Kompletnie zapomniałem jak się kontaktowało z obcą rasą. Doleciałem na Jade znalazłem przepis na translator w ruinach Jaanosian ale potem zero kontaktu i atak Morguli. Czy mógłby mi ktoś przypomnieć co trzeba było zrobić aby nawiązać kontakt?
Reunion
Re: Problem w Reunion
Janosanie i tak z góry sa na stracenie, jedynie co od nich dostaniemy to plany mysliwca i zwyklego czolgu do walki z Morgulami, zagladnij do baru bodajze, jak nie to jutro sobie przypomne a gra ma ten bol iz jesli przegapimy jakiies wazne wydarzenie czy informacje mozna przez to nieukonczyc juz gry
No coś takiego było, że oni są już straceni tylko właśnie nie pamiętam jak do nich dotrzeć
Dzięki za zainteresowanie tematem 

Momento, ale jak już jest atak Morguli, a ty masz tylko translator od nich to już jest po ptokach.
Musisz wcześniej wylądować na Jade statkiem załogowym, dostaniesz plany statku transportowego i hyperdrive a jak Morgule im zaczną deptać po piętach plany myśliwca - który należy szybko wybudować w wystarczającej ilości żeby uratować sobie planetę-matkę.
POTEM możesz lądować w ruinach Jaanoisków i znaleść radio.
Musisz wcześniej wylądować na Jade statkiem załogowym, dostaniesz plany statku transportowego i hyperdrive a jak Morgule im zaczną deptać po piętach plany myśliwca - który należy szybko wybudować w wystarczającej ilości żeby uratować sobie planetę-matkę.
POTEM możesz lądować w ruinach Jaanoisków i znaleść radio.
Re: Reunion
Dzięki Shoonay. Miałeś racje.
Temat można zamknąć

! | Nie, jak inni będą mieli problemy z tą grą to mogą napisać w tym temacie /Anthrox |
Stronka o grze REUNION po polsku http://ulisses32.sitesled.com/reunion/menu.htm
Nie działa
Odpaliłem ostatnio Reunion, ale w ogóle nie wiem o co tu biega. Tak to jest z tymi starymi strategiami, odpalasz i ch...wie o co lata
Odkryłem jakieś planety, ale jak do nich dolecieć?

Odkryłem jakieś planety, ale jak do nich dolecieć?
Gra jest tym bardziej trudna, bo ma elementy przygodówkowe - musisz pewne rzeczy zrobić w określonej kolejności.
Na początek wynaleź satelitę. Jedną poślij na księżyc planety na której rezydujesz, drugą gdziekolwiek - dostaniesz info że po drodze padła i musisz wybudować jej jakiś nośnik i pancerzyk ochronny czy cuś, czego wymyślanie rozpocznie naukowiec. I mniej więcej tak wygląda rozgrywka. Od czasu do czasu sobie trochę pobudujesz na planetach, pogadasz z alienami, pobudujesz statki wojenne i powalczysz.
Niesamowita strategia bo grałem w nią prawie w czasie jak na Polsacie zaczął lecieć serial "Ziemia 2", tak tematycznie podobny do początków w grze że to niesamowicie budowało klimat.
Na początek wynaleź satelitę. Jedną poślij na księżyc planety na której rezydujesz, drugą gdziekolwiek - dostaniesz info że po drodze padła i musisz wybudować jej jakiś nośnik i pancerzyk ochronny czy cuś, czego wymyślanie rozpocznie naukowiec. I mniej więcej tak wygląda rozgrywka. Od czasu do czasu sobie trochę pobudujesz na planetach, pogadasz z alienami, pobudujesz statki wojenne i powalczysz.
Niesamowita strategia bo grałem w nią prawie w czasie jak na Polsacie zaczął lecieć serial "Ziemia 2", tak tematycznie podobny do początków w grze że to niesamowicie budowało klimat.
Satelitę wysłałem, wynalazłem też ten nośnik. Próbowałem też wysłać statek gdzieś, ale nawet nie wiem czy coś takiego stworzyłem (tzn statek), zrobiło mi się jakieś new group i tyle.
Widzę, że czas leci w czasie rzeczywistym
więc mam po prostu czekać na dalsze wydarzenia? Dziwna gra jak dla mnie, nie wiem czy mam coś budować, po cholerę stoją jakieś budynki na planecie itp
Dobrze, że wymyślono RTS
Widzę, że czas leci w czasie rzeczywistym

Dobrze, że wymyślono RTS