Polski

Program do edycji save.

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Elmek13 Olesio jesteś wielki. Działa, po prostu działa i nie trzeba się bawić z plikami. Rewelacja masz ode mnie ( i chyba tylko ) dużego browara na zlocie. :amen: :mrgreen:

Zauważyłem że nie ma SFX w grze, po wyłączeniu muzyki.? Da się to naprawić?

Poza tym Olesio jesteś w stanie poprawić rozdzielczość gry na Full ekran, bo na lapku nie pokazuje mi całego ekranu, robię ALT+Enter ale i tak obraz jest mały, na wersji normalnej jest na full.

Aha i jeszcze jedno, jesteś w stanie zrobić taki trainer pod normalną wersję gry nie dosbox?
Page 4 of 7 7 https://forum.thecompany.pl/gry/program-edycji-save-t1807.html
2012-03-01T10:03:10+01:00

Re: Program do edycji save.

Olesio jesteś wielki. Działa, po prostu działa i nie trzeba się bawić z plikami. Rewelacja masz ode mnie ( i chyba tylko ) dużego browara na zlocie. :amen: :mrgreen:

Poza tym Olesio jesteś w stanie poprawić rozdzielczość gry na Full ekran, bo na lapku nie pokazuje mi całego ekranu, robię ALT+Enter ale i tak obraz jest mały, na wersji normalnej jest na full.

Aha i jeszcze jedno, jesteś w stanie zrobić taki trainer pod normalną wersję gry nie dosbox?

2012-03-01T11:14:57+01:00

dzięki husar za zrobienie opisu, jak tylko rit(admin na starych grach) zmodyfikuje co trzeba bym mógł dodać obrazki do opisu, zaraz go wrzuce

2012-03-01T11:39:55+01:00

Chłopaki mam spostrzeżenie co do trainera. Żeby zadziałał, warunek jest taki. Musisz postawić zamek przed komputerem, inaczej trainer nie zadziała, pomimo wartości zapisanych. Sprawdzone 5 razy. czyli najpierw stawiasz zamek jako 1, używasz trainera, i grasz.

2012-03-01T21:31:24+01:00

No proszę jak olesio ewoluuje.

2012-03-02T14:12:33+01:00

No jak stonka po oprysku. :haha: :haha:

2012-03-02T23:08:43+01:00

Na wstępie poinformuje, że poprawiłem nieco trainer. Najnowsza wersja (v0.4) jest pod tym samym adresem co poprzednia czyli:

Code: Select all

http://olesio.eu/settlers_trainer.exe

Nowy trainer ma poprawiony błąd z wykrzaczaniem się kiedy jeszcze nie zaczeliśmy gry oraz pokazuje ładnie nieaktywne ikonki jako czarno białe, a nie puste przyciski. Polecam pobrać tę wersje i jej używać.
Elmek13 wrote:Olesio jesteś wielki. Działa, po prostu działa i nie trzeba się bawić z plikami. Rewelacja masz ode mnie ( i chyba tylko ) dużego browara na zlocie. :amen: :mrgreen:

Spoko, napijemy sie, ale to ja Tobie raczej wisze z Hardym za podwózke z i do Kaczyc. Także niech to będzie mój mały rewanż poprzez pomoc Tobie, ale napoje %%% od nas Ciebie na pewno nie ominą na zlocie.

Tego nie wiem. Nie testowałem rozgrywki tak dokładnie.

Wyedytuj odpowiednie wartości w pliku konfiguracyjnym o nazwie a.conf w podkatalogu DOSBOX. Możesz użyć do tego celu Notatnika. U mnie wyświetlało się ok. Ale powinna pomóc zmiana linijki

fullresolution=original

Na:

fullresolution=640x480

Gdzie pomiędzy "x" podałem przykładową rozdzielczość.

Co masz na myśli przez normalną? Amigową czy inną niż jedynke? Bo jedynke na PC odpalisz raczej tylko pod DosBoxem. Z innymi wersjami musiał bym pokombinować. A i jeszcze zobaczę co się dzieje jak przeciwnik pierwszy wybuduje zamek, dlaczego wtedy trainer nie działa. Bo powinien według mnie. To sprecyzuj co masz na myśli przez "normalną" to spróbuje taki zrobić w wolnym czasie. I nie wiem o co chodzi z tym ewaluowaniem, umiałem zrobić trainer to pomogłem naszemu forumowemu Dowódcy Kasztanów i potencjalnym innym zainteresowanym takim softem ;)

EDIT: Daję znać tym którzy już ewentualnie pobrali mojego Trainera w wersji 0.3. Otóż zrobiłem wersję 0.4. Poprawione niektóre Pointery na wartości, bo nie były zawsze dobre jeżeli grę uruchamialiśmy z innego DOSBoxa lub z intrem. Pomniejszyłem też grafiki żeby exek trainera zajmował jeszcze mniej miejsca. Według mnie ze zoptymalizowanymi 16 kolorami ustawionymi w IconFX nadal są czytelne. Dodałem też informację i link do gotowej paczki z grą i DOSBoxem na MediaFire (tam wrzuciłem, bo mając konto link nie wygaśnie). Niestety nie mam pojęcia jak poradzić sobie ze zmianą adresów kiedy przeciwnik wybuduje zamek przed nami. Póki co idę spać, bo jutro do roboty, więc nie chce mi się już kombinować. Zrobiłem, jak potrafiłem najlepiej i najbardziej według mnie uniwersalnie. Przypominam adres i życzę miłego osadnikowania z tym trainerem.

http://olesio.eu/settlers_trainer.exe

2012-03-03T18:32:49+01:00

Olesio dzięki, sadzę, że starzy wyjadacze w Settlers ucieszą się z trainera. :mrgreen:

2012-03-04T19:42:05+01:00

Spoko, jakby co na http://olesio.eu/settlers_trainer.exe ostateczna mam nadzieję wersja 0.6, która jest jeszcze ciutke mniejsza, a poza tym dodałem zaznacznie całej zawartości pola edycyjnego również po kliknięciu i puszczeniu lewego przycisku myszki na danym polu. Powinno to ułatwić edycję wartości.

