiguracyjnego w folderze, który przed startem gry pozwoli Ci wybrać jakiego kontrolera chcesz używać?
Może przypadkowo domyślnie jest gamepad, którego nie posiadasz i tu tkwi problem.
Za co ich tak nie lubisz jeśli można wiedzieć ?
Za ich niby to "promocyjne" ceny i politykę sprzedaj grę sprzed 15 lat za cenę nowej gry sprzed 2 lat i za lipne inne "promocje" które tak reklamują na fejsaczu a które są zdzierstwem w porównaniu do innych sklepów. Poza tym głupoty jakie wypisują w postach na fejsie to się w pale nie mieszczą a spróbuj im coś powiedzieć to oczywiście oni najmądrzejsi a ty jesteś debil a jak dalej im łopatologicznie wykłady dajesz to blokują ci możliwość komentów. Ot takie małe pyrdki zakompleksione co myślą że wiedzą lepiej i w dupie mają krytykę potencjalnego klienta bo przecież są ziomkami cd projektu i mają sztame z gog.com. Poza tym jak była kiedyś u nich jedna jedyna dobra promocja to na stronce mieli duplikaty wielu tytułów i tak np. sam Dawn of War 2 był w tej samej cenie co Dawn of War 2 z dodatkami ale odpowiedzi na proste pytanie odnośnie tego czy jak wezmę z dodatkami to mi przypadkiem nie policzą oddzielnie za każdy, bo każdy mieli też oddzielnie w tej samej cenie co paczka, to nie uzyskałem do dziś. Bo przecież ciężko jest poinformować klienta o istotnych rzeczach gdy się pisze ludziom inne debilne komentarze typu: jak się nie podoba to nie musisz kupować u nas. Więc nie kupiłem u cweli i tyle!
scorpeus wrote:Więc nie kupiłem u cweli i tyle!
Tak trzymać!

scorpeus wrote:Więc nie kupiłem u cweli i tyle!
A ja kupiłem. MK komplete działa bez zarzutu, a mkak nawet z padem nie działa (pożyczyłem). Dziś dotarłem do informacji, że wina spada w podanych przypadkach na GWFL i rozbiłem się o gówno w postaci windows live id sign-in assistant...kurrrrrrrrrrrr. Napisałem reklamację, że nie mogę uruchomić gry i chu. Czekam na odpowiedź.
5 minut później: Ni cholery głupi i bucowaty ms nie będzie mnie robił w wała, trza walczyć.
Usługę GfWL polecam ściągnać np. stąd:
http://download.centrumxp.pl/2910,1,uak ... VE-30.aspx
W usługach windowsa trzeba włączyć usługę windows update (jeśli ktoś wyłączył, tak jak ja) i ustawić tryb działania na ręczny, jeśli nie chcemy aby usługa działała w sposób automatyczny.
Zapodać plik wllogin_64.msi (pi***zony asystent) i gfwl działa. BUCOWATY MK AK działa.
fucking fuck.
scorpeus wrote:Za co ich tak nie lubisz jeśli można wiedzieć ?
Za ich niby to "promocyjne" ceny i politykę sprzedaj grę sprzed 15 lat za cenę nowej gry sprzed 2 lat i za lipne inne "promocje" które tak reklamują na fejsaczu a które są zdzierstwem w porównaniu do innych sklepów. Poza tym głupoty jakie wypisują w postach na fejsie to się w pale nie mieszczą a spróbuj im coś powiedzieć to oczywiście oni najmądrzejsi a ty jesteś debil a jak dalej im łopatologicznie wykłady dajesz to blokują ci możliwość komentów. Ot takie małe pyrdki zakompleksione co myślą że wiedzą lepiej i w dupie mają krytykę potencjalnego klienta bo przecież są ziomkami cd projektu i mają sztame z gog.com. Poza tym jak była kiedyś u nich jedna jedyna dobra promocja to na stronce mieli duplikaty wielu tytułów i tak np. sam Dawn of War 2 był w tej samej cenie co Dawn of War 2 z dodatkami ale odpowiedzi na proste pytanie odnośnie tego czy jak wezmę z dodatkami to mi przypadkiem nie policzą oddzielnie za każdy, bo każdy mieli też oddzielnie w tej samej cenie co paczka, to nie uzyskałem do dziś. Bo przecież ciężko jest poinformować klienta o istotnych rzeczach gdy się pisze ludziom inne debilne komentarze typu: jak się nie podoba to nie musisz kupować u nas. Więc nie kupiłem u cweli i tyle!
Zapytałem się bo nie znam tego sklepu a teraz widzę, że trzeba go omijać szerokim łukiem.

xittam akurat gfwl jest wymagany dla tej gierki więc to że go nie posiadałeś i nie miałeś skonfigurowanego chociażby konta offline to wyłącznie twoje lamerstwo 
Wielkie obnizki lub free weekend z grami (PROBLEMY) 2
scorpeus wrote:xittam akurat gfwl jest wymagany dla tej gierki więc to że go nie posiadałeś i nie miałeś skonfigurowanego chociażby konta offline to wyłącznie twoje lamerstwo
Obawiam się, że nie mogę się zgodzić z -mimo wszystko- tak profesjonalnie postawionym zarzutem, mającym solidne podstawy do tego, aby rozmówca mógł tak stwierdzić, prawdopodobnie opierając się na rzetelnie przeprowadzonej tezie. Nie używam G(ówna)FWL, a gra która takiego oprogramowania wymaga POWINNA/MUSI taką informację w sposób czytelny oraz intuicyjny ukazać przed lub po instalacji (kto by czytał licencje, może tam jest gdzieś info dot. gfwl). Jak nietrudno się domyślić MKAK takiej treści nie wyświetla i trzeba się bujać po google/steamie w poszukiwaniu interesujących treści.
Widzisz bo jakbyś miał wersję pudełkową to na takowych jest napisane: gra wymaga dostępu do internetu oraz instalacji GFWL ewentualnie napis Games for Windows Live
Ale po co takie rzeczy gdziekolwiek sprawdzać kupując wersję cyfrową co nie?
Anyway, ja jak odpaliłem tą grę po raz pierwszy to zgłosił mi się od razu pasek z livem i moim offline'owym profilem. Zalogowąło elegancko ale myślę sobie, qźwa mam przecież oryginała można więc obadać online ^^ Zwłaszcza, że ziomek też to pakupił
No więc sobie elegancko kluczyk wstukałem i nawet znalazłem jakichś kombatantów online