Polski

Program do edycji save.

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
olesio @Elmek: dla Ciebie taki produktywny w trainery jestem. Anyway, niedawno dopiero odespałem zmianę i jak "odrobie zaległości netowe" to siadam do pisania trainera. Dlatego prosił bym o angielskie nazewnctwo dla poniższych itemów albo opis po polsku co one robią to sobie jakoś po angielsku je nazwe. A i już widzę że kiedyś @Shoonay miał problemy aby w sprawie slave'a do You Joe! się skonaktować z Galaretho Hadem, więc nie dziwię się, że i ja od niegi nic się również nie mogłem dowiedzieć. Dobrze, że Antoś mi pomógł swoją wiedza. To czekam na informacje o poniższych itemach od znawców Dzibaltowskiego X-Factora. A i sorry, że brzydko wycięte, ale nie jestem GFX0rem i użyłem na prędko IrfanView.

1.
Image
2.
Image
3.
Image
4.
Image
Page 7 of 7 7 https://forum.thecompany.pl/gry/program-edycji-save-t1807.html
2012-05-10T15:58:28+01:00

Re: Program do edycji save.

@Elmek: dla Ciebie taki produktywny w trainery jestem. Anyway, niedawno dopiero odespałem zmianę i jak "odrobie zaległości netowe" to siadam do pisania trainera. Dlatego prosił bym o angielskie nazewnctwo dla poniższych itemów albo opis po polsku co one robią to sobie jakoś po angielsku je nazwe. A i już widzę że kiedyś @Shoonay miał problemy aby w sprawie slave'a do You Joe! się skonaktować z Galaretho Hadem, więc nie dziwię się, że i ja od niegi nic się również nie mogłem dowiedzieć. Dobrze, że Antoś mi pomógł swoją wiedza. To czekam na informacje o poniższych itemach od znawców Dzibaltowskiego X-Factora. A i sorry, że brzydko wycięte, ale nie jestem GFX0rem i użyłem na prędko IrfanView.

1.
Image
2.
Image
3.
Image
4.
Image

2012-05-10T17:07:13+01:00

A bo ja pamiętam...

1. Nike.

2. Okulary

3. Buty joggingingowe,

4. Włam z buta. :haha: :haha: :haha:

Nie no poważnie nie pamiętam.

2012-05-10T18:18:45+01:00

Ok, dziękuję, to czekam aż @Pancio się wypowie co jest do czego, bo może lepiej będzie kojarzył :) Po prostu chcę aby trainer był pro i poza HotKeyami można było itemy zmienić i podejrzeć pod przyciskami, a nie napiszę jakieś tam Nike'i. Chociażby dlatego żeby nie robić im zbędnej reklamy ;)

2012-05-10T19:58:21+01:00

Napisz Shoes 1, Shoes 2 itp. Zero reklamy. :lol2:

2012-05-10T20:22:59+01:00

Ok, czyli wszystkie to powerupy to buty, bo mi takowe przypominają tylko 1 i 3, czyli pozostałe też na pewno są butami? Bo prosiłem o konsultację Pancio, ale On zajęty i na GG Go nie ma i nie zajrzał jeszcze na forum chyba.

2012-05-10T20:23:15+01:00

trainera w nocy podmienię na nową wersję :) Olesio jest płodny jak Da Vinci :haha:
Elmuś -- na razie nie dopisuje się do tematu zlotowego gdyż nie ogarnąłem transportu, a jestem konkretnym człowiekiem (jak coś mówię/robię to na 101% pewności) i zbyt szanuje to forum, forumowiczów i Twoją pracę organizacyjną odnośnie zlotu, by za pięć dwunasta od***rdolić numer typu -- jednak nie przyjadę bo coś tam

2012-05-10T21:27:52+01:00

olesio - cierpliwie czekaj, a Pancio się pojawi.
Gdzie się tak spieszysz?

2012-05-10T21:59:53+01:00

Nigdzie, ale zacząłem powoli robić trainer i chciałem go dać jutro do testów najbardziej zainteresowanym.

2012-05-13T20:46:35+01:00

Przypominam, że jest już trainer 0.3 do Benefactora http://olesio.eu/benefactor_trainer.exe , zasługa Olesio. Poza tym dla niepamiętających jak zaplanować poruszanie się po planszy, wcisnąć M i mamy podgląd mapy. To tyle wracam do grania.

EDIT od olesia trainer makera :)

poprawiłem link, a póki co działamy z Antkiem aby trainer był cześćią exeka, może do następnego update'u exeków nam się uda.

