Polski

Problem z uruchomieniem MK Arcade Kollection

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
xittam kupił ktoś "mortal kombat arcade kollection" oferowany przez cda.pl i zdołał tą grę uruchomić tj. nacisnąć start? Page 1 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/problem-press-start-arcade-kollection-cda-t3222.html
2013-12-28T15:37:34+01:00
kupił ktoś "mortal kombat arcade kollection" oferowany przez cda.pl i zdołał tą grę uruchomić tj. nacisnąć start?

2013-12-29T04:16:42+01:00

Re: Wielkie obnizki lub free weekend z grami

Nie wiem, jak to wygląda na Arcade Kollection, ale na MaMe należy wcześniej wrzucić coina ;)

2013-12-29T14:12:50+01:00

tutaj nie ma coinów, silnik gry nie jest oparty na mame w tym przypadku.

2013-12-29T17:03:42+01:00

xittam wrote:tutaj nie ma coinów, silnik gry nie jest oparty na mame w tym przypadku.

Tyle to wiem, ale zasada działania mogłaby być podobna - może Scorpeus będzie wiedział?

2013-12-29T17:06:39+01:00

Nie trzeba wrzucać żadnych monetek. Gry się odpala normalnie przez start game a jak dostaniemy w tubę to coiny z kontynuacjami są zablokowane na maksymalnej liczbie, więc na zasadzie free to play w mame.

2013-12-29T17:07:32+01:00

Który więc klawisz odpowiada za start?

2013-12-29T17:09:12+01:00

No wtedy jak masz opcje z wyborem części w którą chcesz zagrać no i wtedy kiedy leci continue. Btw. nie mam tej kolekcji z CDA tylko z humbla, więc możliwe że pajace z CDA coś spieprzyli maczając swoje smuglerowe łapska ;>

2013-12-30T12:10:54+01:00

scorpeus wrote: Btw. nie mam tej kolekcji z CDA tylko z humbla, więc możliwe że pajace z CDA coś spieprzyli maczając swoje smuglerowe łapska ;>

moja kulpa :) miałem na myśli grę zakupioną w CDP.PL - cda nie oferuje tego mortala na coverze.

Po uruchomieniu gry na monitorze świeci się PRESS START - przeleciałem, przerżnąłem całą klawiaturę i ni cholery gra nie startuje. Nie znalazłem odpowiednika startu, a w opcjach steama nie można zdefiniować klawiszy. WTF?

2013-12-30T17:44:38+01:00

A myszką/padem spróbowałeś?

2014-01-01T11:34:01+01:00

Wielkie obnizki lub free weekend z grami 2

Anthrox wrote:A myszką/padem spróbowałeś?

padzie też od razu pomyslałem, ale nie mam takiego do pc.
tauri5 wrote:obniżka Ghost Recon Future Soldier na cdp.pl
podstawka + 2 DLC = 25 zł

warto. lubię tą grę.

2014-01-01T23:13:03+01:00

U mnie jest napisane press enter a nie press start ;> Spróbuj właśnie entera użyć :P A jak nie pomoże to zażalenia zgłaszaj do znienawidzonych przezemnie gnojków z cdp.pl
Wiesz tak na dobrą sprawę jak nie masz podłączonego pada to klawiatura powinna mieć priorytet. Dziwne tylko że u mnie nawet z podłączonym padem napisane jest press enter a nie press start. Możliwe że ciule z cdp.pl zrobili tak że da się grać jedynie padem co wymusiło napis press start oraz użycie pada przy odpalaniu gry. Nigdy u tych ciuli nic nie kupię bo to łajzy takie że masakra!

2014-01-01T23:53:42+01:00

scorpeus wrote:A jak nie pomoże to zażalenia zgłaszaj do znienawidzonych przezemnie gnojków z cdp.pl

Za co ich tak nie lubisz jeśli można wiedzieć ?

-- 01 Sty 2014, 23:53 --

Ja tam czekam ponownie na grę pokroju left 4 dead 2 na steamie, jeśli chodzi o tak duży tytuł. :-)

2014-01-02T00:22:39+01:00

scorpeus wrote:U mnie jest napisane press enter a nie press start ;> Spróbuj właśnie entera użyć :P

Kolega już napisał, że sprawdził każdy klawisz na klawiaturze.

Nie ma jakiegoś programu konfiguracyjnego w folderze, który przed startem gry pozwoli Ci wybrać jakiego kontrolera chcesz używać?
Może przypadkowo domyślnie jest gamepad, którego nie posiadasz i tu tkwi problem.

2014-01-02T07:27:47+01:00

Za ich niby to "promocyjne" ceny i politykę sprzedaj grę sprzed 15 lat za cenę nowej gry sprzed 2 lat i za lipne inne "promocje" które tak reklamują na fejsaczu a które są zdzierstwem w porównaniu do innych sklepów. Poza tym głupoty jakie wypisują w postach na fejsie to się w pale nie mieszczą a spróbuj im coś powiedzieć to oczywiście oni najmądrzejsi a ty jesteś debil a jak dalej im łopatologicznie wykłady dajesz to blokują ci możliwość komentów. Ot takie małe pyrdki zakompleksione co myślą że wiedzą lepiej i w dupie mają krytykę potencjalnego klienta bo przecież są ziomkami cd projektu i mają sztame z gog.com. Poza tym jak była kiedyś u nich jedna jedyna dobra promocja to na stronce mieli duplikaty wielu tytułów i tak np. sam Dawn of War 2 był w tej samej cenie co Dawn of War 2 z dodatkami ale odpowiedzi na proste pytanie odnośnie tego czy jak wezmę z dodatkami to mi przypadkiem nie policzą oddzielnie za każdy, bo każdy mieli też oddzielnie w tej samej cenie co paczka, to nie uzyskałem do dziś. Bo przecież ciężko jest poinformować klienta o istotnych rzeczach gdy się pisze ludziom inne debilne komentarze typu: jak się nie podoba to nie musisz kupować u nas. Więc nie kupiłem u cweli i tyle!

