Polski

Prototype 2

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay Jedynka wyszła w 2009 i generalnie grę ujmując był to taki Grand Theft Auto, tylko że głównym bohaterem nie była zwykła pierdoła która musiała się wykazać i aportować dla innych co tylko nam każą, tutaj TY byłeś jednym z główniejszych napierdalaczy których się wszyscy bali.

Jakby wymienić gry z których Prototype czerpał patenty można powiedzieć że był to taki mix wymienionego już Grand Theft Auto (całkiem spory teren do swobodnego ganiania), Mirror's Edge (swobodny parkour, tylko lepiej bo nie skryptowany), trybu stealth w stylu Hitmana ("przebieranie się" za DOWOLNĄ postać z gry ;)), dowolnej gry o ataku zombie, strzelaniny (sporo pojazdów wojskowych, od czołgów po helikoptery które mogliśmy przejąć) i bijatyki z dowolnym superherosem w roli głównej (masakrycznie satysfakcjonujące zdolności których używanie sprawiało frajdę).

Niestety, pierwsza część była cholernie krótka, fabułę szło zaliczyć w kilka-kilkanaście godzin i mimo wielu misji dodatkowych nie chciało mi się już do nich wracać bo były dość nudnawe, oparte głównie na time trial.
Całość ratowały trochę znajdźki a szczególnie "śledztwo" w sprawie własnego pochodzenia które trzeba było składać z kawałków dosłownie wyrwanych od innych ludzi zamieszanych w nasze powstanie.

Tak czy siak, macie jeszcze 2 miesiące na nadrobienie zaległości jeśli nie graliście w jedynkę, bo oto wychodzi część druga. I jeśli nie zmienili wiele w rozgrywce a jedynie posunęli fabułe o kolejne kilkanaście godzin gry to ja się rzucam na nią od razu.

Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/prototype-t1972.html
2012-05-01T15:50:12+01:00
Jedynka wyszła w 2009 i generalnie grę ujmując był to taki Grand Theft Auto, tylko że głównym bohaterem nie była zwykła pierdoła która musiała się wykazać i aportować dla innych co tylko nam każą, tutaj TY byłeś jednym z główniejszych napierdalaczy których się wszyscy bali.

Jakby wymienić gry z których Prototype czerpał patenty można powiedzieć że był to taki mix wymienionego już Grand Theft Auto (całkiem spory teren do swobodnego ganiania), Mirror's Edge (swobodny parkour, tylko lepiej bo nie skryptowany), trybu stealth w stylu Hitmana ("przebieranie się" za DOWOLNĄ postać z gry ;)), dowolnej gry o ataku zombie, strzelaniny (sporo pojazdów wojskowych, od czołgów po helikoptery które mogliśmy przejąć) i bijatyki z dowolnym superherosem w roli głównej (masakrycznie satysfakcjonujące zdolności których używanie sprawiało frajdę).

Niestety, pierwsza część była cholernie krótka, fabułę szło zaliczyć w kilka-kilkanaście godzin i mimo wielu misji dodatkowych nie chciało mi się już do nich wracać bo były dość nudnawe, oparte głównie na time trial.
Całość ratowały trochę znajdźki a szczególnie "śledztwo" w sprawie własnego pochodzenia które trzeba było składać z kawałków dosłownie wyrwanych od innych ludzi zamieszanych w nasze powstanie.

Tak czy siak, macie jeszcze 2 miesiące na nadrobienie zaległości jeśli nie graliście w jedynkę, bo oto wychodzi część druga. I jeśli nie zmienili wiele w rozgrywce a jedynie posunęli fabułe o kolejne kilkanaście godzin gry to ja się rzucam na nią od razu.

2012-05-01T18:29:47+01:00

Re: Prototype 2

Myślałem o tym żeby zagrać w ta poczciwa gierkę, ale nie przepadam za takim rodzajem gier, może kiedyś się przekonam czy zmienią mi się gusty, podobno na starość wiele się zmienia, ciekawe czy też w gustach ? :)

2012-05-01T18:51:19+01:00

Nie przepadasz za żadnym z tych rodzajów gier? Bo jak nie lubisz GTA np. to to nie jest aż tak gigantyczna gra i nie ma właściwe żadnego jeżdżenia pojazdami...