2012-05-13T22:47:30+01:00

witajcie
niestety mam tymczasowe problemy z kompem i internetem, jak i jestem za***any robota (to akurat mnie cieszy ;) ). robie co moge, niebawem znowu bede bardziej aktywny

co do obrazkow to nie do konca pamietam o co chodzi
adidasy dalsze skakanie
oklluary mozesz zapodac x-ray vision :D

co do trainera nie wykrywa mi on benka, odpalam exek. potem trainer i nic, czekam nawet na ekran poiwitalny i wogole nawet zaczynam gre,a trainer nie widzi. moze to byc spowodowane moimi problemami sprzetowymi :/

2012-05-13T23:09:05+01:00

@Pancio: nie, pewnie jest jak u Elmka że poszukiwany ciąg znaków pamięci aby upewnić się, że na pewno trainer odpaliłeś dla Benefactora, a nie innego exeka The Companu u Ciebie nie znajduje. Jak możesz to pobierz i przy włączonym Benku odpal to: http://olesio.eu/for_elmek.exe poczekaj kilkanaście skund i zobacz co Ci pokaże. Jeżeli się pokaże komunikat z prośbą o skopiowanie Ctrl+C to naciśnij tę kombinację i wklej mi tutaj co Tobie pokazało. Ech, te Wasze Windowsy, u mnie i u ojca na lapku działą, u Antka działą, u Elmka zaczeło działąć, a pewnie u Pancia jest pod innym adresem i stąd problemy. Póki co na poprzedni adres wrzuciłem wersję 0.4 mniejszą o jedne kilobajt bo skorzystałem z tablicy statycznej, a nie dynamiczniej do obsługiwania HotKeyów.

2012-05-14T11:24:37+01:00

wersja 1.6 dodana, niestety było małe opóźnienie spowodowane działaniem sił wyższych :)

2012-05-14T14:52:01+01:00

@tauri5: ok, dziękuję, a jak @Pancio poda mi gdzie u niego znajduje w pamięci magiczny ciąg znaków "autoryzujacy" czy odpalony exek The Company jest faktycznie tym od Benefactora to poprawie trainer, póki Antek nie zaimplementuje go ładnie w exeku i wrzuce wersję którą być może będzie działać u wszystkich [wiadomo, dla Elmka niezaspokojonego używacza trainerów i oszukiwania w Benefactorze ;) wazne jest ze u Niego działa, ale chciałbym aby działalo u wszystkich potencjalnych zainteresowanych] i dam tutaj znać :)

2012-05-14T15:30:49+01:00

nie ma problemu :)
jeżeli chodzi o Benfactora, to niestety nie mogę Ci pomóc sprawdzając trainera, gdyż ben u mnie nie chodzi :(

2012-05-14T16:39:51+01:00

Nawet z w ogóle wyłączonym filtrem? Bo u mojego ojca na starym leciwym laptopie bodajże z 2004 roku pod Windows XP działą bez filtra bo z filtrami się tnie dźwięk i obraz. A bez filtra uruchamia się na niecałej powierzchni pełnoekranowej. No nic, może coś Antek zaradzi, na leciwym sprzęcie i z XP niestety bywają problemy z exekami (a i ponoć nie tylko na takim sprzęcie u niektórych). Ja w exeki gram rzadko, bo nie muszę, ale na przykład początkowo Antek robił je na bazie wersji 1.6.1 WinUAE poniewaz martiwł się czy na wtedy posiadanym leciwym komputerze mi się one uruchomią bez przycinania dźwięku i obrazu. Od ponad roku mam w miarę nowy komputer, na tyle że nowsze exeki jak i nowsze WinUAE chodzą ok, ale Antek nadal przejmuje się tymi którzy chcieli by pograć w exeki na słabszej konfiguracji, dlatego pewnie pozostała wersja 1.6.1 WinUAE jako baza exeków i ponoć taka póki co ma być.

2020-03-30T18:57:12+01:00

Witam. Do kolegi Elmek13.
Czy mógłbyś kolego wrzucić tutaj albo mi przesłać plik do The Settlers...trainer ostatnia wersje.
Bardzo dziękuje za sprawę.

2020-03-30T19:14:27+01:00

lejs wrote:Witam. Do kolegi Elmek13.
Czy mógłbyś kolego wrzucić tutaj albo mi przesłać plik do The Settlers...trainer ostatnia wersje.
Bardzo dziękuje za sprawę.

Na początek wypadałoby się przywitać w odpowiednim dziale, a nie wchodzić z buta - @Elmek13 tego nie lubi ;>

Return to Gry