2014-01-02T16:27:13+01:00

scorpeus wrote:Więc nie kupiłem u cweli i tyle!

Tak trzymać! :hee:

2014-01-03T12:55:35+01:00

scorpeus wrote:Więc nie kupiłem u cweli i tyle!

A ja kupiłem. MK komplete działa bez zarzutu, a mkak nawet z padem nie działa (pożyczyłem). Dziś dotarłem do informacji, że wina spada w podanych przypadkach na GWFL i rozbiłem się o gówno w postaci windows live id sign-in assistant...kurrrrrrrrrrrr. Napisałem reklamację, że nie mogę uruchomić gry i chu. Czekam na odpowiedź.

5 minut później: Ni cholery głupi i bucowaty ms nie będzie mnie robił w wała, trza walczyć.
Usługę GfWL polecam ściągnać np. stąd:
http://download.centrumxp.pl/2910,1,uak ... VE-30.aspx

W usługach windowsa trzeba włączyć usługę windows update (jeśli ktoś wyłączył, tak jak ja) i ustawić tryb działania na ręczny, jeśli nie chcemy aby usługa działała w sposób automatyczny.
Zapodać plik wllogin_64.msi (pi***zony asystent) i gfwl działa. BUCOWATY MK AK działa.
fucking fuck.

2014-01-03T21:12:02+01:00

scorpeus wrote:

Za ich niby to "promocyjne" ceny i politykę sprzedaj grę sprzed 15 lat za cenę nowej gry sprzed 2 lat i za lipne inne "promocje" które tak reklamują na fejsaczu a które są zdzierstwem w porównaniu do innych sklepów. Poza tym głupoty jakie wypisują w postach na fejsie to się w pale nie mieszczą a spróbuj im coś powiedzieć to oczywiście oni najmądrzejsi a ty jesteś debil a jak dalej im łopatologicznie wykłady dajesz to blokują ci możliwość komentów. Ot takie małe pyrdki zakompleksione co myślą że wiedzą lepiej i w dupie mają krytykę potencjalnego klienta bo przecież są ziomkami cd projektu i mają sztame z gog.com. Poza tym jak była kiedyś u nich jedna jedyna dobra promocja to na stronce mieli duplikaty wielu tytułów i tak np. sam Dawn of War 2 był w tej samej cenie co Dawn of War 2 z dodatkami ale odpowiedzi na proste pytanie odnośnie tego czy jak wezmę z dodatkami to mi przypadkiem nie policzą oddzielnie za każdy, bo każdy mieli też oddzielnie w tej samej cenie co paczka, to nie uzyskałem do dziś. Bo przecież ciężko jest poinformować klienta o istotnych rzeczach gdy się pisze ludziom inne debilne komentarze typu: jak się nie podoba to nie musisz kupować u nas. Więc nie kupiłem u cweli i tyle!

Zapytałem się bo nie znam tego sklepu a teraz widzę, że trzeba go omijać szerokim łukiem. :-) Wydaje mi się, że dużo takich sklepów w Polsce funkcjonuje.

2014-01-04T19:40:24+01:00

xittam akurat gfwl jest wymagany dla tej gierki więc to że go nie posiadałeś i nie miałeś skonfigurowanego chociażby konta offline to wyłącznie twoje lamerstwo ;>

2014-01-05T12:38:43+01:00

Wielkie obnizki lub free weekend z grami (PROBLEMY) 2

scorpeus wrote:xittam akurat gfwl jest wymagany dla tej gierki więc to że go nie posiadałeś i nie miałeś skonfigurowanego chociażby konta offline to wyłącznie twoje lamerstwo ;>

Obawiam się, że nie mogę się zgodzić z -mimo wszystko- tak profesjonalnie postawionym zarzutem, mającym solidne podstawy do tego, aby rozmówca mógł tak stwierdzić, prawdopodobnie opierając się na rzetelnie przeprowadzonej tezie. Nie używam G(ówna)FWL, a gra która takiego oprogramowania wymaga POWINNA/MUSI taką informację w sposób czytelny oraz intuicyjny ukazać przed lub po instalacji (kto by czytał licencje, może tam jest gdzieś info dot. gfwl). Jak nietrudno się domyślić MKAK takiej treści nie wyświetla i trzeba się bujać po google/steamie w poszukiwaniu interesujących treści.

2014-01-05T13:17:11+01:00

Widzisz bo jakbyś miał wersję pudełkową to na takowych jest napisane: gra wymaga dostępu do internetu oraz instalacji GFWL ewentualnie napis Games for Windows Live :) Ale po co takie rzeczy gdziekolwiek sprawdzać kupując wersję cyfrową co nie? :D Anyway, ja jak odpaliłem tą grę po raz pierwszy to zgłosił mi się od razu pasek z livem i moim offline'owym profilem. Zalogowąło elegancko ale myślę sobie, qźwa mam przecież oryginała można więc obadać online ^^ Zwłaszcza, że ziomek też to pakupił :P No więc sobie elegancko kluczyk wstukałem i nawet znalazłem jakichś kombatantów online :D

Return to Gry