Co do gustów to zdecydowanie się zmieniają, przynajmniej u mnie. Poprostu jak już przejdę wszystkie ulubione gierce czasami sięgam po jakieś które nigdy mi się nie podobały i daję im szansę. ;)
Jeszcze z 4 lata temu nie zagrałbym w taki Mass Effect, miałem pare podejść i umierałem z nudów na pierwszej misji.
Dopiero parę tygodni temu obejrzałem jak inni grają i wsysła mnie ta epickość universum z tymi wszystkimi alienami i epickimi akcjami. Walka jest dość słaba ale historia baaaaaardzo wciąga i chce się to rozwikłać. W ME1 jestem gdzieś w połowie a potem jeszcze czeka ME2 i niedawno wydany ME3, i znowu jest w co grać. :mrgreen:

2012-05-01T20:36:28+01:00

Próbowałem kiedyś grac w GTA, ale dałem sobie spokój, chociaż Mafia 1 bardzo mnie kiedyś wciągnęła. Po prostu teraz denerwuje mnie bycie chłopcem na posyłki tzn. wsiadamy do samochodu i jedziemy pół miasta, wykonujemy misje i znowu wracamy samochodem. Zresztą jak przychodzi lato odechciewa mi się grać w gry bo jest za ładna pogoda. Najlepiej lubię grac w zimie.
Czyli co się robi w tym Prototype jak nie jeździ ? Jakie wymagania ma, pójdzie na karcie na AGP ?
Mass Effect 1 ukończyłem z kilka lat temu i nawet mi się podobało, ale większości misji pobocznych nie ukończyłem bo bardziej pędziłem :) I grałem w ta grę w zimie :-)

-- 01 Maj 2012, 21:35 --

Mafia urzekła mnie swoim klimatem, muzyką, ciekawymi postaciami, fabułą, grafiką jak na tamte czasy, fajnymi brykami. Kiedyś bawiłem się w mody do Mafii i miałem zainstalowane ponad 13 giga modów, które odpalałem z mod menagera, fajna zabawa była, jeździłem na przykład maluchem w Mafii czy Ładą Samarą będąc ruskim mafiosą, trochę to psuło klimat ale było także ciekawym doznaniem.

2012-05-01T20:58:29+01:00

Skończyłem Mafia, Mafia II, ale 2 jakaś taka dziwna. Jedyna miała swój klimat. Ale i tak czekam na 3 część. :-P

2012-05-01T21:15:39+01:00

ihtius wrote:Czyli co się robi w tym Prototype jak nie jeździ ?
W Prototype robi się rozpierdziel. :-D
Nie ma dziecinnych zadań z GTA typu "przynieś, zanieś, pozamiataj", są za to "rozwal, przejmij ciało jakiegoś ważniaka, wkradnij się do bazy armii".
Z GTA ma wspólny design świata - też jest to sandbox, nie tak gigantyczny jak GTA ale też mamy sporej wielkości miasto do ganiania.
Nie możemy jeżdzić zwykłymi samochodami (za to możemy nimi rzucać ;)), większość drogi pokonujemy na nogach, zapierdzielając po budynkach, robiąc gigantyczne skoki między nimi itp itd.
Co Ci się żywnie podoba. :mrgreen:

Mi się bardzo podobało jak znudziło mi się już kompletnie GTA3, bo tutaj jesteś czymś w rodzaju super-bohatera, a nie zwykłą ofiarą losu która musi jeździć od checkpointa do checkpointa i zabijać babcie bejsbolem.

2012-05-01T22:23:15+01:00

Elmek13 wrote:Skończyłem Mafia, Mafia II, ale 2 jakaś taka dziwna. Jedyna miała swój klimat.

wg mnie:

- przejęła konsolowy "plastik style"
- nie ma tylu smaczków co w 1 (np. strzelanie w most, aby zdobyć ukryty wóz) - a tym samym mimo, że była liniowa tak naprawdę szło nieźle explorować teren w trybie fabularnym
- okrojona na rzecz DLC, co dziwnie wygląda

Z m.in. tych powodów wydaje się być dziwna.

Return to Gry