Polski

StarCraft 2

Opisujemy tu "duchowne" przeżycia z grami z różnych platform.
Pamiętaj, że istnieją tematyczne podfora, dla zachowania porządku.
Shoonay Kolejny prestiżowy turniejek, tym razem w Finlandii.
Tabela wyników: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/A ... ummer_2011
(nasz człowiek, mouzMaNa z grupy G, szturmuje tyłki Protossami wszystkim łącznie z Koreańcami grającymi Terranami ;))

Stream na żywo tu: http://www.twitch.tv/setttv

YES! mouzMaNa bije wszystkich Terran do zera jak dzieci, jego storm jest niesamowity, jedynie w półfinale miał pecha z jednym dobrze posadzonym dropem Terrana i musiał wyciągnąć palec z nosa żeby rozpierdzielić Ruska (imbaBratOK) w następnym meczu - 3:1. :haha:
Niestety, w finale spotka się ze swoim największym wrogiem, Zergiem, z którymi zawsze ma ogromne problemy...

FINALNY MECZ:
Po NIESAMOWICIE długiej (prawie godzina) i wyrównanej walce która raz przechylała szalę na jedną stronę raz na drugą, kiedy już skończyły się WSZYSTKIE zasoby na mapie i trzeba było niszczyć własne jednostki wydobywcze żeby nie zabierały "pożywienia", Polak zmiażdzył po raz pierwszy swojego najgorszego wroga - Zerga. Czyli jednak Zergi nie są OP i wystarczy wybudować przeciw nim najlepszą jednostkę Protossów - latającego Carriera?
Druga runda: polak naburmuszony zrozumiał że Zerga da się zamordować więc parł do przodu, a Zerg trochę przyspał i miał dość małą armię w 20 minucie którą nie sposób się było obronić. Po paru minutach kiedy stracił całe wojsko zrezygnował przez GG. 2:0 dla naszego ludka.
Runda trzecia: albo Protoss klika 2x szybciej albo Zerg znowu przysypia, bo do 20tej minuty ma o 50% mniej zasobów, wydobycia i jednostek. Szybko jednak nadrabia zaległości rozwalając się na 6 expansjach i buduje taką masę jednostek że tym razem MaNa kończy grę przez GG. 3:1
Runda czwarta: Zerg przejął inicjatywę, od początku grał lepiej. 2:2 :(
Runda piąta: Zerg miażdży polaka. Mamy zasłużone 2 miejsce.
Page 2 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/gry/starcraft-t455.html
2011-08-05T22:43:06+01:00

Re: StarCraft 2

Kolejny prestiżowy turniejek, tym razem w Finlandii.
Tabela wyników: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/A ... ummer_2011
(nasz człowiek, mouzMaNa z grupy G, szturmuje tyłki Protossami wszystkim łącznie z Koreańcami grającymi Terranami ;))

Stream na żywo tu: http://www.twitch.tv/setttv

YES! mouzMaNa bije wszystkich Terran do zera jak dzieci, jego storm jest niesamowity, jedynie w półfinale miał pecha z jednym dobrze posadzonym dropem Terrana i musiał wyciągnąć palec z nosa żeby rozpierdzielić Ruska (imbaBratOK) w następnym meczu - 3:1. :haha:
Niestety, w finale spotka się ze swoim największym wrogiem, Zergiem, z którymi zawsze ma ogromne problemy...

FINALNY MECZ:
Po NIESAMOWICIE długiej (prawie godzina) i wyrównanej walce która raz przechylała szalę na jedną stronę raz na drugą, kiedy już skończyły się WSZYSTKIE zasoby na mapie i trzeba było niszczyć własne jednostki wydobywcze żeby nie zabierały "pożywienia", Polak zmiażdzył po raz pierwszy swojego najgorszego wroga - Zerga. Czyli jednak Zergi nie są OP i wystarczy wybudować przeciw nim najlepszą jednostkę Protossów - latającego Carriera?
Druga runda: polak naburmuszony zrozumiał że Zerga da się zamordować więc parł do przodu, a Zerg trochę przyspał i miał dość małą armię w 20 minucie którą nie sposób się było obronić. Po paru minutach kiedy stracił całe wojsko zrezygnował przez GG. 2:0 dla naszego ludka.
Runda trzecia: albo Protoss klika 2x szybciej albo Zerg znowu przysypia, bo do 20tej minuty ma o 50% mniej zasobów, wydobycia i jednostek. Szybko jednak nadrabia zaległości rozwalając się na 6 expansjach i buduje taką masę jednostek że tym razem MaNa kończy grę przez GG. 3:1
Runda czwarta: Zerg przejął inicjatywę, od początku grał lepiej. 2:2 :(
Runda piąta: Zerg miażdży polaka. Mamy zasłużone 2 miejsce.

2011-08-05T22:47:28+01:00

Warto w to grać w ogóle?
Nie zrozumcie mnie źle ale przyznam się z ręką na sercu, że nigdy nie sięgnąłem po Starcrafta. Nawet pierwszego.
Nie ,bo nie lubię. Ale po prostu nie zwrócił mojej uwagi i nie jestem w temacie.

2011-08-05T23:08:55+01:00

Kwestia gustu pewno, dopóki nie zagrasz w pierwsze parę misji nie dowiesz sie czy Ci się spodoba. ;)
Wypadało by pewno też lubieć eRTeeSy.

