Polski

Seria Might & Magic powraca

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
tauri5 Czyżby po udanym Legend of Grimrock czekała nas wspaniałą podróż w świat klasycznych RPG ?
Byś może moje marzenia są zbyt śmiałe, lecz w gatunku coś się ruszyło, gdyż oto UbiSoft odkopuje (narazie nieśmiało) tytuł z serii Might & Magic :-)

więcej na :

http://might-and-magic.ubi.com/mightandmagicx-legacy/en-GB/news/index.aspx
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/gry/seria-might-magic-powraca-t2561.html
2013-03-23T16:21:16+01:00
Czyżby po udanym Legend of Grimrock czekała nas wspaniałą podróż w świat klasycznych RPG ?
Byś może moje marzenia są zbyt śmiałe, lecz w gatunku coś się ruszyło, gdyż oto UbiSoft odkopuje (narazie nieśmiało) tytuł z serii Might & Magic :-)

więcej na :

http://might-and-magic.ubi.com/mightandmagicx-legacy/en-GB/news/index.aspx

2013-03-24T15:18:32+01:00

Re: Seria Might & Magic powraca

Nigdy nie grałem w żadnego rasowego RPG z tej serii, ale z tego co czytałem były hardcorowo długaśne, rozległe i czasochłonne więc nie chciało mi się ich nawet sprawdzać.
Wolę "malutkie" dungeon crawlery pokroju LoGa właśnie, na te kilkanaście/dziesiąt godzin gry rozgrywki.
Jak grasz w grę kolejny tydzień, miesiąc, a końca nie widać, to się jej odechciewa...
No chyba że ją "uwspółcześnią" że się sama przejdzie. :lol2:

2013-03-24T16:03:02+01:00

eye of beholder 2 na amige, kilkadziesiąt minut tłukłem ostatniego bossa i ledwo grę ukończyłem.

2013-03-25T19:59:22+01:00

@szón faktycznie M&M były bardzo długie, niemniej jeżeli byś kiedyś miał ochotę i czas by się z nimi lepiej zapoznać to polecam Ci M&M 7 for Blood and Honor :)

@xittam gratuluje :) ja kiedyś próbowałem ale nie dałem rady ukończyć, trochę za młody na to byłem :P

2013-03-28T15:17:15+01:00

tauri5 wrote:@szón faktycznie M&M były bardzo długie, niemniej jeżeli byś kiedyś miał ochotę i czas by się z nimi lepiej zapoznać to polecam Ci M&M 7 for Blood and Honor :)
Zapoznałem się kilka miechów temu z częściami 6 do 9, ot tak z nudów żeby sprawdzić czy chodzą na W7 x64. ;)
Zacne gry ale powalają długością.

2013-03-30T08:29:19+01:00

we wspomnianego przez mnie beholdera grałem (po szkole) długo, nie pamiętam ile dokładnie czasu na osi minęło, ale przypuszczam że 2-3 miesiące.

2013-03-30T10:22:35+01:00

Jak wszystko co robiliśmy za dzieciaków, tak i to wydaje nam się że trwało dekady, kwestia poczucia czasu względem długości życia.
EOB2 to tak naprawdę gierka na jakieś 6 godzin.
Rozumiem co masz na myśli, sam Another World przechodziłem dosłownie miesiącami, tylko że tak to jest jak się odpala gierkę po szkole, przechodzi coś 5 minut i ginie, a w konsekwencji wyłącza bo 300 kolejnych gier czeka w pudełku.
Dziś Another World zajmuje mi 20 minut.

Return to Gry