KOLEJNY EDIT: ech, na szybko poprawiałem i zrobiłem dwa babole, jeden Pointer dla tarcz był zły, przez co wszystko się kopało, a przez nieuwagę wywaliłem kod do obsługi przycisków także po klikaniu na nie, nic się nie działo. Teraz sprawdzone i wszystko ok (wersja 0.6). Trainer jest na: http://olesio.eu/settlers_trainer.exe a sama gra z włączonymi dźwiękami (Elmek Kasztan setupa mogłeś już sam ustawić sobie) jest na: http://olesio.eu/settlers.rar dziękuję za testy i miłego używania Trainera :)

2012-03-05T10:11:28+01:00

Ja sprawdzałem grę a nie ustawiałem dźwięku, ty byłeś od tego. :mrgreen: Jak widzę pomogło.

-- 05 Mar 2012, 10:11 --

Edit:

Najnowszy trainer działa nawet po wybudowaniu zamku przez komputer, jako pierwszy.

2012-03-05T13:29:58+01:00

:)
admin już wszystko przygotował do wrzucenia opisu wraz z obrazkami :) jeszcze dziś postaram się wrzucić :P
nie bójcie się nie zapomniałem o tym, tylko mało przy komputerze przesiaduje o tygodnia, ale wszystkie sprawy dalej prowadzę :D

2012-03-06T12:12:45+01:00

Zaskoczę was znowu, na moją prośbę Olesio walczy z trainerem do UFO Enemy Unkown, na kasę już jest i działa, ale coś za szybko rusza się kursor w misji i się człowiek gubi. Ale po testuje się. :mrgreen:

PS. i tak nie mam co robić w pracy. Bo już się obrobiłem. :mrgreen:

Dobra Olesio już odwołany. Znalazłem super program do edycji.

http://www.4shared.com/rar/HnVNaBYF/UFO ... ectec.html

Należy to pobrać, wypakować do katalogu z grą. Mieć zapisany stan gry np. 1 lub inaczej nazwany. (np. elmek) I można robić edycję wszystkiego. Ja już gram. :mrgreen: a program prosty jak budowa cepa. :mrgreen:

2012-03-06T14:12:46+01:00

No widzisz, zdolna bestia z Ciebie wyszukałeś sobie lepszy program, a i fajnie się on prezentuje, a ja nie mam tyle czasu i umiejętności w tej grze aby aż tak rozbudowany jak ten napisać. Zresztą po co, skoro już istnieje. Ja szukałem bardziej pod kątem trainera, ale edycja save'ów jest jednak w tym przpadku lepsza. Co do problemów z kursorem to nie grałem prawie wcale w to UFO, a wersję jaką wrzuciłem Tobie na www znalazłem na sieci jako fix i tylko taka działa mi pod Windows 7, bo do innych albo trzeba użyć DosBOX'a albo uruchamiając wersję pod XP ma się czarny ekran i słychać tylko dźwięk w tle, natomiast po przełaczeniu Alt+TAB na pulpit i ponownie na grę ta się "wysypuje". A ten rpogram wrzuciłęm do siebie na www pod adres: http://olesio.eu/ufo_cheat_v1.2_prectec.rar - pobierze się na pewno o wiele szybciej i bez czekania jak na tym hostingu, do którego Ty podałeś link :)

2012-03-06T14:41:27+01:00

Olesio nie ważne, gdzie wrzucone, ważne że działa. I to jak. Możesz nawet edytować sobie magazyn z bronią, moc broni itp. trainer git. Ktoś się napracował. Ogólnie nie ma trainera do UFO. Tylko to co znalazłem.

2012-03-06T15:28:10+01:00

Spoko, no właśnie to nie trainer tylko edytor save'ow - wiadomo. Bo nie analizowałem save'ów do UFO, ale widocznie są może mniej zamotane niż te zmienno rozmiarowe do Settlersów albo autor był na tyle wytrwały, że rozgryzł je jak widać w całości i napisał bardzo użyteczne narzędzie. A plik wrzuciłem do siebie, po to aby szybciej można go było pobrać.

2012-03-06T21:36:13+01:00

Olesio wrzuć to Ufo co mi podałeś linka tutaj na forum. Bo za **uja wafla nie mogę znaleźć porządnej wersji. Z dobrym dźwiękiem. A twoja śmiga aż miło.

2012-03-07T14:10:51+01:00

Wrzuciłem na: http://olesio.eu/ufo_defense.rar - uruchamiasz przez dosbox.exe, z pobieżnych testów wynka, że pod Windows 7 działa ok, ale nie bawiłem się w rozegranie turowej fazy walki w terenie. W archiwum dołaczylem też ten edytor save'ów, także wystarczy rozpakować i można od razu grać :)

2012-03-07T15:24:53+01:00

2012-03-07T15:40:22+01:00

Dziękuję.

2012-03-07T17:00:40+01:00

nie ma za co, to Wam tu się podziękowania należą :D
nad opisem edycji save też już pracuję :)

2012-03-07T19:40:06+01:00

Tauri ten trainer do UFO też wrzuć. :mrgreen:

Return to Gry