2011-08-05T23:15:40+01:00

Fanem RTS-ów z pewnością jestem. A gdy tylko przerzuciłem się ze starego PC na psx, rozpaczliwie szukałem jakichkolwiek pozycji na moją konsolkę. Niestety wtedy dostępne były jedynie Warcraft 2 i Red Alert. Ale i tak przegrzewałem na nich starego plejaka po nocach. O guście ciężko mówić ,jako, że nawet z pierwszą częścią nie miałem do czynienia. Jedyne co pamiętam to recenzja w Secret Service.

2011-08-05T23:25:03+01:00

Skoro podobał ci sie WarCraft 2 to myślę że będziesz się dobrze bawił przy StarCrafcie. I przy każdej kolejnej grze Blizzarda, grywalnością czy epicką fabułą mnie jeszcze nie zawiedli.

2011-08-12T14:33:48+01:00

NA WIELKIEGO BATMANA!
Jakieś świry przerobiły całą kampanię Terran z oryginalnego SC do SC2.
OMG.
Już ściągam, co tam że w SC1 przeszedłem ją 8273125 razy, SC2 dopiero przeszedłem z 15 razy.

Download: http://www.sc2mapster.com/maps/sc1-epis ... ages/main/

Jest oryginalna muza, a zasady i statystyki są pomieszane z obu gier. Miodzio. :)

2011-10-21T21:50:06+01:00

2011-10-21T22:53:02+01:00

Ta gra dla mnie jest za skomplikowana. Wole proste gry, jak kółko i krzyżyk :haha:

2012-06-19T18:32:23+01:00

A tymczasem MaNa z Polski wygrał skromny mały turniej StarCrafta 2 w Szwecji i zgarnął 50.000 PLNów, co uplasowało go na 19 miejscu najlepiej zarabiających graczy SC2 na świecie (wliczając maniakalnych koreańców).

Z innej beczki: SC2 w wykastrowanej wersji starter jest dostępny całkowicie za darmo tutaj.
Można przejść parę pierwszych misji kampanii i pograć w niektóre tryby multiplayera.

2012-10-04T16:44:15+01:00

Drugie Gwiezdne Rzemiosło potaniało ładnie, pudełkową można spokojnie za ~90zł (+wysyłka) kupić, co dziwne same klucze (pudełko można dokupić osobno za ~6zł + wysyłka ;)) też trudno znaleść w niższej cenie no ale może wystarczy jeszcze poczekać...
W każdym razie, najważniejsze że pierwszy dodatek czyli Heart of the Swarm powinien wyjść tak do 2 miechów.
Cena? Jedne sklepy podają 180zł w przedsprzedaży, inne się zaktualizowały do tych 120zł parę dni temu.
Nie jest to mało jak na dodatek który wymaga podstawki ale czego się nie robi dla ulubionej gry, my fanboje i tak kupimy. :mrgreen:

2013-01-23T15:44:57+01:00

Jest szansa że pierwszy dodatek wyjdzie w marcu ;)

2013-01-23T16:21:06+01:00

To co wyżej tylko z wersji PL.

2013-01-23T16:22:44+01:00

^ padłem i wyłączyłem jak powiedziała że trzyma sztame z Rojem. Boje sie że dalej zacznie coś o RockAlone gadać albo innym bożyszcze gimbazy... :-|

2013-01-23T18:01:06+01:00

w którym momencie tak mówi ?? bo chyba nie dosłyszałem :)
może wydadzą jaką paczkę SC2+dodatek w przyzwoitej cenie, jeżeli tak to wtedy kupię, bo jakoś nie uśmiecha mi się płacić 160zł za podstawię i drugie tyle za dodatek :-E

2013-01-23T18:53:32+01:00

No jak nie słyszysz jak słychać wyraźnie w 0:39 "Jestem z Rojem!" :hee:

Podstawka kosztuje na ten czas jakieś ~95zł na Allegro, a HotS jest obiecywany za ~120zł w Ultimie chociażby, ale zobaczymy...

2013-01-23T19:00:47+01:00

mówi : "jestem Rojem" :D:D

jakby w Ultimie puścili paczkę (podstawka+dodatek) za 160zł to bym chętnie przytulił :-)

2013-01-23T19:02:20+01:00

tauri5 wrote:mówi : "jestem Rojem"
Łoszit, rzeczywiście, to jeszcze gorzej! :-E

2013-02-01T18:49:01+01:00

Cena powoli się normuje, 119zł za pudełko lub 116zł za sam klucz na gram.pl ale bez bety, natomiast Allegro ma klucze za 99zł + instant access do bety.

2013-02-21T15:01:39+01:00

Wczoraj wyszedł patch 2.0.4 upodabniający podstawkę do HotSa, a premiera dodatku nadchodzi wielkimi krokami.
Pudełkowa wersja jest jak na ten czas najtaniej w empiku za 111zł (+10zł koszty wysyłki), albo sam kluczyk za 100zł w fabrycekluczy.
Mój pre-order już czeka w kolejce... ;)

2013-02-22T12:29:03+01:00

dzięki za info Szón :) właśnie zamówiłem sobie podstawkę :)

Return to Gry