Polski

Skyrim...

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
borias A u mnie nie pływał szkielet, ino sama ręka wystawała z wody - dlatego się dziwię - easteregg? Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/gry/skyrim-t1609.html
2011-12-27T19:52:03+01:00

Re: Skyrim...

A u mnie nie pływał szkielet, ino sama ręka wystawała z wody - dlatego się dziwię - easteregg?

2011-12-27T20:12:35+01:00

Nie chcę spoilować ale patent z mieczem wbitym w kamień jest w innym miejscu w grze, więc ta ręka to chyba nie aluzja do Excalibura, nie wim.
Może chłopki z pobliskiego miasta ubiły i wrzuciły to do jeziora ;)

2011-12-30T11:19:50+01:00

Właśnie napotkałem pierwszy poważny błąd, i to w głównym queście który uniemożliwia posunięcie akcji, nie ładnie Beth, nie ładnie...
Rzecz się dzieje w kanałach, gość którego musisz odszukać nie ma żadnych mówinych kwestii a napisy szybko przeskakują więc w sumie nie wiadomo o czym mówi, ale to nie ważne, po rozmowie ma nam otworzyć drzwi i nie robi tego.
Rozwiązanie jest na necie, albo 10MB paczka z głosami do ściągnięcia albo wydobycie ich z zasobów gry specjalnym programem.

Oprócz tego jest MASA błędów sytuacyjnych/logicznych, np.: wchodzę sobie na schody prowadzące do więzienia, mam za zadanie uwolnić ludzi z grupy z którą się związałem. Jestem dostatecznie daleko że nikt nie ma prawa wiedzieć że tu jestem, i w dodatku w trybie "ukrycia" ale i tak w oddali słychać głosy "Tutaj", "Strażnik ma klucz" czy "Uwolnij nas". Coś się skrypty zbyt szybko uaktywniły... ale to nie koniec, najlepsze teraz.
Wchodzę do pokoju: na lewo są cele z tymi durnymi więźniami, po prawej przy stole siedzi ten durny głuchy strażnik, wzrok ma skierowany na skrzynię którą leży koło stołu.
Zachodzę go od tyłu, sprawdzam co ma w kieszeniach, jest klucz do cel, ok. Biorę klucz, podchodzę do pierwszej celi, otwieram - i teraz najlepsze - z celi wybiega chłopek, leci do tej skrzyni na którą patrzy strażnik, strażnik odwraca wzrok od skrzyni i patrzy na chłopka ale nie reaguje, chłopek wyciąga ze skrzyni swoją zbroję i miecz a strażnik sobie patrzy i siedzi. :-E

2012-02-28T13:50:54+01:00

2012-02-28T15:43:51+01:00

Moja wiedza na temat gier z serii oblivion zatrzymała się na oblivion IV, bo ten przynajmniej mi chodził dobrze a ten skyrim to już inna bajka :).

2012-02-28T15:59:02+01:00

ihtius wrote:Moja wiedza na temat gier z serii oblivion zatrzymała się na oblivion IV [...]
:-E

2012-02-28T20:04:06+01:00

Image

Uploaded with ImageShack.us

2012-02-28T20:31:57+01:00

całkiem możliwie że to nawiązanie do Króla Artura, ale możliwe też że mamy do czynienia ze zwykłym bug'iem ;)

2012-03-30T16:49:54+01:00

Return to Gry