Na wstępie poinformuje, że poprawiłem nieco trainer. Najnowsza wersja (v0.4) jest pod tym samym adresem co poprzednia czyli:
Code: Select all
http://olesio.eu/settlers_trainer.exe
Nowy trainer ma poprawiony błąd z wykrzaczaniem się kiedy jeszcze nie zaczeliśmy gry oraz pokazuje ładnie nieaktywne ikonki jako czarno białe, a nie puste przyciski. Polecam pobrać tę wersje i jej używać.
Elmek13 wrote:Olesio jesteś wielki. Działa, po prostu działa i nie trzeba się bawić z plikami. Rewelacja masz ode mnie ( i chyba tylko )
dużego browara na zlocie.

Spoko, napijemy sie, ale to ja Tobie raczej wisze z Hardym za podwózke z i do Kaczyc. Także niech to będzie mój mały rewanż poprzez pomoc Tobie, ale napoje %%% od nas Ciebie na pewno nie ominą na zlocie.
Zauważyłem że nie ma SFX w grze, po wyłączeniu muzyki.? Da się to naprawić?
Tego nie wiem. Nie testowałem rozgrywki tak dokładnie.
Poza tym Olesio jesteś w stanie poprawić rozdzielczość gry na Full ekran, bo na lapku nie pokazuje mi całego ekranu, robię ALT+Enter ale i tak obraz jest mały, na wersji normalnej jest na full.
Wyedytuj odpowiednie wartości w pliku konfiguracyjnym o nazwie a.conf w podkatalogu DOSBOX. Możesz użyć do tego celu Notatnika. U mnie wyświetlało się ok. Ale powinna pomóc zmiana linijki
Na:
Gdzie pomiędzy "x" podałem przykładową rozdzielczość.
Aha i jeszcze jedno, jesteś w stanie zrobić taki trainer pod normalną wersję gry nie dosbox?
Co masz na myśli przez normalną? Amigową czy inną niż jedynke? Bo jedynke na PC odpalisz raczej tylko pod DosBoxem. Z innymi wersjami musiał bym pokombinować. A i jeszcze zobaczę co się dzieje jak przeciwnik pierwszy wybuduje zamek, dlaczego wtedy trainer nie działa. Bo powinien według mnie. To sprecyzuj co masz na myśli przez "normalną" to spróbuje taki zrobić w wolnym czasie. I nie wiem o co chodzi z tym ewaluowaniem, umiałem zrobić trainer to pomogłem naszemu forumowemu Dowódcy Kasztanów i potencjalnym innym zainteresowanym takim softem

EDIT: Daję znać tym którzy już ewentualnie pobrali mojego Trainera w wersji 0.3. Otóż zrobiłem wersję 0.4. Poprawione niektóre Pointery na wartości, bo nie były zawsze dobre jeżeli grę uruchamialiśmy z innego DOSBoxa lub z intrem. Pomniejszyłem też grafiki żeby exek trainera zajmował jeszcze mniej miejsca. Według mnie ze zoptymalizowanymi 16 kolorami ustawionymi w IconFX nadal są czytelne. Dodałem też informację i link do gotowej paczki z grą i DOSBoxem na MediaFire (tam wrzuciłem, bo mając konto link nie wygaśnie). Niestety nie mam pojęcia jak poradzić sobie ze zmianą adresów kiedy przeciwnik wybuduje zamek przed nami. Póki co idę spać, bo jutro do roboty, więc nie chce mi się już kombinować. Zrobiłem, jak potrafiłem najlepiej i najbardziej według mnie uniwersalnie. Przypominam adres i życzę miłego osadnikowania z tym trainerem.
Code: Select all
http://olesio.eu/settlers_trainer.exe